Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Νίνης: «Τώρα ο Πανιώνιος»
«Δεν ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό, αλλά ο κανονισμός είναι παράλογος» λέει ο Τεν Κάτε


Τα όσα έγιναν με την υπόθεση της ένστασης στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό και τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» δεν έμειναν ασχολίαστα από τον Χενκ Τεν Κάτε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς του Παναθηναϊκού με τον Εορδαϊκό. «Ο κανονισμός είναι παράλογος» είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός.
«Εγώ είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε κάνει ο Ολυμπιακός. Αν θέλετε όμως να κάνω ένα σχόλιο, θα πω ότι ο κανονισμός είναι παράλογος. Θα έπρεπε οι υποδεέστερες ομάδες να έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όσους ξένους έχουν και να υπάρχουν περιορισμοί μόνο στις ομάδες της μεγάλες κατηγορίες. Ή ακόμη προτιμότερο θα ήταν να παίζουν στο Κύπελλο μόνο Έλληνες» σχολίασε ο Τεν Κάτε. Για το ματς με τον Εορδαϊκό, είπε:
«Παρά τις πολλές απουσίες ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί. Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα λίγο δύσκολα, γιατί ο αντίπαλος έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Όσοι έπαιξαν, έκαναν καλό παιχνίδι. Είδα πολύ καλή διάθεση από τους ποδοσφαιριστές μου, ενώ ο Ρουκάβινα και ο Νίνης είχαν εξαιρετική απόδοση». Για το ντεμπούτο του Γιούρκα Σεϊταρίδη είπε:
«Ήταν πολύ καλό να ξεκινήσει να αγωνίζεται σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι».Σχολιάζοντας ο Τεν Κάτε τις εκπλήξεις στο Κύπελλο, ανέφερε:
«Στο Κύπελλο πάντα γίνονται εκπλήξεις, αλλά ευτυχώς αυτό δεν έγινε σήμερα (σ.σ.: Τετάρτη) με την ομάδα μου». Σε ερώτηση για την απουσία των Κλέιτον και Μάντζιου από την αποστολή του Παναθηναϊκού, απάντησε:
«Είναι θέμα του κυρίου Αντωνίου. Αυτόν να ρωτήσετε...»Τέλος, ευχαρίστησε τον κόσμο που τον αποθέωσε με τη λήξη του αγώνα:
«Μας ακολουθούν κατά χιλιάδες, είναι καταπληκτικοί και τους ευχαριστούμε». Με τη σειρά του ο τεχνικός του Εορδαϊκού, Απόστολος Χαραλαμπίδης, τόνισε:
«Αυτός ο αγώνας ήταν γιορτή για την Κοζάνη. Η ομάδα μόνο να κερδίσει είχε από αυτό το παιχνίδι».
Μιλώντας για το μέλλον της ομάδας είπε:
«Υπομονή έως τον Δεκέμβριο
. Τότε θα κάνουμε διορθωτικές κινήσεις για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».
Νίνης: «Τώρα ο Πανιώνιος»
Ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών
της πρόκρισης του Παναθηναϊκού επί του Εορδαϊκού, Σωτήρης Νίνης, κράτησε χαμηλούς τους τόνους.
«Το μόνο που κρατάμε είναι η νίκη. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με τον Πανιώνιο».» Τίποτα δεν είναι εύκολα αν δεν τελειώσει ένα παιχνίδι. Σκοράραμε γρήγορα και το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο για εμάς στη συνέχεια. Το μόνο που κρατάμε είναι η νίκη. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με τον Πανιώνιο στο οποίο θέλουμε μόνο τη νίκη. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε πρώτοι και να πάμε ισόβαθμοι στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη» είπε ο νεαρός μέσος.
Για την προσωπική του απόδοση είπε:
«Το σημαντικό είναι ότι αισθάνομαι καλά και πιστεύω ότι φαίνεται αυτό στην απόδοσή μου».
Ο Φίλιππος Δάρλας τόνισε, από την πλευρά του:
«Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και δείξαμε
ότι δεν ήρθαμε για τουρισμό. Έπρεπε να είμαστε σοβαροί και το κάναμε. Θέλαμε να συνεχίσουμε το θετικό σερί μας. Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες και μεγάλο βάθος στο ρόστερ. Για αυτό το λόγο δεν μας επηρέασαν οι απουσίες. Για εμάς μετρά η νίκη τίποτα άλλο. Ο συναγωνισμός στην ενδεκάδα είναι μεγάλος, παλεύω και εγώ όπως όλα τα παιδιά. Παίζουμε στον Παναθηναϊκό αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μένα».
Για το εάν οι «πράσινοι» επηρεάστηκαν από την ήττα του Ολυμπιακού από τον Πανσερραϊκό, τόνισε:
«Δεν μας επηρέασε το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού. Είδαμε και την Ρεάλ να χάνει στο Κύπελλο και μάλιστα με 4-0. Αυτό ήταν παράδειγμα σοβαρότητας για εμάς».