Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΟ ΚΑΙ ΑΕΚ

Σε θέση μάχης
Με τις αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα, η φάση των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός -που θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Σισέ-δοκιμάζεται στο Βουκουρέστι με αντίπαλο την Ντιναμό και θέλει την νίκη προκειμένου να «ρεφάρει» την εντός έδρας ήττα από την Γαλατασαράι και να αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση. Από την πλευρά τους, οι Ρουμάνοι θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα γίνουν το φαβορί για το «εισιτήριο» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον άλλο αγώνα του 6ου ομίλου, οι Τούρκοι φιλοξενούν την Στουρμ Γκρατς και στοχεύουν στην δεύτερη νίκη, που θα τους διατηρήσει στην κορυφή, ενώ οι Αυστριακοί θα παίξουν χωρίς άγχος μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισαν στην πρεμιέρα από την Ντιναμό.

Παράλληλα, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί για τον 9ο όμιλο την Μπενφίκα, σε μία αναμέτρηση όπου η νίκη είναι μονόδρομος για την ελληνική ομάδα. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς προέρχονται από δύο ήττες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, γνώρισαν την συντριβή από την Εβερτον με 4-0. Από την πλευρά τους, οι «Αετοί της Λισαβόνας» θα παραταχθούν με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθούν, αφού η νίκη επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην πρεμιέρα τους έφερε στην κορυφή του ομίλου. Στην δεύτερη αναμέτρηση του ομίλου, οι Λευκορώσοι θα φιλοξενήσουν τους Αγγλους, με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες να είναι φαβορί για την νίκη, που θα τους διατηρήσει επικεφαλής.
Από τις υπόλοιπες συναντήσεις, ξεχωρίζουν τα «ζευγάρια» Αντερλεχτ-Αγιαξ, Τιμισοάρα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Βαλένθια-Τζένοα, Σάλτσμπουργκ-Βιγιαρεάλ, Τβέντε-Στεάουα Βουκουρεστίου, Αϊντχόφεν-Κλουζ και Βέρντερ Βρέμης-Αθλέτικ Μπιλμπάο.