Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Με 2-0 τον Παναθηναϊκό



Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός με σόου Μήτρογλου
 «Κόκκινο» βάφτηκε το ντέρμπι στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μήτρογλου πήρε το 2-0 από τον Παναθηναϊκό και ανέβηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα ύστερα από 12 αγωνιστικές, με τους «πράσινους» ένα βαθμό πιο πίσω.
Με μία ώρα καθυστέρηση άρχισε ο αγώνας λόγο καθυστέρησης άφιξης της αποστολής των φιλοξενούμενων λόγο επεισοδίων.
Ο διενθής επιθετικός έκλεισε πρώτο ημίχρονο ανοίγοντας το σκορ με κοντινό σουτ ύστερα από ολιγορία των αμυντικών του «τριφυλλιού» και διπλασίασε τα τερματά του στο 9' του δευτέρου με εκπληκτικό γυριστό σουτ.
Ο Ζίκο, όπως αναμενόταν, επέλεξε να αφήσει .....
εκτός ενδεκάδας τους Τοροσίδη και Γκαλέτι, ενώ ο Τεν Κάτε μετά την απόφασή του να μην συμπεριλάβει στην αποστολή τον Καραγκούνη χρησιμοποίησε στις πτέρυγες τους Γκάμπριελ και Σαλπιγγίδη με τον Λέτο να κάθεται στον πάγκο.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, επιλέγοντας από την αρχή ως πλευρά κύριας έκφρασης των επιθετικών επιλογών τους την δεξιά. Ζαϊρί και Γκαλίτσιος ταλαιπώρησαν σε αρκετές περιπτώσεις τον Σπυρόπουλο, ενώ προβλήματα αντιμετώπισε και ο (ανέτοιμος) Σεϊταρίδης.
Ανέβηκε μετά το νωθρό 15αλεπτο
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα επιλέγοντας το παιχνίδι της υπομονής, έχοντας ως κύριες επιθετικές αιχμές τους Σισέ και Σαλπιγγίδη. Μετά το 15άλεπτο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και άρχισε πιο οργανωμένα να επιτίθεται προς την εστία του Νικοπολίδη.
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο χώρο της μεσαίας γραμμής βοήθησε τα μέγιστα τους πράσινους να δημιουργούν κινδύνους στην εστία του Ολυμπιακού, με τους Σισέ και Σαλπιγγίδη (κυρίως ο δεύτερος) να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.
Η  κακοδαιμονία και ο... πιστολέρο Μήτρογλου
Δυστυχώς για τον Ζίκο η κακοδαιμονία συνεχίστηκε για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμα αγώνα. Ο Ζεβλάκοφ, ένοιωσε ένα τράβηγμα στο 26' και ο Αβράαμ Παπαδόπουλος κλήθηκε να τον αντικαταστήσει. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά ήταν εμφανές ότι του έλειπε η σωστή τελική πάσα.
Κι έκει που όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου από τον Κάκο «μίλησε» ο Μήτρογλου, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα πάνω από δύο φορές. Ο ερυθρόλευκος... πιστολέρο με κοντινή προβολή στις καθυστερήσεις, ύστερα από γύρισμα του Ντουντού, άνοιξε το σκορ, βάζοντας κυριολεκτικά «φωτιά» στο Καραϊσκάκη, πανηγυρίζοντας με τον γνωστό του τρόπο.
Με το «καλημέρα» και η δεύτερη... πιστολιά
Ο Μήτρογλου πλέον είχε πάρει μπρος και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με άλλον αέρα. Εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου σαρανταπενταλέπτου ο Ζαϊρί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο επιθετικός του Ολυμπιακού με ένα βολ πλανέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζόρβα.
Αλλαγές του Τεν Κάτε χωρίς αντίκρισμα
Ο Τεν Κάτε συνειδητοποίησε πλέον ότι έπρεπε να κάνει διορθωτικές κινήσεις και έβαλε στο γήπεδο τους Λέτο και Νίνη. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να συνέλθουν, αλλά σίγουρα με το 2-0 στην πλάτη τους ήταν δύσκολο να γυρίσουν τον αγώνα. Ο ολλανδός τεχνικός έβαλε στη συνέχεια και τον Χριστοδουλόπουλο παίζοντάς τα όλα για όλα.
Οι «ερυθρόλευκοι» με τον αέρα των δύο τερμάτων ήλεγχαν πλήρως τον αγώνα και δημιούργησαν προϋποθέσεις για ένα τρίτο γκολ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν νευρικοί σε κάθε κίνησή τους και κυρίως ο Λέτο που είχε την... τιμητική του από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.
Το τελικό σφύριγμα του Κάκου βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν και του Παναθηναϊκού προβληματισμένους για την εμφάνιση τους στο ντέρμπι.