Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Με πέναλτι «φάντασμα» υπέρ του Σκόκο
Εργοτέλης και ΑΕΚ άξιζαν τη νίκη, τελικά ο Καλόπουλος προτίμησε την... ισοπαλία

Σε ένα ματς που τα είχε όλα εκτός από νικητή, Εργοτέλης και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου, για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι δύο ομάδες έπαιξαν κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, με τον Εργοτέλη να χάνει πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου μέρους και την ΑΕΚ που άνοιξε το σκορ, βρέθηκε πίσω και ισοφάρισε στο τέλος, να πληρώνει και πάλι τις πολλές χαμένες της ευκαιρίες. Εντονες αποδοκιμασίες προς τους παίκτες και τον Μπάγεβιτς, από τους φίλους του «Δικεφάλου» που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ηρακλείου.
Το γεγονός ότι η ΑΕΚ χρειαζόταν όσο τίποτα τη νίκη λόγω της κατάστασης που έχει περιέλθει, αλλά σε συνδυασμό ότι η σκοπιμότητα λείπει από το παιχνίδι του Εργοτέλη, επέτρεψε στο ματς να αποκτήσει ρυθμό και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Το μόνο πράγμα που αποτέλεσε εμπόδιο καθ` όλη της διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν ο δυνατός άνεμος που δεν επέτρεπε στους 22 ποδοσφαιριστές να εκτελέσουν ακριβώς αυτά που φαντάζονταν.
Παραγωγική και ανούσια ως συνήθως
Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο ουσιαστικά στο... 20λεπτο, όταν ο Μαντούκα με δυνατή κεφαλιά έπειτα από ωραία σέντρα του Καράμπελα, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στα επόμενα λεπτά, η «Ένωση» δημιουργούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ωστόσο και πάλι της έλειπε η σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια.
Ο Εργοτέλης από την άλλη, προσπάθησε να φέρει το ματς στα μέτρα του, αλλά δεν το κατάφερνε, τουλάχιστον στα πρώτα 45 λεπτά. Με υπογραφή ΛεάλΟ Καραγεωργίου, βλέποντας την ομάδα του να είναι ακίνδυνη για τους αμυντικούς της ΑΕΚ, απέσυρε από το παιχνίδι τον Τσεσνάουσκις και έβαλε στη θέση του τον Σέρχιο Λεάλ, κίνηση που έμελλε να αποβεί... ματ!
Ο Αργεντινός μπήκε στο ματς στο 39', τέσσερα λεπτά κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Τζούνιορ και απέκρουσε ο Σάχα, τα καλύτερα όμως τα φύλαγε για την επανάληψη.Εκεί και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, έφερε αρχικά το παιχνίδι στα ίσια με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, ενώ 71' «άδειασε» με έξοχη ντρίμπλα τον Αραούχο έπειτα και από την ωραία κάθετη πάσα του Ρομάνο και «εκτέλεσε» από κοντά τον Σάχα για το 2-1, της απόλυτης ανατροπής.
Το γκολ αυτό αρχικά «έκοψε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση, ενώ στη συνέχεια βάρυνε το κλίμα, με τους φίλους της «Ένωσης» να αποδοκιμάζουν εν χορώ παίκτες και Μπάγεβιτς.
Και όμως σκοράρει...
Ο «Δικέφαλος» πάντως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στο ματς, καθώς μπόρεσε να επιστρέψει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο, στο 84'. Την «εσχάτη των ποινών» είχε κερδίσει λίγο πριν ο Σκόκο, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα από την απόφαση του διαιτητή Καλόπουλου.
Συγκεκριμένα, ο Κορδονούρης προσπάθησε να μαρκάρει τον Αργεντινό μέσα στην περιοχή, βρήκε... αέρα και ο Σκόκο πατώντας τη μπάλα... έπεσε στην περιοχή.