Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΑΕΚ - ΕΒΕΡΤΟΝ 0 - 1

Αποκλείστηκε η ΑΕΚ
   "Αντίο" στο Γιουρόπα Λιγκ είπε η ΑΕΚ, που ηττήθηκε 1-0 από την Εβερτον στο ΟΑΚΑ, για την 5η ημέρα του 9ου ομίλου. Το γκολ που σημείωσε ο Μπιλιαλετντίνοφ στο 6ο λεπτό στάθηκε αρκετό για να στείλει την αγγλική ομάδα στους "32" της διοργάνωσης, μαζί με τη Μπενφίκα, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν η Ενωση και η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.
    Η ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη για την πρόκριση κι αυτό φάνηκε με τη συμπλήρωση των πρώτων έξι λεπτών. Τότε που ο Τζο τροφοδότησε με εξαιρετική ασίστ τον Μπιλιαλετντίνοφ και ο Ρώσος διεθνής με "άπιαστο" σουτ νίκησε τον Σάχα και έγραψε το 0-1. Η πίεση που υπήρχε πριν το ματς (η Ενωση ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει) έγινε αφόρητη από τη στιγμή που οι Μερσεϊσάιντερς άνοιξαν το σκορ. Η Εβερτον είχε το ματς υπό απόλυτο έλεγχο και χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, κρατούσε με άνεση το προβάδισμα.
    Στο 75΄ η ΑΕΚ απώλεσε τη σημαντικότερη ευκαιρία της, όταν ο Μαντούκα εξουδετέρωσε τον Χάουαρντ, αλλά ο 17χρονος Μπάξτερ απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Πρώτη η Μπενφίκα στον όμιλο
    Η Μπενφίκα εξασφάλισε την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και την πρώτη θέση του 9ου ομίλου, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ στο Μινσκ. Τα γκολ των Πορτογάλων, που έφτασαν τους 12 βαθμούς (μοναδική τους απώλεια η ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) σημείωσαν ο Χαβιέρ Σαβιόλα στο 46΄ και ο Φάμπιο Κοεντράο στο 63΄.