Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Μανωλάς: «Ευκαιρία για μια άτυπη ρεβάνς»
Την τελευταία φορά που Ελλάδα κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους ενός Παγκοσμίου Κυπέλου (1994) είχε αντιμετωπίσει την Αργεντινή, από την οποία γνώρισε βαριά ήττα με 4-0. Έτσι, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς, με αφορμή την κλήρωση της εθνικής μας στο Μουντιάλ του 2010 που έφερε πάλι την Ελλάδα αντιμέτωπη με την Αργεντινή, μίλησε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο αγώνα «άτυπη ρεβάνς», ενώ υπογράμμισε ότι το έμψυχο υλικό της Εθνικής Ελλάδας είναι εντελώς διαφορετικό με του 1994. «Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν παραστάσεις από το εξωτερικό και έχουν στο παλμαρέ τους μεγάλες επιτυχίες. Εμείς τότε δεν είχαμε τέτοιες εικόνες», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην άσος της «Ένωσης».

O Στέλιος Μανωλάς μίλησε:
Για την Εθνική Ελλάδας: «Διαθέτουμε αξιόλογη ομάδα και έχει αποδειχθεί πως είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να μας κερδίσει. Είμαι αισιόδοξος ότι θα .............
προκριθούμε στον δεύτερο γύρο. Οι διεθνείς μας πιστεύω ότι έχουν μεγάλη θέληση για να διακριθούν και στο τέλος θα μας κάνουν ξανά υπερήφανους. Συν τοις άλλοις αποτελεί πρόκληση για ορισμένους το γεγονός πως στο μέλλον δεν θα προλάβουν να αγωνιστούν σε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Για το Μουντιάλ του 1994: «Τα αποτελέσματα του 1994 δεν ήταν… κολακευτικά, αλλά και μόνο η πρόκριση αποτελούσε επιτυχία. Τώρα, η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν παραστάσεις από το εξωτερικό και έχουν στο παλμαρέ τους μεγάλες επιτυχίες. Εμείς τότε δεν είχαμε τέτοιες εικόνες».
Για την Αργεντινή του 1994 και του 2010: «Εννοείται πως ο Μαραντόνα ήταν μαγικός, αλλά είχαν και άλλους μεγάλους παίκτες όπως οι Μπατιστούτα, Σιμεόνε και Κανίγια. Θυμάμαι πως στο γκολ του Μαραντόνα δεν πλησίασα για να μη βρίσκομαι στα πλάνα που θα έκαναν τον γύρο του κόσμο (γέλια). Τώρα υπάρχει ο Μέσι. Μολονότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και οι χώροι είναι μικρότεροι, αυτό το ταλέντο βρίσκει πάντα λύσεις. Ωστόσο, ο Ρεχάγκελ έχει τον τρόπο για να εξουδετερώσει τα ατού των αντιπάλων».