Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

"Ισχύει η δέσμευση για δεύτερη θητεία Παπούλια"
   "Είναι αυτονόητο ότι ισχύει η δέσμευση της ΝΔ για δεύτερη θητεία του κ. Κάρολου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τη 40λεπτη συνάντησή του στο προεδρικό μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
   
Είπε ακόμη ότι "στην αφετηρία των νέων καθηκόντων μου αισθάνθηκα την ανάγκη και την υποχρέωση να μοιραστώ σκέψεις και προβληματισμούς με τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας για την πορεία του τόπου".
    Λίγο νωρίτερα κι ενώ έμπαινε στην αίθουσα της συνάντησης ο κ. Σαμαράς είχε ένα σύντομο διάλογο με τον κ. Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: "Καλημέρα κ. πρόεδρε. Συγχαρητήρια και από κοντά. Πότε ταξιδεύετε;"
    Ο κ. Σαμαράς απάντησε: "Αύριο το πρωί". Ο κ. Παπούλιας σημείωσε: "Στη Βόννη, ενδιαφέρον".
   Ο κ. Σαμαράς είπε: "Ναι είναι ενδιαφέρον, είναι συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το θέμα είναι κυρίως η κοινωνική διάσταση της οικονομικής ανάπτυξης, είναι πολύ.......

ενδιαφέρον και είναι το μεγάλο ζητούμενο".
    Ο κ. Παπούλιας έκλεισε το σύντομο διάλογο λέγοντας: "Σωστό και για μας".
   
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα παραστεί στις εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Γερμανία (Βόννη).
    Τον πρόεδρο της ΝΔ θα συνοδεύσουν οι: Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Κ.Τασούλας, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Παπακώστα, Κ. Αρβανιτόπουλος, Στ. Παπασταύρου και Μ. Πεγκλής.
    Στην αντιπροσωπεία επρόκειτο να συμμετάσχει και η κα Ντ. Μπακογιάννη, η οποία τελικά για λόγους υγείας δεν θα μεταβεί στη Βόννη.

    Συνάντηση με τον Π.Ψωμιάδη
    Συνάντηση 40 λεπτών είχαν στη Ρηγίλλης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
   
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως δεν ήρθε στη Ρηγίλλης για να "κολακέψει όπως κάποιοι άλλοι τον πρόεδρο" και για να ζητήσει κάποια θέση. "Είμαι νομάρχης όλων των Θεσσαλονικέων και υπηρετώ αυτό το λαό. Δεν διεκδικώ οφίτσια. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία", είπε.
    Ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά
να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση σε όποιες θετικές προτάσεις υπάρχουν. "Να μην αποφασίζουμε για το λαό χωρίς το λαό. Όχι δηλαδή στις κλειστές πόρτες. Το ονειρεμένο ταξίδι με το λαό δεν τελείωσε στις 29 Νοεμβρίου. Εκεί που πρέπει να παρεμβαίνω θα παρεμβαίνω και δεν θα ανεχθώ αλαζονικές συμπεριφορές και πολιτικές" τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
   
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την Ντόρα Μπακογιάννη "αστέρι" και επισήμανε πως όλοι στη Νέα Δημοκρατία είναι χρήσιμοι. Όλοι όμως, ξεκαθάρισε, "είμαστε δέσμιοι των θέσεων και των αποφάσεων που έχουμε πάρει".

    Επίσκεψη στον πρύτανη Χ. Κίττα
    "Τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Πρέπει να είναι στέγη για ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Δεν μπορεί να είναι θερμοκήπιο εγκληματικών πράξεων, νησίδες εγκληματικών πράξεων. Περιμένω από την κυβέρνηση και από τα άλλα κόμματα, να απαντήσουν στη δική μας πρόταση για το Ασυλο. Και να απαντήσουν γρήγορα, προκειμένου να πάμε στο δια ταύτα", τόνισε ο κ. Αντ. Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Κίττα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. "Αυτή η υπόθεση της βίας δεν πάει άλλο, έχει ξεπεράσει κάθε όριο", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κατάσταση του πρύτανη βελτιώνεται συνεχώς, προσθέτοντας: "ευτυχώς απεφεύχθη το χειρότερο. Και το εννοώ αυτό που λέω".

   
Νέοι Γραμματείς
    Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Γραμματειών του Κόμματος, ανατίθενται καθήκοντα νέων Γραμματέων στα ακόλουθα στελέχη:
    - Στο Βασίλη Μιχαλολιάκο, βουλευτή Α’ Πειραιώς, τ. Υφυπουργό, η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
    - Στο Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτή Λάρισας, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού,
   
- Στον Κώστα Γκιουλέκα, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, τ. Υφυπουργό, η Γραμματεία Προγράμματος,
    - Στο Γιάννη Μανώλη, πρώην βουλευτή, η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων και
    - Στο Μανώλη Αγγελάκα, πρώην ευρωβουλευτή, η Γραμματεία Οργανωτικού.
   
Με απόφαση, επίσης, του κ. Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος στον βουλευτή Α’ Αθηνών και τ. υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.