Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ

«Απαράδεκτα πράγματα»
Μπάγεβιτς χωρίς δικαιολογίες, Φερέρα πανευτυχής, επεισόδιο Εστογιανόφ - Αραούχο
Σε αναμονή των διοικητικών εξελίξεων στην ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος εκτιμά, πάντως, ότι «η ΑΕΚ, ακόμα και έτσι όπως είναι, μπορεί να παίζει καλύτερα».
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός της «Ένωσης» έφτασε με αρκετή καθυστέρηση στην αίθουσα Τύπου. Δεν θέλησε να κάνει πρώτος κάποιο σχόλιο, αναμένενοντας ερωτήσεις. Η πρώτη φυσικά αναφέρθηκε στις διοικητικές εξελίξεις, αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι.
«Μου είπαν για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε, αλλά εμείς ισοφαρίσαμε γυρίσαμε το παιχνίδι, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γκολ ακόμα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ούτε ο Πανιώνιος είχε ευκαιρίες, ούτε εμείς, αλλά ο Πανιώνιος έβαλε το γκολ.
» Μετά το 2-1 εμείς βγήκαμε όλοι μπροστά για να βάλουμε ένα γκολ και να ισοφαρίσουμε και δεχτήκαμε και τρίτο γκολ, αφήνοντας κενό το κέντρο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έχουμε πολλά νεύρα. Η κατάσταση δεν ξέρω που θα φτάσει, τι θα γίνει, πως..............
θα γίνει... Δεν θέλω να μιλήσω για τίποτα άλλο εκτός από το παιχνίδι. Λυπάμαι και γι αυτό που έγινε στο τέλος (σ.σ. επεισόδιο Εστογιανόφ-Αραούχο).
» Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά. Απαράδεκτα. Δεν ξέρω γιατί συνέβη, αλλά θα δούμε πώς θα ενεργήσουμε αύριο. Έχω εικόνα για όλους τους παίκτες. Αλλά πιστεύω ότι η ΑΕΚ, ακόμα και έτσι όπως είναι, μπορεί να παίζει καλύτερα».

Φερέρα: «Φυσιολογικό το αποτέλεσμα»
Αμέσως μετά τον Μπάγεβιτς, έφτασε και ο Φερέρα, πανευτυχής για τη νίκη της ομάδας του.
«Πρώτα από όλα είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, γιατί πιστεύω ότι ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και στο καλό διάστημα του Πανιωνίου μπορούσαμε να φτάσουμε και σε ένα 2-0. Η ΑΕΚ μας απείλησε ιδιαίτερα στα στημένα, γιατί όπως ξέρετε καλύτερα από μένα, η ΑΕΚ είναι ομάδα στημένων φάσεων. Το περίεργο βέβαια είναι ότι εμείς σκοράραμε από τις στημένες και η ΑΕΚ όχι.
» Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μας απείλησε σε κάποιες στημένες φάσεις, αλλά εμείς καταφέραμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό. Υπήρχε μια ατμόσφαιρα με τα διοικητικά προβλήματα της ΑΕΚ, τα αγωνιστικά με την απουσία των Σκόκο και Καφέ, αλλά δεν παύει να παραμένει πολύ επικίνδυνη ομάδα. Κάποια στιγμή άλλωστε θα πρέπει να παίζεις χωρίς δύο παίκτες και δεν τελείωσε και ο κόσμος.
» Εμείς δεν πέσαμε στην παγίδα όμως και η μόνη ευκαιρία που λάβαμε υπόψη μας ήταν ότι κάθε ματς μετά από ένα ευρωπαϊκό, είναι πολύ δύσκολο. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα ήμασταν καλύτεροι και νομίζω ότι ο Πανιώνιος ήταν περισσότερο στο παιχνίδι από ό,τι η ΑΕΚ. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας τώρα, με την Λάρισα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο όπως και αυτό που πέρασε.
» Ο Μπεθέρα νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος μας παίκτης, καθώς γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν τερματοφύλακα όταν δεν έχει πολλές μπάλες. Είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, σέντρες, διαγώνιες μπαλιές, αλλά τα κατάφερε. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, με ταλέντο, αλλά δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά του αέρα.
» Όσο για τους στόχους μας, η Σούπερ Λιγκ είναι περίεργη ιστορία. Θυμάστε τον Ατρόμητο πριν δυο χρόνια, τον Εργοτέλη πρόσφατα, μπορεί να ξεκινήσεις καλά και μετά να πέσεις. Θέλει προσοχή».
Αναφορικά με τους παίκτες του και το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων, είπε:
«Εάν ένας παίκτης φύγει για μεγαλύτερη ομάδα, σημαίνει ότι εμείς κάνουμε καλή δουλειά εδώ. Μακάρι αν είναι κάποιος να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα, να το καταφέρει».
Τέλος, δεν θέλησε να πάρει θέση για το επεισόδιο μεταξύ Αραούχο και Εστογιανόφ:
«Δεν ήμουν μπροστά, οπότε δεν έχω γνώμη. Εδώ όμως είμαστε για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο διαιτητής, τώρα αυτό. Ας μιλήσουμε και λίγο για ποδόσφαιρο. Ο Εστογιανόφ είχε μια δυσφορία κατά τη διάρκεια της αλλαγής, αλλά συμβαίνουν αυτά».
Επεισόδιο Εστογιάνοφ - Αραούχο
«Θερμό» επεισόδιο έλαβε χώρα στα αποδυτήρια της Νέας Σμύρνης μετά την λήξη της αναμέτρησης μεταξύ του Φαμπιάν Εστογιάνοφ και του Κάρλος Αραούχο. Ο Ουρουγουανός χτύπησε τον Αργεντινό, ο οποίος υπέστη κάκωση στο ζυγωματικό. Ωστόσο, δεν πρόκειται να κάνει μήνυση, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.
Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ο Αραούχο έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον «Λόλο», γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό του «κυανέρυθρου», ενώ στοίχισε και την κίτρινη κάρτα για τον Αργεντινό.
Μόλις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και ο Αραούχο κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια, άκουσε κάποια «γαλλικά» από τους οπαδούς του Πανιωνίου και απάντησε με χειρονομία. Ο Εστογιάνοφ είδε την σκηνή αυτή και καθώς είχαν... προηγούμενα από το ματς, του επιτέθηκε και σύμφωνα με τις πληροφορίες τον γρονθοκόπησε και του προκάλεσε κάκωση στο ζυγωματικό.
Το επεισόδιο φαίνεται πως ήταν και η αιτία για την καθυστέρηση της συνέντευξης Τύπου, με την ΠΑΕ Πανιώνιος να μην επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο και να υποστηρίζει πως για το επεισόδιο ευθύνονται αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές.