Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΟ

Παρελθόν ο Χενκ Τεν Κάτε
   Παρελθόν... έτσι στα ξαφνικά ο Χενκ Τεν Κάτε από τον Παναθηναϊκό. Η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε σήμερα τη λύση της συνεργασίας της με τον Ολλανδό τεχνικό, ο οποίος σε δήλωσή του κάνει λόγο καθαρά για απόφαση του Νίκου Πατέρα.
    «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος, κ. Νικόλας Πατέρας, με τον προπονητή της ομάδας, κ. Χενκ Τεν Κάτε, συμφώνησαν τη λύση της συνεργασίας τους. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον προπονητή για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα και για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
    Από την πλευρά του, ο Τεν Κάτε, αναφερόμενος στο "διαζύγιο" των δύο πλευρών, τόνισε: «Υπήρξε τιμή για μένα η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το έργο μου. Έχω βάλει τα θεμέλια για την ομάδα. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συνολική εικόνα, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία. Η απόφαση του προέδρου δεν θα επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση και τη φιλία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους και εύχομαι η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο».

    Νέος προπονητής ο Νίκος Νιόπλιας
    Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας με τον Χενκ Τεν Κάτε, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια στη θέση του προπονητή. Ο μέχρι σήμερα τεχνικός της εθνικής ελπίδων θα είναι ο διάδοχος του Ολλανδού στον πάγκο των «πρασίνων», με συνεργάτη του τον Κριστόφ Βαζέχα.
    «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Από σήμερα κιόλας πιάνουμε δουλειά και στόχος μου είναι να πετύχω με την ομάδα σαν προπονητής ό,τι και σαν παίκτης: να κατακτήσω τίτλους», δήλωσε ο Νίκος Νιόπλιας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.
    Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Βαζέχα επεσήμανε: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Παιανία. Η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει στην κορυφή και εκεί θέλουμε να την οδηγήσουμε».