Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

«Δεν δελεάστηκα...»
Ο Σαμαράς απέρριψε προτάσεις από ελληνικές ομάδες και προτιμά τη Σέλτικ
Την αποκάλυψη ότι και οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι της Αθήνας τον είχαν προσεγγίσει στο παρελθόν προέβη ο Γιώργος Σαμαράς. Ο Έλληνας άσος, ωστόσο, τόνισε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο της επιστροφής στην πατρίδα και πως δεν θέλει να αποχωρήσει από τη Σέλτικ.
«Παλαιότερα είχα προτάσεις από την Ελλάδα, τόσο ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι όσο και ως παίκτης της Σέλτικ. Δεν δελεάστηκα, όμως, δεν έδειξα ενδιαφέρον και ήδη γνώριζαν την απάντησή μου. Όλες οι ομάδες της Αθήνας με ............
έχουν προσεγγίσει» δήλωσε αρχικά στον σκωτσέζικο Τύπο ο διεθνής επιθετικός.
Και συνέχισε:
«Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια στη Σέλτικ. Είναι πολύ καλός σύλλογος. Είχα πει πως θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα αυτή για να δείξω πόσο ευχαριστημένος είμαι εδώ. Θα έφευγα μόνο αν παρουσιαζόταν κάτι πολύ καλύτερο».
Ο Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φιλάθλους των «καθολικών» και τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του:
«Οι οπαδοί μας είναι πολύ παθιασμένοι και πέρυσι όταν επέστρεψα από έναν τραυματισμό και δεν είχα σκοράρει για δύο μήνες, είχα τη συμπαράσταση της ομάδας και του προπονητή. Στη Σέλτικ υπάρχει ακόμη ρομαντισμός και παρότι ο σύλλογος έχει χρήματα, κρατά τις ισορροπίες διαθέτοντας παίκτες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία».
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον 24χρονο επιθετικό ο προπονητής της Σέλτικ, Τόνι Μόμπρεϊ, επαινώντας τις τελευταίες εμφανίσεις του:
«Ο Σαμαράς είναι εξαιρετικός στα τελευταία παιχνίδια. Στο παιχνίδι με το Αμβούργο για το Europa League ήταν πραγματικά απίθανος. Το γεγονός πως κέρδισε την πρόκριση στο Μουντιάλ με την εθνική της χώρας του τον ντόπαρε ψυχολογικά.
» Ο Γιώργος είναι ένας υπέροχος επαγγελματίας. Είναι ένας παίκτης, που όταν του ζητάς κάτι, προσπαθεί να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν και τη δουλειά του. Το γεγονός πως σκοράρει σε κρίσιμα παιχνίδια δείχνει την αξία του. Προσπαθεί πάντα να δίνει τον καλύτερο του εαυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
» Πολλές φορές κρατάει λίγο περισσότερο τη μπάλα από όσο χρειάζεται, ωστόσο ξέρει τι να κάνει στη συνέχεια. Εγώ δεν είμαι εδώ για να του αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού του. Αλλωστε αυτό που κάνει βοηθά την ομάδα. Μου αρέσουν αυτού του είδους οι επιθετικοί, που μπορούν να κρατούν τη μπάλα, να δημιουργούν προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς και να σκοράρουν» κατέληξε ο Μόμπρεϊ.