Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ 8 / 12 / 2009
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.«ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ»
   Εν  όψει της εορταστικής περιόδου των  Χριστουγέννων, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεωργούλης Διαμάντης, Ρουσσόπουλος Κώστας και  Σκλιάς Σωκράτης, απέστειλαν επιστολή προς το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό σύλλογο Χαλκίδας, στην οποία ζητούν την ενημέρωση όλων των μελών τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην από κοινού προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης κατά την εορταστική αυτή περίοδο, όπου θα πρέπει να επιδειχθεί ακόμα μεγαλύτερος ζήλος στον τομέα της καθαριότητας και συγκεκριμένα: 
1.      Να μην  γίνεται εναπόθεση χαρτοκιβωτίων δίχως προηγουμένως να .......
έχουν τεμαχιστεί.
2.      Η εναπόθεση να γίνεται στους πλησιέστερους κάδους ανακύκλωσης μετά το πέρας του ωραρίου της καθημερινής λειτουργίας τους.  Το ίδιο φυσικά να γίνεται και με τα συμβατικού τύπου απορρίμματα.
3.      Έχει παρατηρηθεί ότι σε ιδιαιτέρως ευαίσθητα τουριστικά σημεία (π.χ. παραλία) η εναπόθεση των απορριμμάτων γίνεται ανεξέλεγκτα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες ακόμη και μετά τις 3 το πρωί και μακριά από τους κάδους.

   Υπενθυμίζεται επιπλέον ότι όλα τα ανωτέρω προβλέπονται στον Κανονισμό Καθαριότητας της πόλης και η Δημοτική αρχή δεν έχει τη λογική της επιβολής προστίμου χωρίς αιτία, ούτε κατά κόρον.
   Όμως  πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι  το να είναι καθαρότερη η Χαλκίδα δεν είναι μόνο προς όφελος των ιδίων των κατοίκων, αλλά κυρίως προς το συμφέρον και του εμπορικού κόσμου, αφού μία κακή εικόνα στον τομέα αυτό, αποτελεί αποτρεπτική αιτία έλευσης του επισκέπτη στην πόλη μας.