Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση ΔΟΕ-Χριστοφιλοπούλου
Υποχρεωτική, διετής προσχολική εκπαίδευση στους στόχους του υπουργείου Παιδείας
Η λειτουργία των νηπιαγωγείων τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου και το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεσοδιάστημα μέχρι να λειτουργήσει το ολοήμερο νηπιαγωγείο. Στόχος είναι η υποχρεωτική, διετής προσχολική εκπαίδευση, ωστόσο, δεν πρόκειται να γίνει ειδική νομοθεσία πριν εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή.
Όπως τόνισε η κ.Χριστοφιλοπούλου, υπάρχει πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών ώστε με ταχύτατους ρυθμούς να λειτουργήσουν νέα νηπιαγωγεία, με ......
τρόπο ώστε από το Σεπτέμβριο να μπορεί ο γονέας να επιλέγει το δημόσιο νηπιαγωγείο, εφόσον το επιθυμεί, για να φοιτήσει το παιδί του.
Επί τάπητος τέθηκε και η εγκλύκλιος Σπηλιωτόπουλου που εστάλη στα σχολεία δύο ημέρες πριν τις εκλογές, βάσει της οποίας δεν απαιτείτο βεβαίωση για φοίτηση σε νηπιαγωγείο, των παιδιών που εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Μπρατής υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος νομιμοποιούσε τα «παράνομα» νηπιαγωγεία. Τα νηπιαγωγεία δηλαδή που δεν είχαν άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας, αλλά ήταν σταθμοί φύλαξης νηπίων.
Οπως είπε, του χρόνου, θα επανέλθουμε στην πριν από την εγκύκλιο Σπηλιωτόπουλου κατάσταση και θα απαιτείται βεβαίωση φοίτησης σε νηπιαγωγείο για την εγγραφή στο δημοτικό.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε και στην υποδομή των νηπιαγωγείων, πολλά από τα οποία στεγάζονται σε ημιυπόγεια, σε αυλές δημοτικών σχολείων κλπ.
Κατέληξε τονίζοντας ιδιαίτερα οτι απαιτείται γενναία χρηματοδότηση για την πλήρη ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών.