Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΥΛΩΝΟΣ

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ

Οι καταιγίδες των προηγουμένων ημερών προκάλεσαν μεγάλες ζημίες στο δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Αυλώνος. Ο χείμαρρος Χόνδρος που διέρχεται από τον Άγιο Γεώργιο κατέφαγε ακόμη περισσότερο από το πρανές του δρόμου Χάνια Αυλωναρίου- Παραμερίτες στα σημεία που είχαν ήδη προκληθεί ζημίες τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το ίδιο συνέβει και στο .......Ωρολόγιο στον δρόμο που οδηγεί στον Κρεμαστό. Οι δύο αυτοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί.


Όμως οι μεγαλύτερες ζημίες σημειώθηκαν στο Νεοχώρι και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λαμπούσας και των Περιβολίων όπου οι Πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου έχουν αποψιλώσει το πρανές των πλαγιών και τα ρέματα υπερχειλίζουν προτού καταλήξουν στο κεντρικό χείμαρρο. Οι ζημιές είναι ιδιαίτερα μεγάλες στην αγροτική οδοποιία του Αναδασμού του Νεοχωρίου όπου σε πολλές περιπτώσεις το υλικό οδοστρωσίας κατέληξε στα παρακείμενα ρέματα. Οι δρόμοι έχουν γίνει αδιάβατοι και πολλές ιρλανδικές διαβάσεις καταστράφηκαν.


Τα συνεργεία του Δήμου Αυλώνος κατέγραψαν τις ζημίες και αναμένεται η υποβολή διαβημάτων τόσο στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όσο και την Περιφέρεια και στα αρμόδια Υπουργεία. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αυλώνος «οι ζημιές είναι συνέχεια της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού. Οι οικονομική ενίσχυση για να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα τότε ήταν σχεδόν συμβολική. Χρειάζονται άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις που απαιτούν γενναία οικονομική ενίσχυση. Δυστυχώς ότι δουλειά κάναμε φέτος στην συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας πήγε χαμένη. Απαιτείται άμεση αρωγή από την Πολιτεία για να αποκατασταθούν οι ζημίες και να αποτραπούν τα χειρότερα αφού βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του χειμώνα. Οι ζημιές είναι σημαντικές και κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου, στο Νεοχώρι, στη Δάφνη, στο Λοφίσκο και στα Χάνια. Περιμένουμε τη συνδρομή του μηχανολογικού εξοπλισμού της Νομαρχίας για να ανοιχθούν τα τεχνικά κατά μήκος του δρόμου. Είναι κρίμα σε κάθε νεροποντή ο κεντρικός οδικός άξονας της ανατολικοκεντρικής Εύβοιας να γίνεται ποτάμι».