Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ
ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
    Τρεις νέους Κληρικούς για να διακονήσουν στην Ιερά μας Μητρόπολη, χειροτόνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου 2009.

    Ο πρώτος είναι ο π. Χρήστος Νγκέλας, νέος Εφημέριος της μικρής Ενορίας της..........
Χρόνιας του Δήμου Ελυμνίων, έγγαμος, πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού.

   Στην ίδια Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χειροτόνησε εις Διάκονον τον κ. Ιωάννη Καραγκούνη, έγγαμο, καταγόμενο από το Νεοχώριο Ιστιαίας, μαθητή της Εκκλησιαστικής Σχολής Καρδίτσης, ο οποίος αφού χειροτονηθεί Πρεσβύτερος, μετά τις Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, θα υπηρετήσει ως Εφημέριος στην Ενορία του Βουτά της Ιστιαίας.

   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε στο οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τους Εφημερίους των δύο Ενοριών των Λουτρών Αιδηψού, π. Νικόλαο Σακαγιάννη – Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, πνευματικό πατέρα του π. Χρήστου και π. Νικόλαο Αργυρίου – Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, πνευματικό πατέρα του νέου Διακόνου π. Ιωάννου.

   Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Πηλίου, χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο, ο επί έτος Διάκονος του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, π. Βασίλειος Μάρκου, έγγαμος, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα υπηρετήσει ως Εφημέριος στην Ενορία του Πηλίου Κηρέως.
  Ο νέος Ιερεύς π. Βασίλειος είναι υιός του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Μάρκου, Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, ενώ και ο αδελφός του π. Νικόλαος είναι Ιερεύς και υπηρετεί στην ίδια Ενορία με την πατέρα του.
  Σε όλες τις χειροτονίες, τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ οι Ιεροί Ναοί ήταν κατάμεστοι από ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι προσήλθαν και έδωσαν το «σύμψηφό» τους για τις χειροτονίες, φωνάζοντας το «ΑΞΙΟΣ» σε όλους τους νέους Κληρικούς.