Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΛΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤΣ!
Τον πόλεμο στα Μακντόλαντς κήρυξε ο πολυβραβευμένος ομογενής μάγειρας της Αυστραλίας, Γιώργος Καλομπάρης.
Ο διάσημος σεφ, που χρωστά τη φήμη του κυρίως στην τηλεοπτική του παρουσία στο "Celebrity Masterchef" του Καναλιού 10, δεν δίστασε να τα βάλει με τον μεγαλύτερο διαφημιζόμενο του προγράμματος, τα ταχυφαγεία ΜακΝτόναλντς, που ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να διαφημίζουν τα χάρμπουργκέρ τους, εκεί που συναγωνίζονται για την πρωτιά οι άριστοι των αρίστων της μαγειρικής στην Αυστραλία.
Ο Γιώργος Καλομπάρης, οπλισμένος με το πιο κοφτερό μαχαίρι της κουζίνας του, "πετσοκόβει", αυτή τη φορά, όχι τρυφερά γουρουνόπουλα γάλακτος, αλλά τον.......
βασιλιά των χάρμπουργκερ, MacDonald's.
Ποζάροντας με τα ανίψια του, Μάϊκλ και Άνθεα, "παρέα" με τα δικά του "χειροποίητα" χάρμπουργκερ, δηλώνει ότι απαγορεύει στα ανίψια του να τρώνε το είδος αυτό όταν καλούνται σε πάρτι γενεθλίων, όπως επιβάλλει η μόδα των ημερών.
Σύμφωνα με τον κ. Καλομπάρη, "τα ΜακΝτόναλντς είναι διαβολικά". Επεξηγεί ότι "πρόκειται για απαίσια βιομηχανοποιημένη τροφή" και προβάλει το ερώτημα "γιατί να φας αυτό το πράγμα, όταν είναι τόσο εύκολο να κάνεις τα δικά σου χάρμπουργκερ στο σπίτι;"
Ο ίδιος απαγορεύει στα ανίψια του ακόμη και να δουν το προϊόν όταν πηγαίνουν εκεί σε πάρτι γενεθλίων. Παράλληλα εκτιμά ότι τα ΜακΝτόναλντς "είναι μια αμερικάνικη αλυσίδα, που έχει πέσει σαν την πανούκλα παντού, σ' όλον τον κόσμο. Ελπίζω μια μέρα να πεθάνει. Πουλούν απαίσια, βιομηχανοποιημένη τροφή, χωρίς προέλευση. Δεν είναι καθόλου καλό αυτό που κάνουν. Είναι ανθυγιεινό και δεν το ανέχομαι".
Ο ταλαντούχος σεφ δεν είναι απλώς ένας ευφάνταστος μάγειρας που παίρνει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και τις κάνει… αγνώριστες, αλλά και κάτοχος μεγάλου επιχειρηματικού μυαλού!
Τα εστιατόρια του "Hellenic Republic" πάει μια χαρά, το ίδιο και το "Press Club". Το πρόγραμμα του στην τηλεόραση κάνει ρεκόρ τηλεθέασης και το ίδιο και οι πωλήσεις των βιβλίων του ελληνικής μαγειρικής.
Τώρα ετοιμάζει και ένα βιβλίο παιδικής μαγειρικής και ίσως εδώ να οφείλεται και η επίθεσή του στα Μακντόναλντς.
Κείμενο: Σ. Χατζημανώλη