Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε χθές με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.
    Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του ......

Μεγάρου Μαξίμου, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Όπως επιβάλλουν οι θεσμοί του πολιτεύματος, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε - γενικά, σε πρώτη φάση βέβαια- για τα προβλήματα που υπάρχουν, ιδιαίτερα του χώρου της Οικονομίας. Αυτή ήταν μια συνάντηση γόνιμη και επιβαλλόμενη..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν χρειαστούν νέα μέτρα κ. Σαμαρά εσείς θα συναινέσετε σε αυτά;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα δούμε κατά περίπτωση. Δεν μπορώ να κάνω γενικότητες..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου ζητά να βάλετε «πλάτη». Εσείς θα βάλετε «πλάτη»;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, κάτι συγκεκριμένο. Γενικά εάν στα θέματα αυτά θέλετε να σας απαντήσω με μια πρόταση, θα σας έλεγα ότι σε άλλα θα είμαστε μαζί, σε άλλα θα είμαστε απέναντι .
    Και μαζί θα είμαστε, γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία κι έχουμε τους ίδιους στόχους, δηλαδή την ευημερία του ελληνικού λαού. Και απέναντι θα είμαστε γιατί υπηρετούμε μια διαφορετική ιδεολογία, και γιατί αυτό επιβάλλεται και αρμόζει -άλλωστε- στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο θέμα του Προέδρου θα είστε μαζί;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν έχω να πω κάτι άλλο, σας ευχαριστώ πολύ..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε τώρα αντίπαλοι με τον κ. Παπανδρέου, συμφοιτητές, συγκάτοικοι, τώρα αντίπαλοι..
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Το να είσαι φίλος με κάποιον δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι πολιτικά αντίπαλος. Και -πιστέψτε με- όταν χρειάζεται να είμαστε πολιτικά αντίπαλοι, ως Νέα Δημοκρατία θα είμαστε πολύ σκληρά απέναντι.