Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Μετά την επίθεση κατά Κίττα
Ανοίγει το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ο πρύτανης του ΕΜΠ
Θέμα επανεξέτασης όσων ισχύουν για το πανεπιστημιακό άσυλο θέτει ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Μουτζούρης, μετά την επίθεση με ξύλα και λοστούς από αντιεξουσιαστές εναντίον του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρ.Κίττα, στο κτίριο της Πρυτανείας.
Μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Μουτζούρης, ερωτηθείς εάν πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το άσυλο, δήλωσε ότι «ωρίμασε ο χρόνος» και πρόσθεσε: «Εκ των πραγμάτων μετά από μια τέτοια επίθεση, βαρβαρότητα κατά ενός πρυτάνεως στο γραφείο του επιτελικού κτιρίου, πρέπει να δούμε ποιοι είμαστε, πού στεκόμαστε και τι.......
πιστεύουμε».
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Μουτζούρης είπε χαρακτηριστικά «δεν πάει άλλο».
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα άρσης του ασύλου, πως ο νόμος υπάρχει και πως δεν ενεργοποιήθηκε, αφού δεν το ζήτησε ούτε η πρυτανεία, ούτε ο εισαγγελέας.
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε πως την Κυριακή υπήρξε καταπάτηση του πανεπιστημιακού  ασύλου, ενώ η επίθεση κατά του κ. Κίττα εμπίπτει στο κοινό ποινικό δίκαιο. «Δεν υπάρχει καμία ιδεολογική αναφορά. Πρόκειται για ωμό και απροκάλυπτο φασισμό».
Και προσθέτει: «Ως υπουργός Παιδείας σε συνεχή επαφή με τις πανεπιστημιακές αρχές έχω κάνει σαφές ότι είμαστε πλάι και έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις αποφάσεις και τις επιλογές του πανεπιστημίου, ενός πανεπιστημίου, το οποίο είναι σύμβολο της δημοκρατίας, των αγώνων και της ελεύθερης διακίνησης των αρχών».
Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του κ. Κίττα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κανονικό θάλαμο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Αρχικά ο κ. Κίττας νοσηλευόταν μονάδα εντατικής, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υπέστη και καρδιακό επεισόδιο.