Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Μ. Καρχιμάκης

Πρώτο μέλημα η αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων»
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των παράνομων «ελληνοποιήσεων» γάλακτος και κρέατος, που εισάγεται από άλλες χώρες και «βαπτίζεται» σαν ελληνικό. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με.......
εκπροσώπους των αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.
Στη συνάντηση εξετάσθηκαν ζητήματα οργάνωσης της λειτουργίας της εγχώριας αγοράς αγελαδινού γάλακτος και της στήριξης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.
 
Αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας για το Γάλα, η οποία θα εξετάσει τα προβλήματα του κλάδου και τις λύσεις που προτείνονται για αυτά, ενώ θα έχει τακτικές συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου.
 Από πλευράς αγελαδοτρόφων ζητήθηκε όπως η κυβέρνηση υποστηρίξει στις Βρυξέλλες, κατά την εξέταση που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, την αγορανομική διάταξη για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στις συσκευασίες του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς επίσης και να προχωρήσει σε «πάγωμα» των κτηνοτροφικών χρεών.