Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -ΓΓΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

   
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), αποτελούμενη, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρίδη και τους νομικούς παραστάτες του Συνδέσμου, καθώς και με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αποτελούμενη, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ανδρέα Μιαούλη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Τάκη Τσαγκρώνη και τους νομικούς παραστάτες της Ομοσπονδίας, μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ) κ. Βασίλη Οικονομίδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Κονδύλη.    
   
Ο Γ.Γ.Α. συζήτησε με τις ενδιαφερόμενες πλευρές, σε βάθος, τα προβλήματα που θέτουν οι καλαθοσφαιριστές και τα προβλήματα, που θέτουν τα Σωματεία και η Ομοσπονδία, ιδιαίτερα δε τα ζητήματα, που......

έχουν θεσμική προέκταση. Ζήτησε από τις πλευρές ηρεμία και ψυχραιμία, καθώς από ότι διαφαίνεται από την συζήτηση αυτή υπάρχει η δυνατότητα συναίνεσης. Κατέστησε σαφές ότι το σύνολο των παραπάνω ζητημάτων απαιτούν λεπτομερή διάλογο μεταξύ των πλευρών και της Πολιτείας, καθώς και ότι ορισμένα εκ των θεμάτων είναι ώριμα προς επίλυση και άλλα απαιτούν λεπτομερή επεξεργασία και σύγκλιση, με την επίδειξη καλής πίστης για το καλό του αθλήματος.
    Ο κ. Πάνος Μπιτσαξής κατέστησε επίσης σαφές το ενδιαφέρον της Πολιτείας για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, ιδίως εν όψει του γεγονότος ότι η Πολιτεία συμβάλει στην διεξαγωγή αυτή σημαντικά, άμεσα και έμμεσα, σε εξαιρετικά δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες.
    Η συμμετοχή της Πολιτείας για το 2010 θα εξαρτηθεί αποφασιστικά από την υπευθυνότητα που θα επιδείξουν τα ενδιαφερόμενα μέρη. Υπό τα παραπάνω δεδομένα ο Γ.Γ.Α. εξέφρασε την θέση, ότι η απεργιακή κινητοποίηση, που έχουν εξαγγείλει οι καλαθοσφαιριστές, δεν συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων και περιπλέκει ζητήματα, τα οποία, όπως φαίνεται από τις θέσεις των ενδιαφερομένων μερών, μπορούν και πρέπει να επιλυθούν με διάλογο. Στο διάλογο αυτό τα ενδιαφερόμενα μέρη εκλήθησαν να μετάσχουν αμέσως και να ξεπεράσουν τις τυχόν δυσκολίες, που έχουν από τα έως σήμερα μεταξύ τους διαδραματισθέντα.