Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010


Αν και πέτυχε το πρώτο εκτός έδρας γκολ
Την «πάτησε» η Ξάνθη που άφησε βαθμούς στο 1-1 με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή
Ισόπαλο 1-1 έληξε το γειτονικό ντέρμπι της Θράκης, μεταξύ Πανθρακικού και Ξάνθης, στο πλαίσιο της 19ης ημέρας της Σούπερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν ούτε αυτή τη.........


φορά να πάρουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους, προηγήθηκαν στο 38' με τον Στρμπα, για να ισοφαρίσει η ουραγός της βαθμολογίας στο 83' με τον Παπουλή, που χάρισε στην ομάδα της Κομοτηνής μόλις τον τρίτο βαθμό της.
Το ματς ξεκίνησε δυνατά και για τις δύο ομάδες και μόλις στο 4' ο Μπέλεκ σούταρε μέσα από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Γκσπούρνινγκ σε δύσκολη απόκρουση.
Στο 7' ο Ρόκα εξουδετέρωσε το σουτ του Πόι, ενώ ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού υπερασπίστηκε επιτυχώς την εστία του και στο τετ-α-τετ με τον Ελινγκτον, στο 27'.
Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με νέο σουτ του Μπέλεκ στο 32' (απέκρουσε και πάλι ο Γκσπούρνινγκ) για να φτάσουμε στο 38ο λεπτό όταν ο Στρμπα, μετά από σέντρα του Κιντάνα, κατάφερε με πλασέ να ανοίξει το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο εκτός έδρας γκολ της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 0-1, αν και στο 43' ο Μπέλεκ έχασε ακόμη μία ευκαιρία, όταν δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Γκσπούρνινγκ.
Οπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο μέρος, άρχισε το δεύτερο, με τον Γκσπούρνινγκ να νικάει και πάλι τον Μπέλεκ (47'), ο οποίος έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία στο 67', πλασάροντας μόλις άουτ από καλή θέση.
Ενα λεπτό αργότερα το σουτ του Παπουλή απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Παπαδημητρίου, ενώ στη συνέχεια η κεφαλιά του Καζάκη πέρασε άουτ. Ο Παπουλής είχε και δοκάρι στο 71', σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά τελικά ήταν αυτός που στέρησε από την Ξάνθη το πολύτιμο «τρίποντο».
Και αυτό γιατί στο 83' έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, αφού προηγήθηκε ακόμη μία απόκρουση του Γκσπούρνινγκ σε σουτ του Μπέλεκ, και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη στο 89', όμως ο Ρόκα απέκρουσε το σουτ του Στρμπα.
Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Κίτρινες: Σακελλαρίου, Μπελέκ, Ρόκα - Κωστούλας, Σουάνης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης, Κάσαρ (51' Ιασωνίδης), Λόπεζ, Αλβες, Φαγιάρδο (63' Παπουλής), Ρομπέρ, Καζάκης (78' Αρσενίεβιτς), Μπέλεκ.
ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (74' Ριζογιάννης), Τζάγκι, Σταθάκης, Κωστούλας, Βάλλας, Κιντάνα (88' Μαρσελίνιο), Πόι, Μπούγκα (69' Σουάνης), Ελινγκτον, Στρμπα.