Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ-ΣΑΝΤΟΣ


 «Καλύτεροι σε όλους τους τομείς» είπε ο Σάντος, «όσο υπάρχει ελπίδα» ο Μπάντοβιτς
Παρά την απογοήτευσή του από την ήττα και -8 από την κορυφή ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς τόνισε πως όσο υπάρχει ελπίδα θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να παλέψουν μέχρι το τέλος για να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Αν και από τον τόνο της φωνής του φαινόταν πως δεν πίστευε και ο ίδιος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα...
«Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά. Κάναμε πολλά λάθη, ο ΠΑΟΚ μας πίεσε ψηλά. Δώσαμε χώρο στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα πιο εύκολα. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να ανεβάσουμε την πίεση πιο ψηλά και να........
βάλουμε περισσότερη ταχύτητα μπροστά.
»Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πιο καλά, πήγαμε πρώτοι στην μπάλα. Κάναμε κάποιες φάσεις από τα άκρα με Λούα και Ντάτολο», τόνισε αρχικά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και κατέληξε στην αρχική του τοποθέτηση:
«Σίγουρα μας έλειπε η τελευταία πάσα, η ηρεμία κοντά στην περιοχή, ίσως κάποιες φάσεις μπορούσαμε να την τελειώσουμε με σουτ έξω από την περιοχή. Είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για μας.
»Είμαστε ο Ολυμπιακός, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Τα παιδιά έχουν χάσει ίσως την αυτοπεποίθησή τους και πρέπει να τους βοηθήσουμε να ανεβάσουν την ψυχολογία γιατί έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι είναι καλοί παίκτες και τα καταφέρουν τα δύσκολα».
Για την εικόνα του Ντιόγο και μήπως γενικά ο Ολυμπιακός θέλει, αλλά οι παίκτες του δεν μπορούν αγωνιστικά και το τι έχει φταίξει είπε:
«Εχω συνεργαστεί αυτή τη χρονιά με δύο προπονητές. Ο καθένας είχε τον τρόπο του. Προσπάθησα πολύ να βοηθήσω τους προπονητές στο δικό μου κομμάτι. Δεν θα ήθελα να μιλήσω σε αυτό το θέμα. Είναι δύσκολη στιγμή αυτή, αυτή η περίοδος. Στο τέλος της χρονιάς μπορεί να τα πούμε».
Για το αν ο πιο εφικτός στόχος του Ολυμπιακού με το -8 από την κορυφή είναι η δεύτερη θέση, τόνισε: «Οσο υπάρχει ελπίδα πρέπει να το πιστεύουμε και να παλέψουμε. Είμαστε Ολυμπιακός, πρέπει όσο πιο γρήγορα να βρούμε τον εαυτό μας.
»Πιστεύω σε αυτούς τους παίκτες, μέσα από τη δουλειά θα αρχίσουμε να βρούμε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλω για να δει και ο κόσμος ότι αυτός είναι ο τρόπος μας. Σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, αλλά στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλύτεροι».
Για το αν διορθώνεται η κακή αγωνιστική κατάσταση των παικτών, με τον Ντάτολο να φαίνεται δύο ταχύτητες πάνω από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, υποστήριξε: «Πολύ δύσκολα. Και ο Ντάτολο ήρθε πριν 2-3 μέρες και ο Λούα δεν έχει παίξει πολύ καιρό. Είναι δύσκολο να διορθωθεί η κατάσταση».
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ ξέρει τι κάνει στο γήπεδο. Είναι πάρα πολύ οργανωμένος αμυντικά και έχει γρήγορους παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κινδυνεύεις στην αντεπίθεση. Το ξέραμε και ο κ. Σάντος είναι μεγάλο διάστημα στον ΠΑΟΚ, έχει την ίδια ομάδα, δουλεύει σε αυτή. Είναι μια καλή ομάδα».

«Καλύτεροι σε όλους τους τομείς»
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη στο Καραϊσκάκη και την εμφάνιση των παικτών του, ήταν ο Φερνάντο Σάντος, που τόνισε ότι η ομάδα του κέρδισε δίκαια τον Ολυμπιακό, αφού ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς.
«Νομίζω ότι παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δύο ομάδες που έπαιξαν για να κερδίσουν. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς.
»Είχε πολύ καλό έλεγχο στο ρυθμό του παιχνιδιού, καλή κυκλοφορία και καλή οργάνωση. Είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξαν πολλές ευκαιρίες όμως αυτό είναι φυσιολογικό σε τέτοια ντέρμπι», είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και προχώρησε στην ανάλυση του αγώνα:
«Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα 15 λεπτά είχαμε πολύ δυσκολίες με τις επιτυχημένες αλλαγές που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Κυρίως με την δράση του Ντάτολο δόθηκε μία νέα πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού.

»Αργήσαμε λίγο να βρούμε την ισορροπία στο παιχνίδι. Όμως από εκεί και πέρα, μετά τα πρώτα 15 λεπτά, η ομάδα βρήκε πάλι την ισορροπία της και είχε κατοχή μπάλας, παρόλο που ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει περισσότερο. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποια πολύ κλασική ευκαιρία σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο δοκάρια και με μία αντεπίθεση μία πολύ καλή φάση με τον Εντίνιο.
»Οπότε νομίζω ότι λόγω της πολύ καλής εμφάνισης του πρώτου ημιχρόνου και επειδή αντέξαμε στο δεύτερο ημίχρονο που κάναμε και πολλές ευκαιρίες, η νίκη είναι πέρα για πέρα δίκαιη, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου».
Για το ρεκόρ που επεκτείνει ο ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα λεπτά συμμετοχής που δεν δέχεται γκολ και των συνεχόμενων νικών είπε: «Εμείς δεν κυνηγάμε τα ρεκόρ. Έχουμε μία δική μας φιλοσοφία και νοοτροπία και κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι να την εφαρμόζουμε».
Για το κατά πόσο κρίθηκε σήμερα ο τίτλος αλλά και πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει ο ΠΑΟΚ, ο Σάντος είπε: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο ΠΑΟΚ κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όχι μακροπρόθεσμα. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε τον Ολυμπιακό έτσι εύκολα. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί».
Για το κατά πόσο χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ μία μεγάλη νίκη σε ντέρμπι: «Μας έλειπε πραγματικά να ήμασταν ο εαυτός μας σε αυτά τα παιχνίδια. Αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε έδρα και απέναντι σε κάθε ομάδα, ανεξαρτήτου δυναμικότητας.
»Μέχρι τώρα δεν είχε εφαρμόσει τα δικά της στοιχεία και τα δικά της χαρακτηριστικά που εμφάνιζε σε άλλα παιχνίδια. Σίγουρα η νίκη είναι σημαντική, όμως ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η αντίδραση μας ήταν πολύ καλή».
Για την κριτική που δεχόταν εξαιτίας των ντέρμπι που δεν κερδιζόταν είπε: «Για μένα δεν υπάρχει καμία διαφορά. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Είμαι χρόνια σε υψηλό επίπεδο και δεν επηρεάζομαι από τέτοιου είδους σχόλια».
Για το αν αυτός ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός που έχει αντιμετωπίσει τόνισε: «Νομίζω ότι έχω δει τον Ολυμπιακό και σε άλλα άσχημα παιχνίδια. Δεν μπορώ να πω ότι αυτός είναι ο χειρότερος».