Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες παρά την έκκληση του πρωθυπουργού για διάλογο

Στις εθνικές οδούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας παρέμειναν για ακόμη μία νύχτα οι αγρότες, επιτρέποντας ωστόσο σε πολλά σημεία την κίνηση των οχημάτων. Έκκληση να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προσέλθουν σε διάλογο απηύθυνε στους παραγωγούς ο πρωθυπουργός.
Αποκλεισμένοι παραμένουν οι κόμβοι της Αμφίπολης και της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, ο κόμβος της Νίκαιας, στη Θεσσαλία, και  κόμβος Μικροθηβών, με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς.
Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και........
στα διόδια των Μαλγάρων, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων. Μέλη του συντονιστικού οργάνου των κινητοποιήσεών τους έχει προγραμματίσει συνάντηση με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη στις 11:00 το πρωί, προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματά τους.
Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, αλλά και στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, ο οποίος παρέμεινε ανοιχτός από τις 22:00 χθες το βράδυ, μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα.
Ανοιχτός παρέμεινε, στη διάρκεια της νύχτας, ο κόμβος του Στρυμονικού στην εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης, ενώ οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων στη διάρκεια της ημέρας.
Χωρίς να δημιουργούν προβλήματα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας, ενώ ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, αλλά και το τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς.
Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς του Ορμενίου και των Κήπων, στο νομό Έβρου. Οι αναφερόμενοι συνοριακοί σταθμοί έμειναν ανοιχτοί στη διάρκεια της νύχτας, με τα τρακτέρ των αγροτών να παραμένουν στη δεξιά και αριστερή πλευρά του οδοστρώματος.
Οι αγρότες συγκεντρώνουν τρακτέρ στο Αιγίνιο, έξω από την Κατερίνη αλλά και στην επαρχιακή οδό Ελασσόνας.
Στο συνοριακό σταθμό της Εξοχής, στο νομό της Δράμας, οι αγρότες επιτρέπουν μόνο την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, εμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών.
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Βογατσικού Καστοριάς, αλλά και προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στη Φλώρινα.
Χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα, παραμένουν τα τρακτέρ στο χώρο στάθμευσης, έξω από τη Νομαρχία, στο νομό των Γρεβενών