Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συνέδριο τον Ιούνιο
Να μπει τέλος στην εσωστρέφεια ζήτησε στην παρέμβασή του ο Δ.Αβραμόπουλος

Τα τέλη Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Συνεδρίου Δ.Αβραμόπουλος.
Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του έστειλε μήνυμα ενότητας, καλώντας τους πάντες να βάλουν τέλος στην εσωστρέφεια.
«Κανένας πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις κατακτήσεις της συμμετοχικής μας δημοκρατίας» σημείωσε.
Οι τοποθετήσεις συνέδρων
Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στάθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος ζήτησε από τα στελέχη να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο για να μην χωριστεί η παράταξη. «Ένας είναι ο αρχηγός και εμείς είμαστε οι ............
στρατιώτες» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ψωμιάδης συμφώνησε, όπως είπε, σε όλα με τον κ. Σαμαρά και επεσήμανε πως «μετά τις εκλογές της 29ης περάσαμε σε μια κρίσιμη διαδικασία. Ανθρώπινο και φυσιολογικό. Αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας πίκρανε. Και μας πίκραναν πολλά. Και να πω μπράβο στον πρόεδρο γιατί είπε μια λέξη.. σφουγγάρι. Δεν είναι δυνατό να γυρνάμε πίσω. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.»
Ο κ. Ψωμιάδης είπε «ναι» στον Καλλικράτη, αλλά όχι με κομματικές μεθοδεύσεις, ενώ για το μεταναστευτικό είπε πως είναι θέμα της εθνικής μας ταυτότητας.
«Στη ΝΔ ορισμένοι στα 5,5 χρόνια φορούσαν τη μάσκα του καρδινάλιου. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε αλαζονικές συμπεριφορές και άθλιες παρεούλες. Και εμείς ως κυβέρνηση είχαμε ευθύνες. Η Μπακογιάννη μίλησε για αυλοκόλακες. Εγώ τα έλεγα χρόνια. Αυλοκόλακες υπήρχαν τα 5,5 χρόνια. Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς αναστολές.»
Την ανάγκη να προχωρήσει η ΝΔ στην αυτοκριτική της και να μπει σε πορεία αναγέννησης και ανασυγκρότησης επισήμανε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. 
Πρόσθεσε ότι πρέπει να εντοπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν σε μία ήττα που δεν την αξίζει η ΝΔ και να εξαχθούν συμπεράσματα.
Υποστήριξε ότι το συνολικότερο έργο της ΝΔ για τον τόπο υπήρξε θετικό, καθώς επίσης ότι η παράταξη δεν έχασε το ήθος και την ψυχή της και ότι είναι απαράδεκτο κάποιοι να σκύβουν το κεφάλι.
Για την ανάγκη μια νέας πολιτικής νοοτροπίας που στόχο θα έχει να εμπνεύσει τον κόσμο έκανε λόγο ο Κώστας Μαρκόπουλος. O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος επεσήμανε πως η ΝΔ πρέπει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να υπάρχει ένα ανοιχτό κόμμα. Και οι αποφάσεις να μην παίρνονται σε κλειστά γραφεία».
Η εντολή του κόσμου προς την παράταξη ήταν να προχωρήσουμε μπροστά επεσήμανε στην ομιλία του ο Κώστας Γκιουλέκας. Ο υπεύθυνος τομέα ελέγχου Προγράμματος ξεκαθάρισε πως «στρατηγούς έχουμε, στρατιώτες δεν έχουμε» ζητώντας να υπάρξει ενότητα