Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ


Οξύνεται η κόντρα
Κλίμα έντασης στον ΣΥΝ με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο

Τέσσερα στελέχη του Συνασπισμού που ανήκουν στην Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Τρίτη εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία τους «με τη μεθοδολογία με την οποία η ηγεσία του ΣΥΝ οδηγεί το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο».
Σε αυτό το κλίμα έντασης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση για την διεξαγωγή ή όχι εκτάκτου συνεδρίου. Εκτός των...........
Ανανεωτικών, με την εισήγηση Τσίπρα διαφωνούν και κορυφαία στελέχη της πλειοψηφίας.
Στη θυελλώδη συνεδρίαση τη ΠΓ συζητήθηκε η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία μετά τις εξελίξεις δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Η Πολιτική Γραμματεία ίσων να συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες ημέρες, καθώς δεν υπήρξε κατάληξη.
Στην ανακοίνωσή τους οι κύριοι Σπύρος Λυκούδης, Θεόδωρος Μαργαρίτης, Στέφανος Μπαγεώργος και Μιχάλης Σαμπατακάκης τονίζουν ότι μέσα σε 6 μήνες, για 4η φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, «αδιαφορώντας για την πολιτική συγκυρία, πιέζει το κόμμα για μια εσωστρεφή πορεία, χωρίς πολιτικό σχέδιο και με μοναδική στόχευση εσωκομματικές διευθετήσεις».
«Είναι προφανές -συνεχίζουν- ότι με εκβιαστικές διαδικασίες, ψιθυρολογίες και συκοφαντικές επιθέσεις οδηγείται ο ΣΥΝ σε ένα συνέδριο με ορατό τον κίνδυνο να κινηθούν 'όλοι εναντίον όλων'».
Κατά την άποψη των στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας «προτείνεται έκτακτο συνέδριο για να χαραχτούν διαχωριστικές γραμμές μέσα στο κόμμα και να παρθούν αποφάσεις επιστροφής σε περιόδους όπου κάθε διαφορετική φωνή ήταν ένοχη και έπρεπε να εξοστρακιστεί».
Θέση της Ανανεωτικής Πτέρυγας είναι ότι σήμερα χρειάζεται η ψύχραιμη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στο χώρο μας, με κριτήριο την πολιτική συνεννόηση στο εσωτερικό του ΣΥΝ και τον ανακαθορισμό της πολιτικής συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει επίσης ότι «υποστήριξε την πρόταση για διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκφρασθεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες η γνώμη των μελών του κόμματος, χωρίς τη μάχη μηχανισμών σε ένα διχαστικό συνέδριο».