Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ο Αστέρας με δέκα από το ημίχρονο κράτησε τον Ατρόμητο στο 0-0 στο Περιστέρι

Αποβλήθηκε
ο Φυτανίδης στο 45'



Ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκαν Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης στο Περιστέρι, για την 23 αγωνιστική. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Φυτανίδη, αλλά άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι και... τσίμπησε τον βαθμό σε μία από τις δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.
Οι περιστεριώτες, που ήθελαν το τρίποντο για να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στις πρώτες πέντε θέσεις, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν το.........
 αριθμητικό τους πλεονέκτημα και μετά από τρεις διαδοχικές νίκες στο σπίτι τους, πέταξαν στα σκουπίδια δύο σημαντικούς βαθμούς.
Μοιρασμένο ήταν το α' 45λεπτο με τις δύο ομάδες να επιδίδονται περισσότερο σε μία μάχη κέντρου και χωρίς να σημειωθούν οι μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.
Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε την κυκλοφορία και επέβαλε τον ρυθμό του στο πρώτο μισό, κλείνοντας τους φιλοξενούμενος στα καρέ τους. Φλύαρη ωστόσο η υπεροχή του, αφού με εξαίρεση μία υποψία φάσης με τον Αναστασάκο, δεν προβλημάτισε τον Αναστασόπουλος.
Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, οι παίκτες του Βλάχου παρέλαβαν τα ηνία και μετέφεραν το παιχνίδι προς την εστία του Μιχαηλίδη. Ο Ουντότζι άγγιξε το γκολ στο 35', αλλά ο Μιχαηλίδης δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει.
Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου οι αρκάδες έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Φυτανίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για 45 λεπτά.
Οπως ήταν φυσιολογικό, η μορφή του αγώνα απέκτησε την μορφή που είχε στο πρώτο 25λεπτο, με τους γηπεδούχους να ξαναπαίρνουν την πρωτοβουλία και τους φιλοξενουμένους να αμύνονται μαζικά.
Εχοντας αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά αναζητώντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, αλλά ο Αναστασόπουλος αποσόβησε το σουτ του Αναστασάκου στο 53', ενώ η προσπάθεια του Νεμπεγλέρα, ένα λεπτό αργότερα, κατέληξη άουτ.
Βλέποντας την επιθετική δυστοκία των παικτών του, ο Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα και έριξε στη μάχη όποιο επιθετικό όπλο διάθετε. Πέρασε τον Σαγκανόφσκι και τον Τάτο και αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεση του, με τον Βλάχο να περνάει τρεις αμυντικογενείς παίκτες για να ενισχύσει τα μετόπισθεν.
Ο Ατρόμητος κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής δύο φορές μέχρι το τέλος, αλλά τόσο ο Περόνε, όσο και ο Σαγκανόφσκι σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες (στο 77' και τις καθυστερήσεις, αντίστοιχα) και ο Αστέρας, που άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, κατέκτησε τον βαθμό της ισοπαλίας σε μία ιδιαίτερα απαιτητική έδρα.
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Νεμπεγλέρας, Τάτος - Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Ουντότζι
Κόκκινη: 45΄ Φυτανίδης (2η κίτρινη)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς (59΄ Μπιλαγί), Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα (80΄ Τάτος), Φαβάλι (67΄ Σαγκανόφσκι), Σαρμιέντο, Περόνε, Αναστασάκος, Μπρίτο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (75΄ Λαμπρόπουλος), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Ουντότζι (81΄ Ρόκας), Καρέρα, Τσέζαρεκ (63΄ Λαδάκης), Μπαστία, Έντερ.