Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Την Τρίτη (21.45) στο Καραϊσκάκη

«Όλα για να συνεχιστεί το όνειρο»
τόνισαν Μπάντοβιτς και Τοροσίδης εν όψει Μπορντό

Αποφασισμένοι να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League είναι στον Ολυμπιακό. Αυτό δήλωσαν Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Βασίλης Τοροσίδης στην συνέντευξη Τύπου, παραμονές του μεγάλου ευρωπαϊκού αγώνα με την Μπορντό στο Καραϊσκάκη (21:45).

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δεν αποκάλυψε τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ομάδα του, ωστόσο τόνισε πως η τακτική θα είναι τέτοια, ώστε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός τα μειονεκτήματα της αντιπάλου.
Προπονητής και παίκτης επίσης, ζήτησαν την στήριξη του κόσμου για 90 λέπτά, με τον έλληνα διεθνή να τονίζει πως «θέλουμε να συνεχισουμε το ..............«Είναι διαφορετικό παιχνίδι από το πρωτάθλημα. Είναι δύο παιχνίδια δύσκολα. Είναι σημαντικά παιχνίδια γιατί είμαστε ο Ολυμπιακός. Είναι επίσης σημαντικό γιατί το πρώτο παιχνίδι είναι στην έδρα μας. Πιστεύω πως ο κόσμος θα μας στηρίξει.  »Ολες οι ομάδες εδώ είναι καλές, έχουν ποιότητα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες θα τα δώσουν όλα για να πετύχουμε τον στόχο», είπε αρχικά ο Μπάντοβιτς και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
όνειρο». Αξιο αναφοράς πως η συνέντευξη διεκόπη, δύο ερωτήσεις πριν το φινάλε, καθώς έσβησαν τα φώτα στην αίθουσα Τύπου.
Σκοπεύτετε να αλλάξετε τακτική, συγκριτικά με το πρωτάθλημα;
 Εχουμε κάποιες σκέψεις. Τους ξέρουμε, όπως κι αυτοί. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Μπορντό. Πιστεύω πως η τακτική που θα επιλέξουμε θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας.
Πώς περιμένετε να παίξει η Μπορντό και τι οδηγίες θα δώσετε στους παίκτες;
Εχουμε παρακακολουθήσει την Μπορντό και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Τις οδηγίες που θα δώσω στους παίκτες δεν μπορώ να σας στις δώσω και ούτε κανένας στην θέση μου πιστεύω πως θα το έκανε.
Προετεραίοτητα να πετύχει γκολ ο Ολυμπιακός ή να μην δεχθεί;
Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Οι αντίπαλοι μας, όπως και όλες οι ομάδες σε αυτοί το επίπεδο, έχουν μεγάλη ποιότητα και το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Για θέματα τακτικής θα μιλήσουμε αύριο.
Ποιες λεπτομέρειες ξεχωρίζεται από την Μπορντό;
Είναι πολύ οργανωμένη, έχει τον ίδιο προπονητή αρκετό καιρό, είναι καλή και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και επικίνδυνη.
Η απουσία του Ντιαρά είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό;
Εχουμε και εμείς απουσίες. Ολη τη χρονιά. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδας μας. Κάθε ομάδα έχει απουσίες, θα κοιτάξουμε να τις ξεπεράσουμε και πιστεύω ότι όσοι παίξουν θα τα δώσουν όλα στο γήπεδο.
Υπάρχει κούραση στον Ολυμπιακό. Βλέπουμε πως η απόδοσή του πέφτει στην επανάληψη. Θα ήταν εύκολο για εμένα να πω ότι παίξαμε Σάββατο και τώρα είμαστε κουρασμένοι. Αυτά είναι δικαιολογίες. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Δεν μ’ αρέσουν οι δικαιολογίες και ξέρω ότι θα τα δώσουμε όλα.
Η δεύτερη πρεμιέρα σας στο Champions League, μετά από αυτό με την Αλκμααρ. Ποιες οι διαφορές;
Όλα είναι δύσκολα ματς στο Champions League. Υπάρχουν διαφορές αλλά όλοι μας θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Οι παίκτες σε αυτά τα παιχνίδια τα δίνουν όλα. Θα είμαστε έτοιμοι. Υπάρχουν διαφορές με το παιχνίδι με την Αλκμααρ, αλλά το μυαλό μας είναι συγκεντρωμένο στο αυριανό παιχνίδι.
Πώς θα καλύψει ο Ολυμπιακός τα μειονεκτήματά του;
Υπάρχουν δυσκολίες. Θα διαλέξουμε έναν τρόπο παιχνιδιού, που νομίζουμε πως θα μας βοηθήσει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Δεν μου αρέσει να μιλάω συνέχεια για την φυσική κατάταση. Πιστεύω πως με την τακτική που ακολουθήσουμε, θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Μπορντό, όπως κι αυτή θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δικές μας αδυναμίες.
Τοροσίδης:
Να συνεχίσουμε το όνειρο
Πόσο σημαντικό είναι το κίνητρο;
Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που υπάρχει. Εχουμε πετύχει τον πρώτο στόχο μας, να προκριθούμε στους 16, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε το όνειρο. Θα είναι μεγάλη η χαρά για όλη την Ελλάδα.
Σε ποια κατάσταση είναι ο Ολυμπιακός ψυχολογικά και αγωνιστικά;
Εχουμε ανακάμψει τον τελευταίο καιρό. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και να ξέρετε πως δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν δυσκολίες, όλα τα παιδιά τα έχουμε συνηδητοποιήσει, δουλεύουμε σκληρά και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση για να πετύχουμε τον στόχο μας.
Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;
Είναι σημαντικό γιατί είναι και εντός έδρας. Η Μπορτνό είναι πολύ καλή ομάδα. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι πως είναι ένα καλό σύνολο. Αν είμαστε σοβαροί και στα 90 λεπτά, πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.
Ποιοι είναι οι παίκτς της Μπορντό που ξεχωρίζεις;
Εχει πολλούς και καλούς παίκτες. Ο Γκιουργκιούφ και ο Τσαμάκ είναι τα πρώτα ονόματα που έρχονται στο μυαλό μου αλλά δεν είναι μόνο αυτοί φυσικά. Ξαναλέω όμως πως το κύριο προτέρημά της είναι πως έχει εξαιρετικό σύνολο.
Υπάρχουν δυνάμεις να αντεπεξέλθετε σε Ελλάδα και Ευρώπη;
Πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Δουλεύουμε για να αντέξουμε μέχρι το τέλος. Θέλουμε το πρωτάθλημα αλλά θέλουμε και την πρόκριση στους 8. Στην Ευρώπη παίζεις με λιγόετερη πίεση, το χαίρεσαι περισσότερο και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προκριθούμε.
Τι σημασία έχει το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα;
Για τον Ολυμπιακό έχει μεγάλη σημασία. Και για την Ελλάδα είναι σημαντικό για τους βαθμούς στην κατάταξη της Ελλάδας στην UEFA, ώστε να βγάζουμε περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη.Τι θα ζητούσες από τον κόσμο; Να είναι δίπλα μας και τα 90 λεπτά. Ξέρουμε όλοι πως είναι δύσκολο ματς. Όταν ο κόσμος είναι δίπλας μας, έχουμε ένα κλικ παραπάνω για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.