Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Νίκη 3-2 επί του ΠΑΣ


Ο Τζαβέλλας
έβγαλε καθαρό τον Πανιώνιο
από τον βούρκο των Ιωαννίνων

Τέλος στο σερί των 9 αγώνων χωρίς νίκη, έβαλε στα Γιάννινα ο Πανιώνιος, ο οποίος νίκησε 3-2 τον ΠΑΣ και πλέον πάει στο ματς με τον Παναθηναϊκό με μικρότερη... κάψα για το τρίποντο.
Αν και το γήπεδο έμοιαζε περισσότερο με... βούρκο, οι παίκτες των δύο ομάδων, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, αποζημίωσαν με το παραπάνω τους φιλάθλους που βρέθηκαν στους Ζωσιμάδες ή ακόμα και αυτούς που επέλεξαν να δουν το παιχνίδι από την τηλεόραση.
Δώδεκα τελικές προσπάθειες, τρία γκολ, ένα δοκάρι, δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις των δύο τερματοφυλάκων και μια ευκαιρία από αυτές που... δεν χάνονται (Μπακαγιόκο) στα .........
Ο Γιώργος Παράσχος δικαιώθηκε αρχικά με την επιλογή του να μην ξεκινήσει τον τεχνίτη Μπάλαμπαν στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, αλλά παίζοντας με δύο εξτρέμ (Ριέρα - Σκούφαλης) και τον Κουμορτζί να βγαίνει ως κρυφός φορ, δημιούργησε προβλήματα στους γηπεδούχους.
πρώτα 30 λεπτά του αγώνα, μαρτυρούν την γεμάτη εικόνα - διαφήμιση του ποδοσφαίρου που προσέφεραν ΠΑΣ και Πανιώνιος.
Στο 18' η ομάδα του ήταν ήδη 2-0 μπροστά στο σκορ και θα μπορούσε με τον Κουμορτζί να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0, αλλά ο Ελευθερόπουλος διόρθωσε το λάθος του στο πρώτο γκολ που δέχτηκε.
Τα επόμενα 25 λεπτά -μέχρι την ανάπαυλα- ανήκαν ολοκληρωτικά στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, η οποία προειδοποίησε με ένα δοκάρι του Κανακούδη και κατάφερε να εξανεμίσει τη διαφορά των δύο γκολ με το πρώτο φετινό γκολ του Μενδρινού και το 6ο του Σαϊτιώτη (με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι).
Το ημίχρονο τελείωσε με τους γηπεδούχους... ανακουφισμένους που μετέτρεψαν το 0-2 σε 2-2, αλλά και με την απορία πώς ο Μπακαγιόκο κατάφερε να χάσει την ευκαιρία του 30ου λεπτού, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από απόσταση τριών μέτρων.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι πήγε περισσότερο στη δύναμη, καθώς το γήπεδο είχε επιβαρυνθεί -όπως και οι ίδιοι οι παίκτες- μετά το πρώτο 45λεπτο. Η συχνότητα επίσκεψης των ποδοσφαιριστών μπροστά στις δύο εστίες περιορίστηκε κατά πολύ σε σχέση με το πρώτο μέρος, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η... πρώτη ευκαιρία έγινε γκολ.
Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Γιάννης Μανιάτης λύτρωσε στο 85' την ομάδα του και βύθισε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία τους γιαννιώτες.
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Κίτρινες: Ανδράλας, Ρόβας, Καζναφέρης, Κώτσιος, Κανακούδης - Μανιάτης, Όμο, Μπουβάλ, Ανδριόλας
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (58΄ Καζναφέρης), Κανακούδης, Κούσας, Κώτσιος (67΄ Τζάνης), Ανδράλας, Ρόβας, Μενδρινός, Σίσιτς, Σαϊτιώτης (78΄ Ντιμπαλά), Μπακαγιόκο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Όμο (81΄ Κοντοές), Σκούφαλης (69΄ Μπουβάλ), Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς (58΄ Γουνδουλάκης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας.