Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Αναγνωστάκης: Εγώ επιμένω Πρόεδρε πάντως, όπως αποδεχθήκαμε την πρόταση τόσο τη δική σας όσο και του Δημάρχου να προταχθεί ένα ζήτημα που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων της πόλης μας, θέλουμε παρενθετικά -και είναι ζήτημα πολιτικής ηθικής για μας- να ξέρουμε εάν αυτά που ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος στην τελευταία του συνέντευξη τύπου περί σκευωρών, περί υπονομευτών. Και για να μην αδικήσω τον κ. Δήμαρχο θα του διαβάσω όπως ακριβώς: «Σκοπός μου είναι να αποκαλύψω τους δόλιους σκευωρούς στο λαό της Χαλκίδας. Πίσω από την υπόθεση ΔΕΥΑΧ βρίσκονται ανώνυμοι συκοφάντες με μεθόδους υποκόσμου».
Αν εννοεί ο κ. Δήμαρχος τα μέλη της δημοτικής μειοψηφίας που άσκησαν κριτική εντός του Δημοτικού Συμβουλίου -και εκτός βεβαίως- με δελτίο τύπου, θα ήθελα να το γνωρίζω. Γιατί εν πάση περιπτώσει αντιλαμβάνεστε κ. Πρόεδρε, ότι με τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν ...........

μπορεί να σταθεί κάποιος διάλογος ειλικρινής και ένας διάλογος που να βασίζεται σε αρχές και σε αξίες.
Υπό την έννοια αυτή, ζητούμε επιτακτικά από τον κ. Δήμαρχο να μας διευκρινίσει. Εννοεί και τα μέλη της μειοψηφίας, ή όχι; Απλά αυτό.

Πρόεδρος: Ευχαριστώ πολύ. Καταγράφηκε.

Αναγνωστάκης: Αυτό είναι δηλαδή;

Δήμαρχος: Στη δευτερολογία μου.

Αναγνωστάκης: Θανάση, αυτό που κάνεις κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ λάθος, υπό την έννοια ότι αν έχεις κάτι να καταλογίσεις, το καταλογίζεσαι ευθέως και μου δίνεις τη δυνατότητα να αμυνθώ.

Και δεύτερον, εάν πραγματικά δεν ισχύουν οι χαρακτηρισμοί, γιατί κάτι τέτοιο τουλάχιστον μου διαμείφθηκε για τα μέλη της δημοτικής μειοψηφίας, θα δώσετε δυνατότητα να προχωρήσουμε παρακάτω, έτσι ώστε να υπάρχουν καθαροί λογαριασμοί και να μπορεί ο ένας να κοιτάζει στα μάτια τον άλλον. Δηλαδή είναι δύσκολο να μου απαντήσεις εάν ισχύει ο χαρακτηρισμός ή όχι για τη δημοτική μειοψηφία;
Δήμαρχος: Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Το ζήτημα αυτό να ανοίξει. Να ανοίξει σήμερα να το συζητήσουμε. Διότι με το ναι ή όχι δεν έχουμε συνήθως και το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Είμαι διατεθειμένος επί όλων των θεμάτων της συνέντευξης την οποία έδωσα, για όλα τα ζητήματα, να ανοίξουμε διάλογο στο πλαίσια των πεπραγμένων, άλλωστε κι αυτά πεπραγμένα του ’09 είναι, για τη δημοτική επιχείρηση που είναι κομμάτι του Δήμου και να απαντήσω στο σύνολο των ζητημάτων. Και να απαντήσω βεβαίως και ως προς αυτό.
Τώρα εάν επιμένεις περαιτέρω. Είναι θέμα το οποίο μπορούμε να το δούμε και στην ουσία. Πράγματα τα οποία ήταν πάρα πολύ απλά, τα οποία λειτουργικά συνέβαιναν για όλους τους Δήμους, τα ξέραμε σε όλη την Ελλάδα, εδώ ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική.
Π.χ. δελτία αποδείξεων. Ήταν σα να καταγγέλλαμε το Δήμο Χαλκιδέων ότι είχε stage. Μα stage είχε όλη η Ελλάδα, όπως είχε και αποδείξεις δαπανών όλη η Ελλάδα. Θα έβγαινα δηλαδή εγώ ποτέ, θα είχα διανοηθεί να σε κατηγορήσω ότι ξέρεις στην ΔΕΠΑΧ ή εδώ ή εκεί! Εργαζόμενοι ήταν, οι οποίοι νόμιμα, με τον κώδικα φορολογικών στοιχείων προβλεπόταν η διαδικασία με το χαρτόσημο, με αυτά, περνούσαν στις φορολογικές τους δηλώσεις. Ερχόταν ο λογιστής μετά της επιχείρησης, τα ενέκρινε.
Όταν λοιπόν είναι μία νόμιμη διαδικασία, η οποία εν πάση περιπτώσει προβλέπεται. Οι επιβλέποντες μηχανικοί, κι αυτό το είχαμε και το είχαμε και στην ΔΕΠΑΧ. Το να εμφανιζόμαστε και να λέμε σε δηλώσεις μας, ότι ξέρετε εμείς είχαμε μόνο 10-15.000 ευρώ και ότι αυτά είναι μόνο για θεομηνίες και έκτακτες περιπτώσεις.
Για τις θεομηνίες υπάρχει ειδική κατηγορία νόμου που σου λέει το τι δυνατότητα έχεις να κάνεις μέχρι πρόσληψη προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ. Είναι εντελώς άλλη ιστορία.
Εν πάση περιπτώσει, και να το αναγάγεις αυτό το θέμα με τη μορφή το οποίο το καλλιεργείς, ως να ανακαλύψαμε την Αμερική και ότι είναι το μείζον σκάνδαλο, ένα ζήτημα πάρα πολύ απλό, που το ξέραμε, που το χειριζόμασταν και τώρα και κατά το παρελθόν, δεν είναι μια ηθική πολιτική στάση αυτή.
Ακολούθως, ολόκληρη η ιστορία σε σχέση με το αν είναι δάνειο, εκχώρηση, αν βουλιάξαμε ή όχι την επιχείρηση.
Ξέρεις, στη συνέντευξη δεν είπα πάρα πολλά και δεν επεκτάθηκα. Δηλαδή να έφερνα τα πρακτικά τότε του Συμβουλίου της ΔΕΠΑΧ όπου εσύ ο ίδιος έλεγες και έκανες το διαχωρισμό, ότι αυτό που κάνει η ΔΕΠΑΧ είναι εκχώρηση και δεν έχει μορφή δανείου σε καμιά περίπτωση. Ότι εκχωρούμε τα έσοδα του νεκροταφείου και παίρνουμε με τη μορφή αλληλόχρεου λογαριασμού -το ίδιο είναι περίπου- παίρνουμε τα χρήματα αυτά. Και εξηγούσες ακριβώς και ανέλυες, έχω εδώ τις αποφάσεις, ότι πώς είναι η εκχώρηση και ότι δεν έχει καμιά μορφή δανεισμού. Και μετά να βγαίνουμε. Κι έχεις κάνει δυο τρεις φορές εδώ αναφορές και λες όχι, δεν είναι εκχώρηση, είναι δάνειο.
Και κάποια στιγμή, εν πάση περιπτώσει, γιατί εγώ δεν θεωρώ, γιατί πάντοτε η αντιπολίτευση έχει κι ένα λόγο παραπάνω, θα πει και μια υπερβολή, δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν τα έφερα εδώ, για να σου πω ότι Δημήτρη εδώ έλεγες ξέρεις στην αναφορά εξηγούσες εσύ, τις έχω τις αποφάσεις του τι έλεγες για την εκχώρηση.
Από κει και πέρα, αυτά να πούμε ότι ήταν σε επίπεδο πολιτικής και όλα αυτά που λέγονταν ότι ξέρω ‘γω το σκάνδαλο και μια διαδικασία που επαναλαμβάνω ήταν οι συνήθεις κτλ.
Εμένα ένα πράγμα με ενόχλησε. Εντάξει, εκείνη την περίοδο ακούστηκαν αυτά που ακούστηκαν, ευθύνομαι κι εγώ σε μεγάλο βαθμό, δεν ενημέρωσα, απουσίαζα κιόλας. Δεν είμαι καχύποπτος σ’ αυτές τις υποθέσεις που μπορούν να πάνε τα πράγματα, πάντοτε έτσι είμαι καλών προθέσεων.
Εγώ εκείνο το οποίο με ενόχλησε πάρα πολύ, είναι το γεγονός ότι επιχειρείτο με νύχια και με δόντια η ιστορία αυτή να συντηρηθεί με κάθε τρόπο. Εάν θέλαμε να τη συντηρήσουμε, εκεί είναι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, τα έγγραφα όλα τα έχετε στη διάθεσή σας, παίρνετε τα έγγραφα και τα πάτε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και σταματάει η ιστορία εκεί, εάν πιστεύετε ότι έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε. Και πολύ περισσότερο όταν είδατε ότι όλα τα έγγραφα αυτά τα δώσαμε στη δημοσιότητα. Ήταν μάλιστα με βάση κι από την επικοινωνία που είχαμε πει, η αρχή των δεδομένων το απαγόρευε γιατί είχαν προσωπικά στοιχεία δεδομένα. Παρά ταύτα εγώ ζήτησα από την κ. Διευθύντρια να τα δώσει, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι αυτά θα αναρτηθούνε στο διαδίκτυο όπως τα είδαμε και θα διοχετευτούν κατ’ αυτό τον τρόπο.
Κι εκεί επαναλαμβάνω δεν περίμενα ποτέ, δεν ήμουν καχύποπτος σε τέτοιες ιστορίες ότι μπορούν να γίνουν τέτοιες διαδικασίες ποτέ.
Εν πάση περιπτώσει, το ζήσαμε αυτό και το είδαμε κι αυτό ακολούθως.
Και το οποίο εμένα τουλάχιστον λέω εν πάση περιπτώσει πού πάμε δηλαδή και πού φτάνει η πολιτική αντιπαράθεση, η οποία εν πάση περιπτώσει είναι δικαιολογημένη. Γίνεται μια πολιτική αντιπαράθεση, στόχο έχουμε τα επιχειρήματά μας, να αναδειχθούμε εμείς δημοτική αρχή. Όλα σε λογικό πλαίσιο είναι.
Αλλά φτάνουμε ποτέ, με ακρότητες να σπιλώνουμε συνειδήσεις ανθρώπων; Δηλαδή να μην πω καμιά βαριά κουβέντα.
Ούτε ο Δήμος, ούτε, πάνω απ’ όλα έχουνε οι συνειδήσεις και οι υπολήψεις μας. Αυτό πρέπει πάνω απ’ όλα να σεβόμαστε.
Κι αν συμβεί κάτι και συμβεί πράγματι, αξιόποινο, αξιόμεμπτο, σας επαναλαμβάνω πάμε στον εισαγγελέα και τελειώνει η υπόθεση και τελειώνει την ίδια στιγμή.
Συνεχίζει λοιπόν η ιστορία αυτή και ο πόλεμος αυτός. Πάνε ανώνυμες επιστολές σε βουλευτή εδώ του Νομού πήγανε, πίστευε κάποιος ότι θα τα χρησιμοποιούσε εναντίον μου, σωροί αποφάσεων και με ένα κείμενο τριών σελίδων, κατήγγειλε πάλι τα ίδια δελτία με διαφορετική μορφή, και λέγοντας και άλλα πράγματα, τα οποία βεβαίως ο άνθρωπος κατάλαβε ότι ήταν κοινοί συκοφάντες. Τελειώνουμε απ’ αυτό.
Αρχίζουμε λοιπόν το άλλο, σε σχέση με την ερώτηση που δήθεν έγινε, με τον κ. Κακλαμάνη και ομοίως νομίζω στον Πρόεδρο του Συνασπισμού. Εδώ πλέον, και το είπα ευθέως στη συνέντευξή μου, είχαμε μορφές εγκληματιών του λευκού κολάρου. Αυτοί που κάνουν αυτά τα ηλεκτρονικά εγκλήματα. Και είχαμε μεθόδους του υποκόσμου.
Αυτό είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα, που είναι απ’ τα χειρότερα εγκλήματα…. Ότι αντιλαμβάνεσαι Γιώργο. Να ολοκληρώσω και θα καταλάβεις.
Εκεί λοιπόν εμφανίζεται μια επιστολή, φέρει το όνομα του κ. Κούκουρα του Προέδρου των εργαζομένων. Αυτή απευθύνεται προς τον κ. Κακλαμάνη, απευθύνεται επίσης και προς τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Κούκουρας διαψεύδει, και νομίζω αν το ελέγξατε και μετά το είπε και στο Διοικητικό Συμβούλιο, νομίζω ήταν ο Μπαντούνας…. Όχι, πριν το είπε στο Διοικητικό Συμβούλιο, μπορεί να μη σας ενημέρωσε ο Γιώργος, δεν έχει σημασία αυτό. Εγώ δέχομαι ότι καλόπιστα δεν είχατε γνώση. Έτσι; Στο Διοικητικό Συμβούλιο όταν τον ρώτησα, ο Πρόεδρος των εργαζομένων είπε «όχι, είναι προϊόν εγκληματικής πράξης, εγώ ουδέποτε έστειλα το κείμενο αυτό».
Εν πάση περιπτώσει, πηγαίνει στον κ. Κακλαμάνη και στον κ. Τσίπρα. Δεν κάνει ερώτηση. Ή μάλλον ζητάει όπως κάνουνε, για οποιαδήποτε αναφορά ξέρετε, το είπε και ο κ. Βουλευτής, ο κ. Αποστόλου για τη συνοικία Η για τα σχετικά. Όταν ο Βουλευτής του κάνεις την οποιαδήποτε αναφορά, το πρώτο που κάνει, και βέβαια όχι ο Βουλευτής, κάποιος από το γραφείο του, βάζει μια αναφορά και λέει παρακαλούμε να μας αναφέρετε ως προς αυτή εδώ την αναφορά την οποία έχουμε.
Και ξέρετε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες κάθε μέρα απαντούν συνεχώς σε τέτοιου είδους ζητήματα.
Τώρα, αυτό το οποίο με ενόχλησε και με στεναχώρησε πάρα πολύ, ήταν ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν έχουμε να αναφέρουμε κάτι ελέγχουμε και την αξιοπιστία των πηγών μας και κάνουμε και μια διερεύνηση.
Λοιπόν χρησιμοποίησες ένα έγγραφο το οποίο ήταν πλαστό, ήταν προϊόν εγκληματικής πράξης. Κι έκανες και κάτι ακόμα χειρότερο, εδώ είμαστε και νομίζω αν το αμφισβητείς είναι εδώ τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Χρησιμοποίησες τον Πρόεδρο της Βουλής τον κ. Κακλαμάνη, να ισχυρίζεται ο ίδιος αυτά τα οποία συκοφαντικώς ανέφερε το πλαστογραφημένο αυτό έγγραφο.
Λες: ο κ. Κακλαμάνης… πότε μπορούμε να έχουμε τα πρακτικά κ. Φωτεινή; Αμέσως μπορούμε να τα έχουμε; Παρακαλώ.
Και λέω, ότι η πράξη αυτή και αυτά ακριβώς τα οποία είπατε, συνιστούν ποινικό αδίκημα, το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ευθέως. Τώρα, το αν θα πάω στον εισαγγελέα ή δεν θα πάω στον εισαγγελέα αυτό είναι δική μου υπόθεση. Πάντως με τα λίγα νομικά που ξέρω, ισχυριστήκατε εν γνώσει σας ψευδές γεγονός…. Απευθύνονται ευθέως, αν διαβάσετε τη συνέντευξή μου που μπορώ να τη δώσω όλη, σε ότι σας αφορά το λέω συγκεκριμένα. Σε ότι δε σας αφορά, δεν το λέω.
Δεν είπα ποτέ και δεν θα έλεγα ποτέ, ότι εσείς κάνατε π.χ. την πλαστογραφία αυτή και τη μηχανογράφηση αυτή. Δεν το είπα ποτέ και δεν θα το έλεγα… Έκανε απ’ ότι μας ενημέρωσε, ενημέρωσε αμέσως την αρχή ηλεκτρονικού εγκλήματος…. Δεν ξέρω αν έχει κάνει μήνυση, έχει κάνει και μήνυση ενδεχόμενα.
Αλλά αντιλαμβάνεστε το τι σημαίνει, με τέτοιες μεθόδους, δεν θα πω εγώ ποιοι είναι, ούτε θα το διερευνήσω, ούτε το έψαχνα από την αρχή. Αλλά φανταστείτε πού φτάνει κάποιος, τι μεθόδους να χρησιμοποιεί, προϊόντα εγκληματικών πράξεων, μεθόδους κακοποιών, πλαστογραφημένα έγγραφα, να πλαστογραφούν έγγραφα, να κάνουν ηλεκτρονικά εγκλήματα, για να φτάνουμε εκεί που φτάνουμε… Εσείς να μου απαντήσετε συνεπώς αν αυτός ο πόλεμος είναι βρώμικος ή δεν είναι.
Αναγνωστάκης: Λοιπόν ακούστε, γιατί κάποια στιγμή θα χάσουμε αν δεν έχουμε χάσει τον μπούσουλα, την μπάλα.
Ξεκινάω από το τελευταίο, που εν πάση περιπτώσει είχε συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσοι ήταν εδώ, όχι μόνο ως φυσική παρουσία αλλά και με τη λογική και με το μυαλό τους, θα θυμούνται ότι έκανα αναφορά σε μία ερώτηση του Κακλαμάνη, που ζητά να διερευνηθεί στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου η υπόθεση ΔΕΥΑΧ. Και μάλιστα εκεί παρενέβη ο Δήμαρχος, θυμίζω για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας όλοι, και λέει: δεν τα ρωτάει αυτά ο Κακλαμάνης. Και του λέω: δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποδεχθώ.
Δήμαρχος: Αυτό είπα. Συμφωνούμε.
Αναγνωστάκης: Ε, τι συμφωνούμε άλλα έλεγες πιο μπροστά.
Δήμαρχος: Όχι, ακριβώς είπα αυτά, δηλαδή διάβαζες το πλαστογραφημένο έγγραφο και έλεγες….
Αναγνωστάκης: Θα μας τρελάνεις Δήμαρχε; Εγώ αυτό που λέω συμφωνείς; είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που είπες προηγούμενα. Είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που είπες στη συνέντευξη και αυτό που είπες προηγούμενα. Μην τρελαθούμε κιόλας.
Λέω λοιπόν συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπήκε ένα ζήτημα, ότι υπάρχει ερώτηση του Κακλαμάνη, με βάση…. άκουσέ με Δήμαρχε…
Δήμαρχος: Είπες: αυτά λέει ο Κακλαμάνης. Και σου λέω δεν τα λέει ο Κακλαμάνης…
Αναγνωστάκης: Και το αποδέχθηκα.
Δήμαρχος: Έτσι μπράβο.
Αναγνωστάκης: Τι έτσι μπράβο! Και βγαίνεις στη συνέντευξη και μου ρίχνεις μομφή ότι τα είπα. Πρέπει να ντρέπεσαι γι αυτό. Είπες ότι δεν τα λέει ο Κακλαμάνης, και το αποδέχθηκα.
Δήμαρχος: Πώς μπορούσες να μην τον αποδεχτείς, όταν είχα το κείμενο.
Και λες: λέει ο Κακλαμάνης. Δεν είχες διαβάσει την επιστολή; Τα έλεγε ο Κακλαμάνης αυτά; ή έλεγε ψευδώς; Διαβάζεις το πλαστογραφημένο και λες λέει ο Κακλαμάνης! Τι έλεγε ο Κακλαμάνης; Απαντήστε μου εδώ.


Αναγνωστάκης: Σας θυμίζω λοιπόν, ότι έχω το έγγραφο εδώ του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το έχω μαζί μου, γιατί είχα μεριμνήσει, νάτο, τούτο εδώ. Υφίσταται ως έγγραφο, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν υφίσταται. Υπάρχει ερώτηση του Κακλαμάνη. Ούτε αυτό μπορεί κανείς να μου πει ότι δεν υπάρχει.
Δήμαρχος: Ποιο είναι ακριβώς το έγγραφο του γραφείου του Κακλαμάνη;
Αναγνωστάκης: Γίνεται λοιπόν η παρέμβαση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και μου λέει ότι αυτά δεν τα ισχυρίζεται ο Κακλαμάνης, τα ισχυρίζεται κάποιος άλλος. Και λέει μάλιστα ο Δήμαρχος και επικαλούμαι κι εγώ τα πρακτικά, ότι είναι προϊόν παραβατικής συμπεριφοράς. Και λέω να πάνε στον εισαγγελέα άμα είναι έτσι Δήμαρχε. Το θυμάσαι; Να πάνε εισαγγελέα άμα πραγματικά…
Αλλά έρχεται η ίδια η ΔΕΥΑΧ και απαντάει. Δε με ενδιαφέρει τι απαντάει, απαντάει όμως.
Άρα λοιπόν, εγώ αυτό που έβαλα ως ζήτημα είναι, ότι γίναμε με τη ΔΕΥΑΧ ζήτημα πανελλαδικά, πανελλήνια, με το zougla.gr και γίναμε και θέμα στη Βουλή.
Αυτό, το έφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό έγινε κουβέντα εδώ, υπήρξαν αυτοί οι διάλογοι. Και βγαίνει ο Δήμαρχος, μιας μεγάλης πόλης, ιστορικής πόλης και στρεβλώνει την αλήθεια, λέγοντας μάλιστα ότι «Δυστυχώς ο κ. Αναγνωστάκης ισχυριζόμενος εν γνώσει του αυταπόδεικτα ψευδές γεγονός, ετέλεσε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημίσεως και προφανώς έχει επιλέξει να συντηρεί το θέμα».
Σας λέω την αλήθεια, καθόλου δε με αφορά εάν πάει στον εισαγγελέα ή δεν πάει. Έχω πάει χιλιάδες φορές, όχι χιλιάδες υπερβολή, δεκάδες φορές. Με αφορά όμως και με ενοχλεί και ενοχλεί βάναυσα μια συμπεριφορά, η οποία δεν αρμόζει όχι σε Δήμαρχο, στον τελευταίο πολίτη αυτής της πόλης, που είναι η στρέβλωση της αλήθειας. Αυτό δεν το ανέχομαι συνάδελφοι. Δεν το ανέχομαι.
Κι εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι τα πρακτικά θα διαβαστούν μεγαλοφώνως, και θα δείξουν ποιος απ’ αυτούς τους δύο που ισχυρίζονται την αλήθεια την κατέχει ή όχι.
Τώρα για να μην πλατειάσω άλλο, γιατί εντάξει, δεν έχει νόημα. Τα υπόλοιπα για την συνέντευξη θα απαντηθούν όταν εμείς θεωρήσουμε ότι πρέπει να απαντηθούν.
Καθαροσπόρης: Δεν είναι απ’ τα ευχάριστα, ένας πρώην Δήμαρχος, ένας Δημοτικός Σύμβουλος αν θέλεις, να οργίζεται. Με τη μεριά του να έχει δίκιο όπως το λέει γιατί εθίγη ηθικά, είναι στενάχωρο πράγμα.
Και η πόλη δεν ακούει την απόφαση για την ΔΑΡΙΓΚ απόψε που ήρθε ομόφωνα με κάποιες προτάσεις, ή κάποιες τροποποιήσεις.
Η πόλη απόψε θα μείνει με το γεγονός ότι ο Αναγνωστάκης είπε αυτό που είπε με το θέμα του Κακλαμάνη κτλ. Δηλαδή το κακό αρέσει, το καλό δεν αρέσει.
Απ’ αυτούς λοιπόν που εθίγησαν απ’ αυτή την ιστορία, προσωπικά ήταν ο Καθαροσπόρης. Απ’ αυτούς που εθίγησαν με το θέμα της ΔΕΥΑΧ ήταν ο Καθαροσπόρης.
Ο Καθαροσπόρης όμως, από την ώρα που με απόφαση του Δημάρχου δεν είναι εκεί, προσπαθεί να έχει χαμηλούς τόνους, γιατί πλέον αφήνει τον καθέναν από εμάς, και όποιον άλλο έχει έννομο συμφέρον, να κάνει ότι θέλει, να πει ότι θέλει. Που ο καθένας χαρακτηρίζεται και αυτοχαρακτηρίζεται μ’ αυτά που λέει και μ’ αυτά που κάνει.
Εγώ λοιπόν είπα την πρώτη μέρα που το έφερες εδώ το θέμα ότι φίλε Δήμαρχε, εγώ 1/1/07 γύρισα σελίδα. Πήρα ομόφωνες αποφάσεις με τον Μιχάλη, πήγα ομόφωνες αποφάσεις με τον Γιώργο, δεν υπήρχε τίποτα κρυφό στην επιχείρηση. Και βέβαια αν ήμουνα κακοπροαίρετος απέναντί σου ή αν θέλεις, αν ήθελα να βγάλω μπελά τον πρώτο χρόνο και τον δεύτερο χρόνο της αλλαγής της θητείας της δικής σου με τη δική μας, θα μπορούσα αυτά που τα νόμιμα όπως εσύ τα χαρακτήρισες δελτία επαγγελματικής δαπάνης μικρά ή μεγάλα, είτε εδώ ή της ΔΕΠΑΧ είτε οπουδήποτε αλλού, είτε αν θέλεις όποια άλλη εκκρεμότητα υπάρχει στην επιχείρηση από τη θητεία σου, να είναι πρώτο θέμα και πρώτη σελίδα.
Θεωρώ, και εξακολουθώ να θεωρώ ότι -και να μείνω σ’ αυτά που είπες- ότι ήταν μέσα στα νόμιμα πλαίσια.
Ότι άλλο έκανα εγώ, όπως το κάνατε εσείς, θα ήταν ντροπή για μένα και δεν θα μπορούσα να σας βλέπω στα μάτια.
Το θέμα ξεκίνησε γιατί το φέρατε εσείς. Θα μπορούσε να είχε γίνει οτιδήποτε άλλο με οποιονδήποτε εκπρόσωπο εργαζόμενων απ’ τον χώρο εκεί πάνω, αλλά όχι από σας.
Πώς εγώ τρία χρόνια φίλε πρώην Δήμαρχε, η εκκρεμότητα του νησιού, προσπαθούσα και προσπαθούσα και προσπαθούσα να βρω άκρη; Πώς; Και ποτέ δεν το έβαλα θέμα.
Πώς εγώ αν θέλεις τον γραμματέα του πρώην Αντιπροέδρου σου, που ήταν μπροστά εκεί, έτσι; και πληρωνόταν με τον ίδιο τρόπο που ενδεχόμενα να πληρωνόταν και η δική μου η γραμματέας δεν το έβαλε ποτέ θέμα; Πέστε μου γιατί;
Μα είδες που σου λέω, Δήμαρχος είσαι και δεν ξέρεις μερικά πράγματα. Όταν πήγες στα διοικητικά συμβούλια της επιχείρησης, ποιον είχε γραμματέα ο πρώην Αντιπρόεδρος; Είχε κάνα υπάλληλο της επιχείρησης; Τον Κωστάκη δεν είχε 2,5 χρόνια; Πώς τον πλήρωνε; Σε παρακαλώ!.. δεν είναι έτσι σου λέω, έχω τα δελτία επαγγελματικής δαπάνης.
Λέω λοιπόν, ότι για πράγματα τα οποία κάνατε και συνεχίσαμε να κάνουμε με νόμιμο τρόπο, ένας είναι ο δρόμος, ένας και μοναδικός, όποιος νομίζει απ’ όποια πλευρά ότι δεν είναι καλά τα πράγματα και ότι κάποιος είχε απώτερο στόχο, ίδιο συμφέρον, υπεξαίρεση ή οτιδήποτε άλλο, όπως λέει ο Ζεμπίλης, εκεί.
Άρα λοιπόν σταματάμε… Αν δεν έχουμε κάτι να πούμε, με το να ανακατεύουμε πράγματα τα οποία δεν έχουν και ουσία, δεν ωφελεί την πόλη, δεν ωφελεί εμάς.
Εκείνο που πρέπει να κοιτάξουμε και απευθύνομαι στον Μπαντούνα, στο Δήμαρχο και στα μέλη της επιχείρησης απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο εκεί, είναι αυτή η επιχείρηση που δεν έχει κανένα πρόβλημα ουσιαστικά, σήμερα να προσέξουν να τη δουλέψουν όπως πρέπει να τη δουλέψουν. Αυτό λέω εγώ.
Πρόεδρος: Ευχαριστώ κ. Καθαροσπόρη. Ο κ. Αναγνωστάκης έθεσε ένα θέμα ηθικής τάξεως, συγκεκριμένο θέμα, απαντήθηκε από τον κ. Δήμαρχος.
Δήμαρχος: Αν έχετε την καλοσύνη, επειδή υπήρξε έτσι μια έκρηξη, θα ήθελα να διαβάσω ακριβώς πώς είναι τα πρακτικά. Λοιπόν γίνεται η ερώτηση σε σχέση με το πότε θα δώσω συνέντευξη, και λέω:
«Δήμαρχος: Αυτή την Παρασκευή και θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
Αναγνωστάκης: Πολύ ωραία, χαίρομαι. Γιατί θα πρέπει να απαντήσετε σε πάρα πολλά ζητήματα θέλω να πιστεύω, που έχουν να κάνουν με την ΔΕΥΑΧ, γιατί έμαθα ότι υπήρξε και Κοινοβουλευτικός έλεγχος. Δηλαδή φτάσαμε και στη Βουλή, γίναμε θέμα και στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Υπήρξε πρόταση, μάλλον συγνώμη, υπήρξε ερώτηση του κ. Απόστολου Κακλαμάνη, και ούτε λίγο ούτε πολύ, περιγράφονται μέσα στην πρόταση του, τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Καταγγέλλει ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος, όπου πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια στη Χαλκίδα…
Δήμαρχος: Έχετε την καλοσύνη να μου το δώστε. Ο κύριος Κακλαμάνης το λέει αυτό;
Αναγνωστάκης: Όχι, ο κ. Κακλαμάνης το στέλνει με ερώτηση.
Δήμαρχος: Ποιός το λέει αυτό περί γαϊτανάκι;
Αναγνωστάκης: Ο κύριος Κούκουρας.
Δήμαρχος: Αυτό μήπως είναι του Zougka.gr;
Αναγνωστάκης: Εγώ βλέπω Κακλαμάνης, έλεγχος κοινοβουλευτικού ελέγχου Κακλαμάνης.

Δήμαρχος: Δεν τα ισχυρίζεται ο κύριος Κακλαμάνης, αλλά το Zougla.gr, που φαίνεται να έχει στείλει ο κύριος Κούκουρας.

Αναγνωστάκης: Ναι.

Δήμαρχος: Αυτά. Συμφωνούμε.

Αναγνωστάκης: Γιατί με διακόψατε τώρα; δεν κατάλαβα.

Δήμαρχος: Γιατί είπατε: λέει ο κύριος Κακλαμάνης. Δεν τα λέει ο κύριος Κακλαμάνης.

Αναγνωστάκης: Ο κ. Κακλαμάνης έκανε ερώτημα.

Δήμαρχος: Ο κύριος Κακλαμάνης επί αυτού του εγγράφου. Θα σας πω μετά λεπτομέρειες».

Αυτό το οποίο είχε σημασία είναι το εξής…. έχετε την καλοσύνη λίγο, έχετε την καλοσύνη λίγο… περιμένουμε, ολοκλήρωσες;

Λοιπόν, οι αναφορές αυτές με τις ερωτήσεις, υπήρχε. Παρακαλώ Απόστολος Κακλαμάνης, δώστε μου στοιχεία επί του εγγράφου αυτού. Το έγγραφο αυτό έγραφε Χρήστος Κούκουρας.

Και εσύ όταν αρχίζεις Δημήτρη και αν δεν σε διέκοπτα εγώ θα το συνέχιζες, λές ότι καταγγέλλει ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος…. Ένα λεπτό, και σου λέω: δεν είναι έγγραφο του κυρίου Κακλαμάνη αυτό, αυτό είναι το έγγραφο του γραφείου του κ. Κακλαμάνη και λέει στοιχεία επί του εγγράφου αυτού.
Δηλαδή λέει επί του εγγράφου. Το έγγραφο αυτό είναι άλλου.
Λες εσύ λοιπόν όταν ξεκινάς, και που αν δεν σε διέκοψα θα συνέχιζες, λες ότι καταγγέλλει ο κύριος Κακλαμάνης ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος, όπου πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια την Χαλκίδα.
Αυτό όμως δεν το κατήγγειλε ο κύριος Κακλαμάνης. Ο κύριος Κακλαμάνης….. παρακαλώ ακούστε να δείτε, το έγγραφο αυτό μπορούσε να είναι πλαστογραφημένο, συκοφαντικό, όπως και ήταν.
Ουαί και αλίμονο συνεπώς, ο κύριος Κακλαμάνης να επαναλάμβανε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο κύριος Κακλαμάνης στο γραφείο του ζητούσε απλώς στοιχεία επί του εγγράφου.

Άρα λοιπόν, αυτό που μπορούσαμε να πούμε μόνο είναι, ότι ο κύριος Κακλαμάνης με το έγγραφό του το υπ’ αριθμόν τάδε, ζητάει στοιχεία για το εξής έγγραφο. Το έγγραφο αυτό έχει ως εξής. Όχι να ισχυριζόμαστε ότι ο κύριος Κακλαμάνης ισχυριζόταν αυτά τα ψεύδη που αναφέρονται στο πλαστογραφημένο έγγραφο.
Και να τελειώσω με μια ερώτηση, που είναι απλή, που σας ρώτησα και πριν.
Τώρα που γνωρίζετε πλέον την αλήθεια πως έγινε, θεωρείτε ότι αυτός είναι βρόμικος πόλεμος ή ηθικός πόλεμος;
Και έπεται Δημήτρη η ορθή διατύπωση, ότι το γραφείο του κυρίου Κακλαμάνη ζήτησε στοιχεία επί του εγγράφου αυτού. Το έγγραφο αυτό λέει τα εξής. Όχι ο κύριος Κακλαμάνης ισχυρίστηκε ότι η Χαλκίδα έχει κακοδιοίκηση και αυτά και αυτά και το γαϊτανάκι. Δεν τα λέει ο Κακλαμάνης!
Αναγνωστάκης: Λοιπόν εν πάση περιπτώσει, ακούστε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρώτα απ όλα να απολογηθώ για τον τόνο της φωνής μου, αλλά νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε στην θέση μου, εάν δεχόταν, του απευθύνανε μάλλον αυτόν το χαρακτηρισμό θα έκανε ακριβώς το ίδιο.
Λοιπόν, δεν έχω μάθει στη ζωή μου να συκοφαντώ, αλλά ούτε και να λέω ψέματα. Αν δεν ξέρω κάτι δεν το λέω, αν πάλι κάτι κάνω λάθος αναλαμβάνω την ευθύνη και ομολογώ το λάθος. Αλλά σε καμία περίπτωση, με δόλιο –πώς τα λέτε γιατί και εγώ δεν τα ξέρω καλά τα νομικίστικα- τρόπο εν πάση περιπτώσει δεν υπονομεύω και δεν υποσκάπτω κανένα.
Και μάλιστα, έχω δείξει δείγματα γραφής ως μειοψηφία, όποτε είχα κάτι να πω το έλεγα εδώ μέσα. Πρώτα εδώ γινόταν η αντιπαράθεση, εδώ προκαλούσα με τα όποια επιχειρήματα είχαν αποκαλυφθεί ανακαλυφθεί το όποιο ζήτημα, και μέσα απ αυτή τη διαδικασία είχα τη δυνατότητα ως δημοτική μειοψηφία, και εσείς να απαντήσετε να αντικρούσετε και βεβαίως να υιοθετήσετε ή να απορρίψετε τους ισχυρισμούς μου.
Τώρα, να τελειώσουμε με αυτό. Δέχομαι ότι για τους ανώνυμους συκοφάντες και τους δόλιους, πώς το είπε ο δήμαρχος, δεν αφορά εμάς.
Για το συγκεκριμένο κομμάτι νομίζω ότι έγινε μια κουβέντα, η ανάγνωση των Πρακτικών δικαιώνει 100% την θέση μου.
Αλά η ουσία, όπως είπε προηγούμενα και κάποιος άλλος συνάδελφος, δυστυχώς, αντί σήμερα να μιλάμε για τα μεγάλα και τα σπουδαία, μπήκαμε σε μια πάλι λογική παραπολιτικής, και όχι πολιτικής.
Θα κάνω μια απόπειρα, μια προσπάθεια να επανέλθω.

Δήμαρχος: Αν έχετε την καλοσύνη, γιατί τώρα είναι θέμα προσωπικό δικό μου.

Εγώ απήντησα στο ερώτημά σας, έβαλα και εγώ ένα ερώτημα, αν ο πόλεμος αυτός που μετέρχονται….. απλά σας τα είπε ο κ. Μπαντούνας, ο κ. Κούκουρας ότι είναι…. Αν είναι βρόμικος πόλεμος ή δεν είναι;

Αναγνωστάκης: Απαντώ ευθέως. Ότι έχει να κάνει με ανώνυμες επιστολές, ότι έχει να κάνει με ανώνυμα e-mail, ότι έχει να κάνει με κατασκευή, σαφώς και είναι βρώμικος πόλεμος.

Σε ότι έχει να κάνει όμως, με τη θέση και την παρουσία της αντιπολίτευσης στο δημοτικό Συμβούλιο με ισχυρισμούς και επιχειρήματα, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση και καθήκον του να τα πράξει.

Και βεβαίως, εύχομαι και ελπίζω, να αποδοθούν στη Δικαιοσύνη όσοι έπραξαν αυτά που έπραξαν. Έτσι; Με σαφήνεια απάντησα. Μπορούμε να συνεχίσουμε τώρα;

Δήμαρχος: Και να κάνω κι εγώ τώρα μία, εγώ πιστεύω, να το δεχθώ έτσι για να αποκατασταθεί και το σημείο αυτό, ότι δεν το έκανες με κακή πρόθεση, δεν υπήρχε δόλος και κακή πρόθεση.
Αλλά είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι υπήρξε η αίτηση αυτή από το γραφείο του κ. Κακλαμάνη και έχει ενσωματωμένη- συνημμένη μία αναφορά του κυρίου Κούκουρα και ζητάει στοιχεία ως προς αυτήν την αναφορά. Κι άλλο αυτό το οποίο είπαμε. Γιατί έτσι όπως το είπες, πια είναι η εικόνα που έχει αυτός που άκουσε στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ή στις εφημερίδες ή στο δημοτικό Συμβούλιο. Ότι δεν ζητούσε στοιχεία ο κύριος Κακλαμάνης για την κακοδιαχείριση αυτή, αλλά ότι ο ίδιος τα ισχυριζόταν ως γεγονός.
Και αν δεν σε διέκοπτα, διότι διέκοψα εκεί και το επανόρθωσες, θα συνέχιζες προς τα κάτω όλη την επιστολή. Η οποία εφέρετο να είναι ισχυρισμός του πρώην προέδρου της Βουλής, ο οποίος περιορίστηκε απλώς, σε ένα αίτημα ερώτηση, επί ενός εγγράφου το οποίο είχε αποσταλεί, όπως κάνει το γραφείο του. Γιατί βεβαίως δεν ασχολείται ο Κακλαμάνης ο ίδιος. Ο κάθε βουλευτής ότι αναφορά του έρχεται, πλαστογραφημένη ή όχι δεν την ελέγχει, κοτσάρει αυτά πανομοιότυπα είναι από το κομπιούτερ, και λέει παρακαλώ στην υπηρεσία, απαντήστε μου προς αυτό. Αυτό ήταν όλο το θέμα.

Αναγνωστάκης: Εν πάση περιπτώσει δώσαμε μεγάλη έκταση.

Δήμαρχος: Επαναλαμβανόταν ουσιαστικά το περιεχόμενο του zougla.gr και για το οποίο επίσης πρέπει να απαντηθεί, γιατί στο zougla.gr υπήρχαν φωτοτυπίες οι αποδείξεις δαπανών, τις οποίες τις είχατε μόνο εσείς και ο κ. Κούκουρας και κανείς άλλος.

Αναγνωστάκης: Κάνετε λάθος.

Δήμαρχος: Ουδείς άλλος.

Αναγνωστάκης: Και άλλοι τα είχανε. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχει νόημα για μένα και ουσία, πολιτική πλέον, είναι ότι μέσα από την ανάγνωση των Πρακτικών…. αν εννοείτε εμένα, σας λέω ευθαρσώς, να βρεθεί ένας…. ακούστε με….

Ζλακώνη: …. γνωρίζουμε όλοι, γνωρίζουμε όλοι, τη διακίνηση εγγράφων γίνεται, γνωρίζουμε όλοι από πότε γίνεται η διακίνηση εγγράφων, γνωρίζουμε όλοι…. δύο λεπτά, εγώ είπα από «πότε» δεν είπα από «ποιόν», ξέρω να χειρίζομαι τον λόγο, καθηγήτρια είμαι. Λέω από πότε. Δεν είπα από ποιόν.

Λέω λοιπόν, γνωρίζουμε, γνωρίζουμε από πότε έχει ξεκινήσει αυτή η λασπολογία. Γνωρίζουμε…. λέει ο κύριος Κεράτσας ότι ρωτάγανε στα καφενεία, εγώ δεν τα ακούω στα καφενεία, τα ακούω απ’ έξω.

Όπως, ακούστηκε επίσης, ακούστηκε επίσης ότι το χαρτί του κυρίου Κούκουρα, εγώ τουλάχιστον το είχα μάθει νωρίτερα, ήταν πλαστό.

Κάνω λοιπόν εγώ μία ερώτηση. Κανείς μας από εδώ δεν ξέρει τι παιχνίδι παίζεται εις βάρος του δημάρχου; Γιατί ο δήμαρχος είναι ο στόχος, ο δήμαρχος είναι ο στόχος. Δεν μου επιτρέπεται να πω την παροιμία, δεν μου επιτρέπεται. Ο δήμαρχος λοιπόν είναι ο στόχος, άλλο αν έφαγε ο Καθαροσπόρης τη λάσπη, γιατί έτσι διευκόλυνε και από ποιόν.

Πρόεδρος: Για να κλείσει αυτή η παρένθεση, έτσι; αυτό το μεγάλο κεφάλαιο της ΔΕΥΑΧ που απασχόλησε τόσο πολύ.

Αναγνωστάκης: Θα απασχολήσει και άλλο.

Πρόεδρος: Θα απασχολήσει και άλλο. Αλλά το θέμα ποιό ήταν; ότι υπήρξαν θέματα ευθιξίας και χρησιμοποιήθηκαν κάποια μέσα τελείως αθέμιτα. Έγινε πιστεύω σαφές στο δημοτικό Συμβούλιο, ότι νοθευτήκαν έγγραφα, κυκλοφόρησαν, και αναμασήσαμε όλοι το ψευδές περιεχόμενο αυτών των εγγραφών. Γι αυτό και είχαμε αυτού του είδους τις εντάσεις στο δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα της ΔΕΥΑΧ έχει κλείσει, έχει κλείσει το θέμα της ΔΕΥΑΧ. ….

μα δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε, και δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε, δεν είναι ο ρόλος του σώματος, δεν είναι ο ρόλος του δημοτικού Συμβουλίου, να ξέρουμε από που προέρχονται και από που πηγάζουν έγγραφα νοθευμένα, έγγραφα πλαστογραφημένα, προς Θεού!

Τέλος πάντων, ο κ. Αναγνωστάκης έχει το λόγο, επί των πεπραγμένων.

Αναγνωστάκης: …τώρα όμως, για να μην υπάρχει κανένας αποπροσανατολισμός, να πούμε το εξής. Ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων το κύριος Κούκουρας, μπορεί στο διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ να είπε ότι πραγματικά δεν τα έστειλε εκείνος, από ότι με πληροφόρησε ο κ. Μπαντούνας, αλλά δεν απορρίπτει ούτε κεραία, λέει, σε μένα ο κ. Κούκουρας από όσα γράφονται.

Μάλιστα, είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω, πλέον επίσημα, ότι κλήθηκε, τόσο από τον κύριο Κακλαμάνη σήμερα για να κουβεντιάσουνε τα συγκεκριμένα ζητήματα, όσο και νομίζω και από τον Συνασπισμό δεν ξέρω από ποιόν.

Αυτό που έχει νόημα είναι, ότι το συγκεκριμένο έγγραφο, μετά την όλη διαδικασία, αποδείχτηκε ότι είχε σταλεί από εδώ λένε, από e-mail του Δήμου, εν πάση περιπτώσει έτσι ειπώθηκε.

Το δεύτερο είναι ότι, δεν γνώριζε, τουλάχιστον η Μειοψηφία ότι αυτό το είχε διαψεύσει στον δήμαρχο, το ότι δεν είναι δικό του και στο διοικητικό Συμβούλιο μετά, την Πέμπτη, αλλά μετά από το δημοτικό Συμβούλιο. Αν είχε προηγηθεί από πριν θα το ήξερε ο Μπαντούνας, όμως δεν το ήξερε ο Μπαντούνας τότε.

Δήμαρχος: Ναι αυτό είναι γεγονός. Απλά, σε συζήτησε με τον γενικό διευθυντή εγώ και ο ίδιος.

Αναγνωστάκης: Εν πάση περιπτώσει τώρα, νομίζω ότι τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν στην συνέντευξη του κυρίου δημάρχου θα απαντηθούν στη δική μας συνέντευξη, όταν κρίνουμε ότι πρέπει να δοθεί εντός των ημερών για το ζήτημα της ΔΕΥΑΧ και όχι μόνο.

Και μπούμε τώρα στα πεπραγμένα του 2009.

Δήμαρχος: Πριν ξεκινήσεις γιατί δεν θέλω να σε διακόψω στην εισήγηση σου. Όποτε κρίνεις, επειδή να μην δίνουμε συνεντεύξεις εμείς, συνεντεύξεις εσείς, μπορούμε για το θέμα αυτό, ανεξαρτήτως συνεντεύξεως, δώστε την, αλλά μπορούμε και σήμερα να κάνουμε έναν διάλογο ή στο επόμενο δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ όμως είμαι και σήμερα έτοιμος. Να μπούμε σε διάλογο, ανεξαρτήτως συνεντεύξεων. Συνεντεύξεις μπορείς να δώσεις, είναι αυτονόητο ότι δίνουμε. Αλλά επειδή οι συνεντεύξεις είναι μονόλογος, με ερωτήσεις βέβαια των δημοσιογράφων, αλλά όχι ενώπιος ενωπίω, εγώ προτείνω και ενώπιος ενωπίω σήμερα να συζητήσουμε τα θέματα αυτά.

Τουχτίδης: Και κοινή συνέντευξη, πάτε με Καραμαλή- Παπανδρέου τετ α τετ.
Πρόεδρος: Και κοινή συνέντευξη ντι μπεϊτ.
Αναγνωστάκης: Γιατί όχι. Πάντα η καινοτομία προκαλεί και ερεθίζει.
Ακούστε τώρα όμως, το σημαντικότερο όλων είναι ότι πέρα από τα ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος στην εισήγησή του, και τα οποία από ότι είπε είναι σε εξέλιξη, τα έργα του τεχνικού προγράμματος, υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να μας είχαν απασχολήσει, και δεν μας απασχόλησαν.
Θα σταθώ περισσότερο σε αυτό και στη συνέχεια θα κάνω αναφορά και στο τεχνικό πρόγραμμα.
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι πάρα πολύ σημαντικό, με αφορμή και τις εικόνες που είδαμε του ΧΥΤΑ στην τελευταία συνεδρίαση……