Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 1 Φεβρουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
 
Μιλώντας  στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚΕ, όπου παρουσιάστηκε η οριστική πρόταση για τη χωροθέτηση των νέων Ο.Τ.Α, ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου κατήγγειλε τη στάση πληρωμών για τα έργα του Νομού ακόμα και την ματαίωση έργων σε πυρόπληκτους δήμους.
Προειδοποίησε, επίσης, για τις καταστροφικές  συνέπειες που μπορεί να έχουν  το καλοκαίρι οι αλλαγές στον τρόπο  λειτουργίας του Πυροσβεστικού  Σώματος που αποδυναμώνεται αισθητά  στην Εύβοια.
Πιο αναλυτικά ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε τα εξής:
«Οι αποφάσεις σας, οι οποίες ελπίζω ότι  θα είναι ομόφωνες, θα καθορίσουν το ...........
μέλλον της Εύβοιας.και είναι δεδομένο ότι θα τις στηρίξω. Ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμίσω ορισμένες παραμέτρους. Χωρίς πόρους και αρμοδιότητες η συζήτηση που γίνεται είναι θεωρητική. Επί της αρχής συμφωνούμε. Όσο πιο μεγάλες διοικητικές ενότητες έχουμε τόσο αποτελεσματικότερη θα είναι η διαχείριση.
Το  πιο σημαντικό είναι η αίσθηση  της αποκέντρωσης, το πώς ο πολίτης  των Δημοτικών Διαμερισμάτων  δεν θα νιώθει απομονωμένος και φοβάμαι ότι στα περισσότερα Δ.Δ της Εύβοιας οι κάτοικοι νιώθουν αποκομμένοι από τις έδρες των δήμων.
Αυτό  το φαινόμενο μπορεί να πολλαπλασιαστεί, αν-όπως φοβάμαι- οι συνενώσεις γίνουν με μοναδικό κριτήριο τις κομματικές σκοπιμότητες.
Όταν  κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε στον Καποδίστρια  οι πολίτες τις τιμώρησαν και  υπήρξε αντίθετο αποτέλεσμα.
Μιλάμε  για πόρους και αρμοδιότητες  όμως στην Εύβοια έχουν σταματήσει όλα τα έργα από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, καθοριστικής σημασίας, όπως ο δρόμος Στύρα-Νέα Στύρα- Πόρτο Λάφια, η ολοκλήρωση του νότιου οδικού άξονα.
Σε  όλη την Εύβοια εργολάβοι δεν  έχουν πληρωθεί. Και επειδή κύριο  μέλημά μας είναι η βελτίωση των  υποδομών σας καλώ όλους να αντιδράσετε  και να πιέσετε, όπως σωστά έχει αντιδράσει ο Νομάρχης, με τον οποίο μπορεί να μη συμφωνούμε στην ιεράρχηση των έργων, αλλά συμφωνούμε στο ότι υπολειπόμαστε, μας χρωστάνε. Ακόμα και τα χρήματα στους πυρόπληκτους δήμους , τα έργα από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» κόπηκαν. Πρέπει να διεκδικήσουμε όσα μας χρωστάνε.
Θα  ήθελα, επίσης, να εκφράσω τους φόβους μου, ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο. Δρομολογούνται αλλαγές στην Πυροσβεστική που οδηγούν σε κατάργηση των περισσότερων κλιμακίων. Σε μια περιοχή με τη γεωμορφολογία της Εύβοιας κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου από τώρα, το καλοκαίρι του 2010 μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό, καθώς καθιερώνεται το 8ωρο, που σημαίνει συνεχείς μετακινήσεις, χάνεται πολύτιμος χρόνος και πολλές περιοχές θα μείνουν χωρίς οχήματα. Συνολικά μειώνονται κατά τριάντα οι θέσεις των πυροσβεστών στην Εύβοια ενώ αυξάνεται ο αριθμός των αξιωματικών.
Χρειάζεται  αγώνας. Είμαι εδώ για να στηρίξω  όλες σας τις αποφάσεις για  την Εύβοια που θέλουμε και  αγαπάμε».