Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πανθρακικός απέδρασε από το Αλκαζάρ και... τραβάει τη Λάρισα στη Β' Εθνική

Σόου από τον Μπέλεκ
και... 0-2



Όταν βρίσκεσαι τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και υποδέχεσαι τον ουραγό λέγοντας όλη την εβδομάδα πως αυτό είναι το ματς της χρονιάς και στο τέλος όχι μόνο δεν κερδίζεις, αλλά χάνεις κιόλας με 2-0, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Ετσι είναι... Η ΑΕΛ δείχνει ανίκανη να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκ και κάνει ό,τι μπορεί για να υποβιβαστεί.
Λαμπάδα στον... Πανιώνιο
Ο Πανθρακικός πήρε άξια και δίκαια τη νίκη με 2-0 μέσα στο Αλκαζάρ με ένα εκπληκτικό δίδυμο στην επίθεση τους Μπέλεκ και Παπουλή, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν με τον ........
καλύτερο τρόπο τα τραγικά λάθη της άμυνας των θεσσαλών και έβαλαν την θηλιά του υποβιβασμού γύρω από το λαιμό των «βυσσινί».
Το μόνο που σώνει κατά κάποιο τρόπο την ΑΕΛ είναι ότι ο Πανιώνιος νίκησε μέσα στα Γιάννινα τον ΠΑΣ και έτσι η διαφορά των τριών πόντων με τους ηπειρώτες παρέμεινε, αλλά έτσι όπως παίζει η ΑΕΛ δεν έχει καμία τύχη...
Με επιθετικούς προσανατολισμούς παρέταξε την ΑΕΛ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχοντας ως στόχο ένα γρήγορο γκολ. Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν τρεις φάσεις για γκολ με τους Μπλάζεκ, Φλάβιο και Τουμέρ, όμως ο Ρόκα ενήργησε σωστά και κράτησε το μηδέν για την εστία του Πανθρακικού.
Μετά το πέρας των πρώτων λεπτών, η άμυνα των κομοτηναίων γινόταν πιο συμπαγής, με συνέπεια οι λαρισινοί να μην μπορούν να μπουν μέσα και να απειλήσουν με αξιώσεις. Το ημίχρονο έληξε δίχως γκολ και το άγχος από πλευράς γηπεδούχων να μεγαλώνει...






Εχασε πέναλτι και... νίκη


Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τουμέρ έβγαλε κάθετη στον Κουζέν, που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ρόκα με τον Παππά να δείχνει την άσπρη βούλα.


Ωστόσο, αντί να πάει να το εκτελέσει ο Τούρκος που είναι ο μόνιμος εκτελεστής των στημένων φάσεων για την λαρισινή ομάδα πήρε τη μπάλα ο Κουζέν και το αποτέλεσμα ήταν να τον... ψαρώσει ο γκολκίπερ του Πανθρακικού αποκρούοντας το πέναλτι!






Μεγάλωνε το άγχος, προειδοποίηση από Πανθρακικό


Όσο περνούσε ο χρόνος και το γκολ δεν ερχόταν το άγχος ολοένα και μεγάλωνε στις τάξεις της ΑΕΛ. Ο Ουζουνίδης φόρτωνε την επίθεση με παίκτες (Ζεσούς, Τουάμα, Πούρι), αλλά αυτός που απειλούσε ήταν ο Πανθρακικός. Τρεις φορές οι φιλοξενούμενοι μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν ευκαιρίες με τον Ρομπέρ (65', 66') και Μπέλεκ (67'), αλλά απ' ότι φαίνεται οι «βυσσινί» δεν θορυβήθηκαν από αυτές τις φάσεις.






Πρώτη... κανονιά


Ετσι, φτάσαμε στο 75', όπου ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Καζάκη στον Παπουλή, ο Βιέρα έκανε... εγκληματικό λάθος βγαίνοντας δίχως λόγο (και έτσι, όπως βγήκε...) από την εστία του, με συνέπεια ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός των κομοτηναίων να γυρίσει την μπάλα για τον αφύλαχτο Μπέλεκ, που απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.






Δεύτερη... κανονιά


Και σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα (78'), μετά από νέο λάθος, τούτη τη φορά από τον Μελίσση, ο Παπουλής πήρε την μπάλα τροφοδότησε και πάλι τον Μπέλεκ μέσα στην περιοχή και εκείνος μετά από μία ωραία προσποίηση στον Νταμπίζα, σούταρε δυνατά και πραγματοποίησε το 0-2 για τον Πανθρακικό σφίγγοντας ακόμα περισσότερο την θηλειά του υποβιβασμού γύρω από τον λαιμό της Λάρισας!






Αποδοκιμασίες και επιβράβευση


Ο κόσμος όπως ήταν φυσικό άρχισε να δυσανασχετεί και να ξεσπάει με αποδοκιμασίες με κύριο αποδέκτη τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά και τους παίκτες της ΑΕΛ, που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον ουραγό του πρωταθλήματος, φέρνοντας σε δυσχερή θέση τους θεσσαλούς, όσον αφορά την παραμονή τους.


Ωστόσο, οι φίλαθλοι της Λάρισας αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις αξίες και ενδεικτική είναι η σκηνή την ώρα της αντικατάστασης του Μπέλεκ, όπου όλο το γήπεδο σηκώθηκε και χειροκρότησε τον... δήμιό τους!


Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)


Κίτρινες: Κατσιαρός, Μπλάζεκ - Ρόκα, Ιασωνίδης


ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν, Μετίν, Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο (65΄ Τουάμα), Βελάσκο, Σκάτσελ (56΄ Ζεσούς), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (73΄ Πούρι).


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου (60΄ Κανωτίδης), Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Λόπεζ, Άλβες, Μπερτράν, Παπουλής (81΄ Αρσενίεβιτς), Καζάκης, Μπέλεκ (90΄ Ολίσε).