Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ



Κατά την πάγια κοινοβουλευτική διαδικασία, οι αναφορές που αποστέλλονται από φορείς ή πολίτες προς τους βουλευτές, διαβιβάζονται προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να απαντηθούν.

Αντίστοιχα ο κ. Κακλαμάνης, διαβίβασε το έγγραφο προς το Υπ. Εσωτερικών αναφορικά με τη ΔΕΥΑ Χαλκίδας, προκειμένου να εξεταστεί, χωρίς βέβαια να υιοθετεί ή να σχολιάζει το περιεχόμενο της αναφοράς.

Παρά ταύτα, ο κ. Αναγνωστάκης στο Δ.Σ. ανέγνωσε την αναφορά, ισχυριζόμενος ψευδώς, ότι διαλαμβάνει ισχυρισμούς και απόψεις του κ. Κακλαμάνη. « Ο κ. Κακλαμάνης καταγγέλλει ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι κακοδιαχείρισης …κλπ».

Το ανωτέρω γεγονός καταγγέλθηκε στη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Χαλκιδέων με την εξής διατύπωση:

¨Στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ. Αναγνωστάκης, επαναφέροντας το θέμα της ΔΕΥΑΧ, ανέγνωσε το φερόμενο ως πλαστογραφημένο αυτό έγγραφο, ισχυριζόμενος μάλιστα ψευδώς ότι ..........

το περιεχόμενο του εγγράφου ήταν οι απόψεις του κ. Κακλαμάνη, και όχι του αποστολέα του.
Δυστυχώς ο κ. Αναγνωστάκης ισχυριζόμενος εν γνώσει του αυταπόδεικτα ψευδές γεγονός, τέλεσε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ.¨


* (Συν. Τύπου 18/2/2010)


Ουδέποτε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε ότι ο κ. Αναγνωστάκης γνώριζε για το παραποιημένο έγγραφο, αλλά κατήγγειλε το γεγονός ότι το έγγραφο αυτό αποδίδετο στον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου.
Η ενέργεια αυτή του κ. Αναγνωστάκη είχε ως αντικειμενικό αποτέλεσμα να αποδίδεται στον κ. Κακλαμάνη ένα πλαστογραφημένο έγγραφο, προϊόν εγκληματικής πράξης!
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Δήμαρχος Χαλκιδέων παρέθεσε τα ανωτέρω περιστατικά, εμμένοντας στις θέσεις του, που διατύπωσε και στη συνέντευξη τύπου.
Αντίθετα ο κ. Αναγνωστάκης αναγνώρισε ότι ¨σαφώς και είναι βρώμικος πόλεμος, ό,τι έχει να κάνει με ανώνυμες επιστολές και με ανώνυμα e-mail¨.
Και βέβαια τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται είναι τα ακόλουθα:
¨Έχει προηγούμενο ένας τόσο βρώμικος πόλεμος, με μεθόδους υποκόσμου, στην ιστορία της πόλης; Ποιος είναι ο στόχος, ποια τα κίνητρα και ποιους εξυπηρετεί;¨
Στερείται πραγματικά νοήματος η προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας, σχετικά με συνεδριάσεις και συνεντεύξεις, το περιεχόμενο των οποίων καταγράφεται και αποτυπώνεται.
Ήδη τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 18ης Φεβρουαρίου 2010 απομαγνητοφωνήθηκαν και δημοσιοποιούνται. (τα επισυνάπτουμε στο παρόν δελτίο τύπου)
Από τα πρακτικά της συνεδρίασης προκύπτει, επίσης, ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων πρότεινε στον κ. Αναγνωστάκη διάλογο για τα θέματα της ΔΕΥΑΧ, ώστε να ανταλλάξουν τα επιχειρήματά τους, ενώπιος – ενωπίω. Δυστυχώς ο κ. Αναγνωστάκης δεν αποδέχθηκε την πρόταση.
Αντ’ αυτού προτίμησε να εκδώσει δελτίο τύπου για ¨νοητούς ανεμόμυλους¨ και «αόρατους εχθρούς¨, όταν και ο ίδιος αναγνώρισε ότι πράγματι εξελίσσεται ¨βρώμικος πόλεμος¨.