Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


«Εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο»
Αντίσταση απέναντι στο «συντηρητικό συνασπισμό» ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πάρει διαζύγιο, οριστικό, από τις κοινωνικές δυνάμεις που το στήριξαν για να έρθει στην εξουσία, και αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα μεγάλο συντηρητικό συνασπισμό για να προχωρήσει με συναίνεση οικονομικές επιλογές που ισοπεδώνουν την κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο εκδήλωσης που κόμματος που έγινε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι «απέναντι σε αυτόν τον μεγάλο συντηρητικό συνασπισμό, πολύ γρήγορα, θα υψώσει το ανάστημα του ένας μεγάλος κοινωνικός συνασπισμός, από κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής, κυρίως όμως με πυρήνα την ..........
Αριστερά, που αγωνίζεται για να κάνει κτήμα του λαού το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.»
«Ένα σχέδιο που δεν θα έχει την κοινωνία ισοπεδωμένη, θα υψώσει ανάστημα απέναντι στις διαθέσεις των κερδοσκόπων και των αγορών και θα προβάλλει ως εναλλακτική πολιτική την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας με ανάπτυξη ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να ζουν ζωή με αξιοπρέπεια και όχι επιβίωση», όπως είπε. Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σήμερα είναι ανάγκη να εμπιστευθούν οι πολίτες τον κόσμο της Αριστεράς «και όχι τους μεσσίες που θα έρθουν να μας σώσουν. Είναι, επίσης, σημαντικό να ξαναμιλήσουν στον ΣΥΝ για την ανάγκη της πλατιάς δημοκρατίας και στο κόμμα μας και στις οργανώσεις του και να δώσουν ελπίδα στον κόσμο.
Η εκδήλωση στην οποία μίλησε ο κ. Τσίπρας έγινε προς τιμή του παλαίμαχου αγωνιστή της Αριστεράς Πάνου Δημητρίου, τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε «εμβληματική μορφή». Χαιρετιστήριο μήνυμα στην εκδήλωση έστειλε ο Λεωνίδας Κύρκος.

Ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ
Εξάλλου, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μαζικό, ενωτικό αγώνα -όπως αναφέρει- για την ακύρωση του κυβερνητικού Προγράμματος Σταθερότητας και του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας.
«Τα μέτρα που εξήγγειλε με το διάγγελμά του ο Γ.Παπανδρέου, οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε μια μεγάλη οπισθοδρόμηση. Διογκώνουν την ανεργία, διαλύουν το ασφαλιστικό, προκαλούν μια τεράστια αναδιανομή προς όφελος των πλουσίων, μειώνουν δραματικά το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, καταστρέφουν δικαιώματα τους.
»Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την ψήφο του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει τελικά ένα πρόγραμμα πολύ χειρότερο από αυτό της Νέας Δημοκρατίας και το πλέον αντεργατικό και επαχθές από όλα όσα εφαρμόστηκαν την μεταπολιτευτική περίοδο. Τα μέτρα αυτά έχουν την υποστήριξη των συντηρητικών πολιτικών και οικονομικών κύκλων, ενώ προκαλούν την οργή του λαού.
»Δημιουργείται ένας συντηρητικός συνασπισμός κομμάτων και της οικονομικής ολιγαρχίας (κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΣΕΒ) σε βάρος των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας ,σε μια λογική υποταγής στις αγορές, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης στηρίζουν απλόχερα αυτή την εξοντωτική πολιτική τρομοκρατώντας και αποπροσανατολίζοντας την ελληνική κοινωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.