Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ενίσχυση των συνόρων και ένταση των απελάσεων μεταναστών προαναγγέλλει ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Με «σεβασμό στην αξιοπρέπεια»Την ενίσχυση των συνόρων, τη δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής, την ένταση των απελάσεων και την αναθεώρηση της πολιτικής χορήγησης ασύλου προανήγγηλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με «σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».



Μιλώντας σε δημοσιογράφο του περιοδικού Τime, o υπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι «μία μικρή χώρα που δεν μπορεί να είναι ανοιχτή σε όλους» ανέφερε ο Μ.Χρυσοχοΐδης.
Μαζί με την αναθεώρηση της χορήγησης ασύλου, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει και την αστυνομική βία.
«Πρέπει να διαχειριστούμε εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις...........
 ελευθερίες» λέει ο υπουργός.
Τα κέντρα υποδοχής έχουν χώρο για 1.000 άτομα, αναφέρει το περιοδικό, ενώ μόνο το πρώτο εννεάμηνο του 2009 οι μετανάστες χωρίς έγγραφα φτάνουν περίπου τους 95.000, ενώ οι αιτήσεις για άσυλο έφταναν τις 42.000. Το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, οι συλλήψεις μεταναστών χωρίς έγγραφα αντιστοιχούσαν σχεδόν στο 1/4 του ευρωπαϊκού συνόλου.
Η ανυπαρξία μετανατευτικής πολιτικής με συνοχή, σημειώνει το δημοσίευμα, έχει δημιουργήσει ένα χαοτικό σύστημα που καταλήγει σε ένα τεράστιο νομικό κενό στο οποίο τελούν εκατοντάδες μετανάστες στην Ελλάδα.