Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ούτε τον Δον Κιχώτη
ούτε τον Πινόκιο
θα ... μηνύσουμε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σαν σύγχρονος Δον Κιχώτης ο Δήμαρχος κ. Θ. Ζεμπίλης αναζητά ανεμόμυλους, τους εμβολίζει με το δόρυ της φαντασίας του και μετά καλεί τους δημοσιογράφους, για να τους διηγηθεί τα «κατορθώματά» του.
Στο κάλεσμα αυτό δε του κ. Ζεμπίλη κάποιοι "στρατευμένοι" και "προοδευτικοί" δημοσιογράφοι, τιμώντας τη "φιλική" τους σχέση, "στάθηκαν" βασιλικότεροι του βασιλέως!!!
Κατά την διάρκεια της «μνημειώδους» συνέντευξης τύπου της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος επιτέθηκε εναντίον του Δημήτρη Αναγνωστάκη, δηλώνοντας ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση (!!!), επειδή διάβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερώτηση του Βουλευτή και πρώην Πρόεδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη με την ............
οποία ζητείται έρευνα για τυχόν κακοδιαχείριση στην ΔΕΥΑΧ.
Και αυτό γιατί η ερώτηση του κ. Κακλαμάνη βασιζόταν σε μια αναφορά που συντάκτης της φερόταν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Χ. Κούκουρας, ενώ ο κ. Κούκουρας διέψευσε -σε κατ΄ιδίαν συζήτηση με τον Δήμαρχο - ότι έστειλε την επίμαχη επιστολή - καταγγελία.
Ο Δήμαρχος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης γνώριζε πως το περιεχόμενο της αναφοράς ήταν πλαστό, το διάβασε όμως προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις και αυτό είναι πράξη ποινικά κολάσιμη!!!
Στην συνεδρίαση όμως της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου αναγκάστηκε να ανασκευάσει και να πάρει πίσω όλα τα ψεύδη του, όταν διαβάστηκαν τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης από τα οποία προέκυπτε ότι:
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης συμφώνησε με το Δήμαρχο πως πρέπει να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη ο συντάκτης της επιστολής, εφόσον χρησιμοποίησε πλαστό όνομα και να τιμωρηθεί με την αυστηρότερη ποινή που προβλέπει ο νόμος.
Αυτό όμως δεν αναιρεί το περιεχόμενο του εγγράφου ούτε βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑΧ.
Μετά από αυτή την «υπενθύμιση» ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να πει ότι δεν εννοούσε την αντιπολίτευση όταν μιλούσε για συκοφάντες, ενώ βέβαια δεν επανέλαβε το «ανέκδοτο» της προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον του επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Η αντιπολίτευση και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης προσωπικά θα είχαν κάθε λόγο να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, εναντίον του Δημάρχου, αφού απέκρυψε συνειδητά και με δόλο από τους δημοσιογράφους τα όσα είχαν ειπωθεί στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρώντας να κατασκευάσει έναν ακόμη «ανεμόμυλο» και να τον εμβολίσει (πάντα με την φαντασία του) ως τον αόρατο εχθρό.
Δηλώνουμε όμως απερίφραστα πως δεν θα γίνει καμία προσφυγή σε βάρος του κ. Ζεμπίλη, όπως κανείς δεν θα έκανε προσφυγή εναντίον του Δον Κιχώτη ή του συμπαθούς - πλην όμως ψεύτη -Πινόκιο!!!
Σας στέλνουμε και το απόσπασμα των πρακτικών της συγκεκριμένης συνεδρίασης, για επαλήθευσή των ισχυρισμών μας.!
Τα υπόλοιπα ζητήματα θα τα αναλύσουμε στη συνέντευξη τύπου που θα δοθει την Παρασκευή 26-2-2010.
Από το Γραφείο Τύπου της Παράταξης.