Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Έμεινε όρθιος και βλέπει φάιναλ-4

Αγχώθηκε αλλά πήρε την πρώτη νίκη 
για... Παρίσι ο Ολυμπιακός
Γλίτωσε το... έμφραγμα ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, όπου κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση της Πρόκομ Τρεφλ και με 83-79 να πετύχει την πρώτη νίκη του επί της πολωνικής ομάδας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα.
Οι «ερυθρόλευκοι» λίγο έλειψε να βγάλουν μόνοι τα... μάτια τους, αλλά ..........
επικράτησαν χάρη στο κλέψιμο του Μίλος Τεόντοσιτς στον Ντέιβντ Λόγκαν στα περίπου 25'' πριν τη λήξη κι ενώ η Προκόμ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής (80-78). Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει και πάλι στο ΣΕΦ τους Πολωνούς την Πέμπτη.
Διπλό η Παρτιζάν στο Ισραήλ
Τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα ξεκίνησαν με πολύ δυνατά ματς και την Παρτιζάν να σπάει την έδρα της Μακάμπι, καθώς νίκησε με 85-77. Οι Σέρβοι έσπασαν την έδρα της ομάδας του Πίνι Γκέρσον και πήραν το πάνω χέρι στη σειρά, που θα κριθεί στις τρεις νίκες. Συναρπαστικό ματς έγινε και στην Βαρκελώνη, με την Μπαρτσελόνα να νικάει τελικά την Ρεάλ, 68-61. Αντίθετα, εύκολο έργο είχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έκανε άνετα το 1-0 επικρατώντας με 86-63 της Κάχα Λαμποράλ.
Η ΤΣΣΚΑ καθάρισε το ματς με την Κάχα Λαμποράλ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, όταν προηγήθηκε με 49-29. Οι ισπανοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν την Αρκούδα, που έφτασε εύκολα στη νίκη και έκανε το 1-0 στις νίκες. Πέντε παίκτες της ΤΣΣΚΑ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Βορόντσεβικ να έχει 15 και τον Σισκάουσκας 13.
Τελέτοβιτς και Σαν Εμετέριο προσπάθησαν από την πλευρά των βάσκων, οι οποίο όμως ήταν κατώτεροι των προσδοκιών.
Η έκπληξη της βραδιάς σημειώθηκε, πάντως, στο «Γιαντ Ελιάου», όπου η Παρτιζάν πήρε σπουδαίο «διπλό» επί της Μακάμπι και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης. Οι Σέρβοι, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 46-32 στο ημίχρονο δεν το έβαλαν κάτω και με τον Ντούσαν Κέτσμαν να κάνει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας τους, πέτυχαν την ανατροπή και νίκησαν με 85-77.
Ο Κέτσμαν τελείωσε το ματς με 29 πόντους και 7 στα 9 τρίποντα (!), ενώ πολύ καλή απόδοση είχε και ΜακΚάλεμπ με 12.
Σπουδαίο ματς έγινε φυσικά και στην Βαρκελώνη, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να κλέψει το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο - πόντο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο 30' το σκορ ήταν 51-51, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην τελευταία περίοδο και νίκησαν με 68-61. Ο Πιτ Μάικλ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους, ενώ από πλευράς Ρεάλ ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς είχε 14.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ  
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - Α Αγώνες
  
Ολυμπιακός-Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία)             83-79  
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 68-61  
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παρτιζάν (Σερβία)   77-85  
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)  86-63