Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

All Star Game 2010


Στην τελική ευθεία!  

Για άλλη μία χρονιά, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Superleague Ελλάδα, τον Π.Σ.Α.Π., την Fairplay και την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, οργανώνει το ραντεβού των κορυφαίων παικτών και προπονητών των ομάδων της Super League. Για έβδομη συνεχή σεζόν, το All Star Game είναι έτοιμο να προσφέρει στους φιλάθλους μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικού θεάματος. Για το All Star Game 2010, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο ..........
γήπεδο Ελληνικού την Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, μίλησαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο εμπορικός διευθυντής της ΕΠΟ Γιάννης Φαρφαρέλης, η εμπορική διευθύντρια της Superleague Ελλη Μελαχροινίδου, ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς Ιωάννης Σηφάκης (Στέλεχος Διοίκησης Τράπεζας Πειραιώς), ο εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ Θανάσης Μακρυνιώτης, ενώ την παρουσίαση της διαδικασίας ψηφοφορίας έκανε ο Δημήτρης Παπανδρέου (Fairplay).
Ιστορική αναδρομή
-Αυτό θα είναι το τέταρτο All Star Game που θα φιλοξενηθεί  σε εγκατάσταση που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.  Εχουν προηγηθεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο (2004),  το Παγκρήτιο (2005) και το Πανθεσσαλικό (2006).
-Από το 2003 έχουν διεξαχθεί 6 All Star Games σε 6 διαφορετικές πόλεις. Η Αθήνα γίνεται φέτος η μοναδική πόλη της Ελλάδας που θα έχει φιλοξενήσει 2 διοργανώσεις.
-Το ρεκόρ προσέλευσης σημειώθηκε στο 2ο Αll Star Game της Πάτρας, με 16.000  φιλάθλους.
-Συνολικά 2.518 ποδοσφαιριστές μέχρι σήμερα έχουν πάρει έστω μία ψήφο.
-Στις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν προσφέρει ποδοσφαιριστές 18 ΠΑΕ.
-Τους περισσότερους (42) all stars έχει αναδείξει ο Ολυμπιακός και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός (40), η ΑΕΚ (32) και ο ΠΑΟΚ (27).
-14 διαφορετικοί προπονητές έχουν κοουτσάρει τις All Star ομάδες. Τις περισσότερες συμμετοχές έχει ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου με 3. Ακολουθούν οι Καραγεωργίου, Δώνης, Μπάγιεβιτς, Σάντος  και Αναστασιάδης με 2 συμμετοχές.
-Οι ποδοσφαιριστές που έχουν αναδειχθεί MVP είναι οι Στέλιος Γιαννακόπουλος (2003), Δημήτρης Παπαδόπουλος (2004), Νίκος Μαχλάς (2005), Χάρης Παππάς (2006), Θοδωρής Ζαγοράκης (2007), Φαμπιάν Εστογιανόφ (2009).
-Η ομάδα των Ελλήνων Αll Stars έχει τέσσερις νίκες έναντι μιας των Ξένων. Ενα All Star Game έληξε ισόπαλο (2009).
-Συνολικά, στα 6 All Star Games έχουν σημειωθεί 50 γκολ!
-Η υψηλότερη συμμετοχή του κοινού καταγράφηκε το 2009 με 52.235 έγκυρες ψήφους.

Πληροφορίες για τη ψηφοφορία
Οι ποδοσφαιριστές και προπονητές που θα επανδρώσουν τις δύο All Star ομάδες θα επιλεγούν και φέτος από το κοινό, τα ΜΜΕ και τους συναδέλφους τους, μέσω της ειδικής ψηφοφορίας, η οποία άνοιξε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 08/03/2010 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 21/03/2010.
Ψηφίζουμε την ενδεκάδα της προτίμησής μας για κάθε ομάδα, μαζί με τον προπονητή της.
Οι υποψήφιοι ποδοσφαιριστές είναι ταξινομημένοι ανά θέση και το σύστημα μάς οδηγεί στην επιλογή τους, με διάταξη 4-4-2.
Οι προτιμήσεις του κοινού συμμετέχουν στο τελικό αποτέλεσμα σε ποσοστό 60%.
Οι επιλογές των ποδοσφαιριστών/προπονητών των ΠΑΕ της Superleague και των ΜΜΕ, συμμετέχουν σε ποσοστό 40% (20% & 20% αντίστοιχα).
Από την ψηφοφορία θα προκύψουν rosters 18 ποδοσφαιριστών για κάθε ομάδα: 3 τερματοφύλακες, 5 αμυντικοί, 5 μέσοι, 5 επιθετικοί.
Κάθε ομάδα θα έχει δύο προπονητές που θα προκύψουν επίσης μέσω της ψηφοφορίας.
Κάθε προπονητής έχει το δικαίωμα να συμπληρώσει το roster της ομάδας του με 2 ποδοσφαιριστές δικής του επιλογής, ώστε οι τελικές αποστολές να αποτελούνται από 22 ποδοσφαιριστές.
Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης, www.all-star-game.gr  και των ιστοσελίδων: www.epo.gr, www.superleaguegreece.net, www.psap.gr, www.fairplay.gr.
Κάθε χρήστης μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά.   

To Αll Star Game 2010 είναι αφιερωμένο στην συμπλήρωση 50 χρόνων πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας.