Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κατάληψη στο δημαρχείο Μεσσαπίων έκαναν σπουδαστές των ΤΕΙ Χαλκίδας εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους στον δήμαρχο, για το  κουκούλωμα που επιχειρείται από την μεριά του,  στο πρόβλημα με το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο στο δήμο Μεσσαπίων.
Οι σπουδαστές θα επανέλθουν μετά τις διακοπές του πάσχα με  εκστρατεία ενημέρωσης των σπουδαστών και των οικογενειών τους καθώς επίσης και με κινητοποιήσεις μέχρι την οριστική λύση του ζητήματος.

 Στον δήμαρχο και στους αρμόδιους φορείς κατέθεσαν το.......
παρακάτω  ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ήταν ήδη γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι στην περιοχή των Μεσσαπίων καταγράφονται υψηλές ποσότητες καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου και άλλων βαρέων μετάλλων και επικίνδυνων ουσιών. Αυτό σημαίνει ότι όλοι είμαστε εκτεθειμένοι σε μεγάλο κίνδυνο όσο χρησιμοποιούμε νερό για  οποιαδήποτε χρήση από έναν μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα.
Τα μέτρα λοιπόν έπρεπε να είναι άμεσα και να έχουν παρθεί πολύ νωρίς. 
Οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και στη Δημοτική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.  Η νομαρχία και το υπουργείο αναγνωρίζουν το πρόβλημα αλλά  μέχρι σήμερα τίποτα άλλο δεν κάνουν  παρά να δίνουν υποσχέσεις . Ο  δήμαρχος  Μεσσαπίων αντί να ασχολείται για την λύση του προβλήματος απειλεί με μηνύσεις   και εξώδικα  όποιον αποκαλύπτει και καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση .

Εμείς οι σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας που ζούμε στην Εστία και την ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα:

1.Τώρα να εξασφαλιστεί   πόσιμο νερό  καλής ποιότητας , και με  υγειονομική έγκριση .
2.Να προχωρήσει η δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου.
Αυτά να γίνουν με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση για τους κατοίκους.
3.Να «αποκαλυφθούν» οι πηγές ρύπανσης και να σταματήσει η ρύπανση τώρα.
4.Να στηριχτούν οι αγρότες που βιώνουν και οικονομικά  τις επιπτώσεις από την ρύπανση και χρειάζεται να  αποζημιωθούν.
5.Να γίνει  προληπτική εξέταση στους κατοίκους, τους εργαζόμενους και  τους σπουδαστές  της περιοχής.


                                                                       ΨΑΧΝΑ 24/3/2010