Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Εγκρίθηκε η νέα διοίκηση


Θα διατηρηθεί 
ο δημόσιος χαρακτήρας των ΕΛΤΑ, 
δηλώνει ο Δ.Ρέππας
Τη διαβεβαίωση ότι θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των ΕΛΤΑ έδωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή την έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του διορισμό του νέου προέδρου του Οργανισμού Παναγιώτη Βουρνά, καθώς και του νέου διευθύνοντα συμβούλου, Χρήστου Βαρσάμη. Υπέρ της στελέχωσης της νέας διοίκησης των ΕΛΤΑ με τους κ.κ. Βουρνά και Βαρσάλη τάχθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ........
παρών και λευκό, αναγνωρίζοντας πάντως ότι και οι δύο έχουν πλούσιο βιογραφικό. Τόσο ο κ. Βουρνάς όσο και ο κ. Βαρσάμης, έδωσαν έμφαση στην άμεση και στοχευμένη δράση που πρέπει, όπως τόνισαν, να αναπτύξει ο Οργανισμός για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς που θα γίνει το 2013 βάσει σχετικής κοινοτικής οδηγίας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Βουρνάς και στη «στρατηγικής σημασίας συμμαχία ΕΛΤΑ και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που θα αποφέρει κέρδη», όπως επεσήμανε.
«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ο πιο συμμαχικός και στρατηγικός μας εταίρος. Είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί σε όλη την επικράτεια» συμπλήρωσε ο κ. Βαρσάμης.
Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κ. Βουρνάς στην ιδιωτικοποίηση των ταχυμεταφορών, καθώς εκτιμά ότι είναι στην αγορά ένας πολύ σημαντικός τομέας και αναπόσπαστο, όπως είπε, κομμάτι των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην αναπτυξιακή τους προοπτική. «Με κανένα τρόπο εμείς δεν θα προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση των Ταχυμεταφορών. Το αντίθετο, θα αξιοποιήσουμε πλήρως αυτό τον τομέα. Θεωρούμε ότι η θέση μας αυτή είναι ξεκάθαρη», δήλωσε.