Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΜΕΡΙΚΗΣ
 ‘‘ΑΓΙΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  Ο  ΡΩΣΣΟΣ’’
P. O.  BOX  220077 GREAT NECK,  N.Y.  11022-0077
TEL 516.922.8382        FAX 516.802.0418 \
19 Μαρτίου, 2010
Γεώργιος Α  Παπανδρέου             Πρωθυπουργός της Ελλάδας                                                                                Μέγαρο Μαξίμου    Ηρώδου Αττικού 19                                                                                                      10674    Αθήνα

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

 Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Αμερικής ιδρύθηκε το 1938 στήν Νέα Υόρκη.        Είναι ένας απο τους πρώτους Ελληνικούς Συλλόγους στην Αμερική και κατέχη   ηγετική θέση μεταξύ όλλων των Ευβοϊκων Συλλογων στης ΗΠΑ.
Όλλοι οι Έλληνες και περισότερο εμείς οι Ευβοείς είμεθα υπερήφανοι για τον  Δρ Παπανικολάου, τον πιο διασημο Έλληνα στους τελευταίους 20 αιώναις.
Για πολλά χρόνια,  ο Σύλλογος μας έχει εργαστεί για την προβολή και διαδοση του..........
 έργου του Δρ Παπανικολάου.  Αλά και περισότερο να εξηγήση οτι στο    Pap Test,  τα τρία αρχικά ψηφία του ονόματος του Δρ Παπανικολάου.
Επίσης, ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Αμερικής  με τον Ελληνικό  Ιατρικό Σύλλόγο της ΝΥ, συνδιοργανώνη το ετήσιο Συμπόσιο προς τιμήν του  Δρ Παπανικολάου στο Πανεπηστίμιο  Cornell της Νέας Υόρκης.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Κύμης εχει δημιουργήση  1. μουσείο,  -το πατρικό σπίτι του Δρ Παπανικολάου,  2. ίδρυσε το Ινστιτούτο Γιώργος Παπανικολάου για την επιστημονική ερευνά και ενημέρωσή για  θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου  και 3. μοντέρνο κέντρο συνεδρίων και πολυτελές ξενοδοχείο. Με αυτές της υποδομές, η Κύμη εχει την δυνατότητα   να γίνει κεντρο της Παγκοσμιας Ιατρικής Κοινότητας και να προβάλη την προσφορα των Ελλήνων ιατρών στην πρόοδο της επιστήμης.
Για όλλα αυτά, θα ήθελά να σας κοινοποιήσω την πλήρη υποστήρηξή της ολομέλειας του Πανευβοϊκού Συλλόγου Αμερικής, όσον αφορά την διατήρηση της αυτονομίας του Δήμου Κύμης γενέτειρας του  Δρ  Παπανικολάου, στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτής.
Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας υποστηρίζουμε οτι η Κυβέρνηση χρειάζεται να ενυσχήση το έργο του Δήμου για να προβάλουμε διεθνώς το έργο και την επιστήμη –Κυτταρολογία που αυτός ο γόνος της Κύμης ανακάληψε και χρησημοποίησε για να σώζη αναρίθμητες ζωές Παγκοσμίως.
Με τιμή για τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Αμερικής,
                Ο Πρόεδρος
          Βασίλης Χαϊμάνης