Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Μέτρο πυροπροστασίας


Ρύθμιση για τη δυνατότητα καθαρισμού
εγκαταλελειμμένων οικοπέδων από πολίτες
Αλλαγή στη νομοθεσία που αφορά την πυροπροστασία, ώστε να μπορούν οι πολίτες να καθαρίζουν εγκαταλελειμμένα οικόπεδα για να μην υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, σχετικά με τα ...........
μέτρα για τη δασοπροστασία. Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, η πρόληψη αυτή, «είναι ένα κρίσιμο ζήτημα ευθύνης των πολιτών, γιατί αφορά τη ζωή και την περιουσία όλων μας». Από την πλευρά του, ο κ. Σιούφας τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ανάληψης του κεντρικού συντονιστικού ρόλου πυροπροστασίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επικουρική στήριξη των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.
Το μέτρο αναμένεται να δώσει λύση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, δεδομένου ότι ούτε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές έχουν δικαίωμα να καθαρίσουν οικόπεδα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν «εγκαταλείψει».
Το αποτέλεσμα είναι τα περισσότερα από αυτά τα οικόπεδα είτε να έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους είτε να είναι πνιγμένα στα ξερόχορτα -γεγονός που «διευκολύνει» την εκδήλωση πυρκαγιάς κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.