Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 
Δελτίο  Τύπου 
      Την αγωνία του για το μέλλον των έργων  ανάπτυξης στην Εύβοια εξέφρασε ο  βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στη σύσκεψη φορέων που  συγκάλεσε ο Νομάρχης τη Δευτέρα 22 Μαρτίου  και προειδοποίησε, ότι  εάν δεν αντιδράσουν δυναμικά, προτάσσοντας την Ευβοϊκή ταυτότητα έναντι της κομματικής, κανένα έργο δεν θα δημοπρατηθεί και ο Νομός θα εξακολουθήσει να παραμένει ο παρίας στην κατανομή των πιστώσεων. Η Εύβοια θα εξακολουθήσει να είναι σε..............

καθυστέρηση, περιοχή Β’ κατηγόριας καίτοι  απέχει 1 ½ ώρα από την πρωτεύουσα. 
      «Αρκετά έχει υποφέρει ο τόπος  από κομματικές και  προσωπικές αντιπαραθέσεις. Ας αφήσουμε το ποιος  φταίει περισσότερο  και ας κοιτάξουμε όλοι μαζί να παλέψουμε  για το κοινό συμφέρον» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε:..«Θετικό είναι να μιλάμε για Ευβοϊκό μέτωπο, αλλά με ενοχλούν οι κομματικές συσκέψεις, όπως η πρόσφατη που έγινε στο ΥΠΕΧΩΔΕ με τη συμμετοχή μόνο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ».
      Υπενθύμισε, ότι μέχρι το 2004 δεν υπήρχε υπό  εκτέλεση καμία μελέτη και όλα τα έργα είχαν απενταχθεί από τα Κοινοτικά Προγράμματα. Δεν υπήρχε ούτε ένα χλμ δρόμου του νομού στα διευρωπαϊκά δίκτυα. Αντίθετα, σήμερα 5 1/2   χρόνια μετά η εικόνα άλλαξε, με πολλά έργα στο νομό να βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης μελετών,  δημοπράτησης και  κατασκευής.
      Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση πάγωσε κάθε εξέλιξη των έργων στο νομό, παρότι αρκετά είναι έτοιμα για την  απορρόφηση κονδυλίων…«απαξιώνονται έτοιμες μελέτες, που σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό πως απαιτούν περισσότερο χρόνο από την κατασκευή των έργων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
      Για μία ακόμα φορά έκρουσε τον  κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως σε όλες τις ερωτήσεις που  κατέθεσε κανείς υπουργός δεν του  απάντησε ξεκάθαρα για το πότε θα δημοπρατηθούν  τα υπό εξέλιξη έργα στο νομό.
      Ενδεικτικά  αναφερόμενος στα υπό εξέλιξη  έργα τόνισε πως για το «νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, εκκρεμεί η υπογραφή μίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης», για την οποία πιθανώς να χρειαζόταν νομική έρευνα για προβλήματα από ενδεχόμενη προσβολή του στο ΣτΕ. Ο χρόνος για την έρευνα αυτή δεν μπορεί να είναι 6 μήνες και η απόφαση θα εκδοθεί στη βάση όσων ίσχυαν κατά τη δημοπράτηση. Η καθυστέρηση συνεπώς είναι αδικαιολόγητη.
      Στη συνέχεια, ο Βουλευτής χαρακτήρισε το φράγμα Μανικίων, «μνημείο λαμογιάς», καθώς .. «σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο και δαπανήθηκε το τριπλάσιο του αρχικού προϋπολογισμού», εξέφρασε την απορία του, «γιατί θέλουν να πάρουν χρήματα από άλλα έργα για την ολοκλήρωσή του, από τη στιγμή που υπάρχει έτοιμη λύση και μελέτη για  να αναλάβει το έργο η ΔΕΗ». Το μόνο που χρειάζεται είναι η συμφωνία του Υπουργείου Οικονομικών για την μεταβίβαση του εν λόγω έργου στη ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του. Μήπως για την καθυστέρηση του έργου ενοχοποιείται ο Καλλικράτης; Μήπως οι φήμες για την ανάθεση του υδραγωγείου στο Δήμο που θα είναι υποψήφιο κάποιο «εκλεκτό στέλεχος» ώστε να βοηθηθεί εκλογικά έχουν βάση;
      Τέλος, ο Βουλευτής τόνισε πως η καθυστέρηση  έναρξης των έργων για τα οποία  είτε υπάρχουν έτοιμες μελέτες, είτε έχουν δημοπρατηθεί και είναι πολλά τα έργα που άφησε έτοιμα προς δημοπράτηση η ΝΔ,  δικαιολογεί την φήμη ότι γίνεται ένας ενδοκυβερνητικός αγώνας φατριών, ποιος θα ευνοηθεί στη διάθεση των πιστώσεων και αδύνατος κρίκος στη κατανομή εμφανίζεται η Εύβοια.