Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΠΑΟΚ


Σύνθημα τίτλου 
στην κατάμεστη Τούμπα
«Και σε 5-6 εβδομάδες...» 
τραγουδούν στον ΠΑΟΚ
 μετά το 3-0 επί του Πανθρακικού
Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του ο ΠΑΟΚ, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά δεν εντυπωσίασε αλλά νίκησε εύκολα τον ουραγό Πανθρακικό με 3-0 στην Τούμπα και έχοντας έναν αγώνα περισσότερο, βρέθηκε πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Μαλεζάς άνοιξε το σκορ, ο Σορλέν κλείδωσε τη νίκη λίγο πριν τη λήξη του α' 45λεπτου και ο Λίνο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Με το παιχνίδι να έχει κριθεί από νωρίς, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στις κατάμεστες εξέδρες, εκεί που οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν..........
στήσει το δικό τους πάρτι, τραγουδώντας και χειροκροτώντας την ομάδα τους. «Και σε πέντε- έξι εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές» φώναζαν εν χορώ, αποδεικνύοντας την πίστη τους για την πραγματοποίηση του μεγάλου στόχου. Η ομάδα του Σάντος πλέον περιμένει με ηρεμία τα αποτελέσματα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που παίζουν σήμερα, ενώ θα πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής, με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με την καλύτερη δυνατή 11άδα παρέταξε ο Σάντος τον ΠΑΟΚ, μην δείχνοντας κανένα ίχνος υποτίμησης στον Πανθρακικό. Και τελικά φάνηκε πως ο Πορτογάλος είχε δίκαιο που κατά την διάρκεια της εβδομάδας φώναζε καθημερινά πως το ματς χρειάζεται προσοχή. Οι παίκτες του ήταν χαλαροί στο ξεκίνημα και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό απέναντι στους ενθουσιώδεις φιλοξενούμενους, που δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Στο κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ προστέθηκε κι ο τραυματισμός του Κριστιάνο, τον οποίο αντικατέστησε μόλις στο 14' ο Εντίνιο. Η διαφορά δυναμικότητας βέβαια ήταν εμφανέστατη και ο Χαλκιάς δεν ανησυχούσε, σε αντίθεση με τον Σάντος που είχε πολλά παράπονα. Το γκολ του Μαλεζά όμως στο 22', μετά από κόρνερ του Γκαρσία και εξαιρετική επέμβαση του Ρόκα σε κοντινό πλασέ του Μουσλίμοβιτς, έδωσε το προβάδισμα στον «Δικέφαλο» και έναυσμα να ξεκινήσει το πάρτι στις κατάμεστες εξέδρες της Τούμπας. Το χαμένο τετ-α-τετ του Εντίνιο στο 36' ζέστανε ακόμα περισσότερο τον κόσμο, αλλά ο Σορλέν φρόντισε στο 42' να σφραγίσει τη νίκη, αφού μετά από άστοχη έξοδο του Ρόκα, δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει σε κενή εστία. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι στην επανάληψη, με τον Πανθρακικό να προσπαθεί να αντιδράσει και τον ΠΑΟΚ να είναι υποτονικός και να κάθεται πάνω στο υπέρ του αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Δερμιτζάκη είχαν κάποια μακρινά σουτ ωστόσο, δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Χαλκιά. Αντίθετα, σε μία από τις λίγες καλές του επιθετικές ενέργειες, ο ΠΑΟΚ άγγιξε 3-0, αλλά ο Ιβιτς που βρέθηκε φάτσα με τον Ρόκα δεν κατάφερε να τον περάσει και να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι στο 76' ανάγκασαν σε δύσκολη επέμβαση τον Χαλκιά, αλλά ο «Δικέφαλος» έδωσε την ευκαιρία στους φιλάθλους του να πανηγυρίσουν ακόμα μία φορά. Ηταν το 79', όταν ο Λίνο, από ασίστ του Σορλέν, παραβίασε με δυνατό αριστερό την εστία του Ρόκα, δίνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις στην εύκολη νίκη των ασπρόμαυρων. Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ άγγιξε και τέταρτο με Γκαρσία και Κουτσιανικούλη, αλλά τελικά δεν άλλαξε τίποτα. Το τελευταίο σφύριγμα του Λαμπρόπουλου βρήκε τον ΠΑΟΚ να παίρνει εύκολη νίκη και τους φίλους του να αποθεώνουν παίκτες και προπονητή.
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Ιβιτς (85' Τσιρίλο), Σνάουτσνερ, Κριστιάνο (14' Εντίνιο / 73' Κουτσιανικούλης).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Σακελλαρίου, Μαρτσέλο, Μπελέκ, Ρομπέρ, Ματεντζίδης (67' Ολίσε), Ιασωνίδης, Παπουλής, Αργυρίου, Λόπεζ, Καζάκης (84' Μπουσινάκης).