Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Χαλκίδα 17 Μαρτίου 2010

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ 
ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ
Ένα νέο Κληρικό ενέταξε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος.
Πρόκειται για τον νέο Διάκονο π. Ευάγγελο Κεχριώτη, έγγαμο με τέσσερα παιδιά, ο οποίος γεννήθηκε και ζει στη Σκόπελο των Βορείων Σποράδων, που εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.
   Η χειροτονία του έγινε την Κυριακή 14 Μαρτίου στον κατάμεστο από ........
ευσεβείς χριστιανούς, μεταξύ των οποίων και πολλοί κάτοικοι της Σκοπέλου, Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης του ομωνύμου Ιερού Προσκυνήματος της Νέας Αρτάκης.
Στην προσφώνησή του ο νέος Διάκονος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο, τον πνευματικό του πατέρα Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Κυριακόπουλο, Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, τους Ιερείς της Σκοπέλου, την συζυγό του και όλη την οικογένειά του.
Ο Μητροπολίτης μας στην ομιλία του περιέγραψε το ήθος του Κληρικού της Ορθοδόξου Εκκλησίας, με το οποίο θα πρέπει να κοσμείται ο νεοχειροτονηθείς, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ζωή της προσευχής και της άσκησης στην οποία θα πρέπει να καταφέυγει.
   Ο νέος Διάκονος διακρίνονται για το ήθος του, την αγάπη του για την Εκκλησία αλλά και για την καλλιφωνία του, ενώ –συν Θεώ- πρόκειται να χειροτονηθεί στις αρχές του καλοκαιριού Πρεσβύτερος στη Σκόπελο, για να υπηρετήσει στην χηρεύουσα από πολλών ετών Ενορία της Παναγίας Φανερωμένης.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ