Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Όπως έγινε στο χόκεϊ...


Σκέψεις του προέδρου της FIFA 
για κατάργηση του οφσάιντ
Είναι ή δεν είναι οφσάιντ; Αυτό αποτελούσε πάντα ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα στον χώρο του ποδοσφαίρου σε κάποιο αμφισβητούμενο γκολ, με το οφσάιντ να αποτελεί τον κανονισμό που διχάζει τους ποδοσφαιρόφιλους περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Σε αυτόν τον... πονοκέφαλο φέρεται να θέλει να βάλει τέλος ο Σεπ Μπλάτερ, που........
συμβουλεύτηκε τον πρόεδρο της διεθνούς ομποσπονδίας του χόκεϊ, Λεάντρο Νέγκρε, που ήδη κατήργησε τον συγκεκριμένο κανονισμό στο άθλημά του.
Το χόκεϊ κατήργησε τον κανόνα του οφσάιντ το 1998 και γενικά η απόφαση κρίνεται θετική, με τους φιλάθλους να υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι έγινε πιο θεαματικό. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι  η FIFA σκέφτεται μια ανάλογη αλλαγή και στο ποδόσφαιρο, με τον Νέγκρε να παραδέχεται ότι υπήρξε ανεπίσημη συζήτηση επί του θέματος: «Μου έκανε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα και το κατά πόσο αποδείχτηκε επιτυχημένο, αν και ποτέ δεν εξέφρασε την άποψή του, οπότε δεν ξέρω τί μπορεί να σκέφτεται για το ποδόσφαιρο. Ομως εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για το πώς πήγε η εφαρμογή του στο άθλημά μας».