Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


«Αλαζονική εμφάνιση» Για κατεδάφιση του εσωτερικού μετώπου 
κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Αντ.Σαμαράς
Για «αλαζονική εμφάνιση» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την ομιλία του κ. Παπανδρέου για την οικονομία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ τού καταλόγισε ότι «αποφάσισε να κατεδαφίσει το εσωτερικό μέτωπο».
Στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς αναφέρει: «Η σημερινή αλαζονική εμφάνιση Παπανδρέου προβληματίζει όλους τους Έλληνες. Γιατί λίγο πριν ανακοινώσει τα νέα σκληρά μέτρα και επισκεφθεί σημαντικούς ξένους ηγέτες, αποφάσισε να........
κατεδαφίσει το εσωτερικό μέτωπο, να αθωώσει για πάντα το ΠΑΣΟΚ και να συκοφαντήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία.
» Είναι εξωφρενική η άποψη Παπανδρέου ότι εκείνος θα επιβάλει στην Αντιπολίτευση πότε θα τον ελέγξει στη Βουλή, ότι μπορεί να κατηγορεί εμάς που δεν δεχόμαστε κοινοβουλευτική συζήτηση, για τα μέτρα που ακόμα δεν πήρε!
» Ευτυχώς που δεν έγινε η κοινοβουλευτική συζήτηση σήμερα και έτσι γλιτώσαμε μιαν ακόμα επανάληψη από το γνωστό ‘ποίημα’ του πρωθυπουργού: ‘Για το χθες φταίνε οι άλλοι. Για το σήμερα φταίνε οι κερδοσκόποι. Για το αύριο... βλέπουμε. Τι άλλο να πει κανείς πλέον για τον κύριο Παπανδρέου; Αβυσσος...».
Στο σχόλιό του το ΚΚΕ αναφέρει: «Τις γενναίες αποφάσεις, για τις οποίες μίλησε ο Γ.Παπανδρέου, ας τις πάρει σε βάρος αυτών που λήστεψαν και ληστεύουν το λαό, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων.
» Αλλά επειδή αυτών τα συμφέροντα υπηρετεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παίρνει άγρια μέτρα σε βάρος των θυμάτων, των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τεράστια ψέματα και τεχνάσματα για να τα δικαιολογήσει. Πρόκειται για αποφάσεις που έχουν παρθεί προτού να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Οι κατευθύνσεις τους υπήρχαν και στο πρόγραμμά του.
» Όλοι στους δρόμους. Γενικός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ, που υποστηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού αναφέρει: «Φυγομαχεί όποιος δε θέτει ζητήματα αλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παραδίδεται όποιος δεν αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία των αγορών. Φυγομαχεί όποιος θέλει παράλληλους μονολόγους εν κενώ, χωρίς καθαρές κουβέντες.
» Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το περίγραμμα μέτρων που θα ισοπεδώσουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που βυθίζουν τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση, που την παραδίδουν στους κερδοσκόπους και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
» Θα έρθει, λοιπόν, τώρα στη Βουλή για να εξηγήσει: Ποιος τον εξουσιοδότησε να εφαρμόσει μια πολιτική εκ διαμέτρου αντίθετη με τις προεκλογικές του εξαγγελίες, πόσο θα πληρώσουν όσοι κέρδιζαν τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως όμως, οφείλει να εξηγήσει ποιες θα είναι οι συνέπειες των επιλογών του για το εισόδημα του πολίτη, για την απασχόληση και το ασφαλιστικό σύστημα.
» Ο ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό, ακόμα και για την απώλεια του 4ου, τον 5ου ή τον 6ου μισθού, αλλά να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του έναντι των αγορών. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κοιτάει την ατζέντα των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η Αριστερά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων».
Από την πλευρά του οπρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό να περάσει τα οικονομικά μέτρα, πέρα από την κοινοβουλευτική ομάδα και το υπουργικό συμβούλιο, και από την διαβούλευση της Βουλής, «πριν πάει στις 'κομβικές' συναντήσεις με τη καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ομπάμα».
Υποστήριξε ότι οι διεθνείς συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον θα είναι αμφισβητήσιμης αποφασιστικότητας και δυναμικής, εάν ο πρωθυπουργός δεν μιλήσει στο Κοινοβούλιο.
Καταλήγοντας ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τον κ.Παπανδρέου να επισκεφθεί και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.