Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Στο νοσοκομείο ο Μάκος
Μπάγεβιτς και Παπακώστας 
συμφώνησαν για την ανωτερότητα της Λάρισας
Απογοητευμένος από την ήττα αλλά κυρίως από την εμφάνιση των παικτών του, εμφανίστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα της Λάρισας με την ΑΕΚ. Ο τεχνικός της «Ένωσης» δεν είπε πολλά πράγματα, οι δηλώσεις του όμως χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια καθώς αναγνώρισε την καθολική υπεροχή της Λάρισας.
«Η Λάρισα ήταν καλύτερη από εμάς. Ήθελε περισσότερο το ματς και κέρδισε δίκαια. Μπορούσε και μεγαλύτερο σκορ. Δεν περιμέναμε εμείς να είμαστε τόσο .....
κακοί. Έπαιξε καλά η Λάρισα, αλλά εμείς ήμασταν πολύ κακοί. Κάναμε πολλά λάθη από την αρχή. Πέντε έξι λάθη στα πρώτα 15 λεπτά. »Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και θα μπορούσαμε να φάμε 4-5 γκολ. Είχαμε πολλές κίτρινες κάρτες σε παίκτες που αμύνονταν πριν το 50' και αυτό ήταν πρόβλημα. Εμείς θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες μέρες. Ήταν πάρα πολύ καλή η Λάρισα σήμερα. Πολύ επιθετική. Ηξερε κάθε στιγμή τι θέλει στο γήπεδο».
Παπακώστας: Το σκορ μας αδικεί
Ο Γιάννης Παπακώστας από την πλευρά του, τόνισε τη σημασία της νίκης, ενώ υπογράμμισε ότι το τελικό σκορ αδικεί την ομάδα της Λάρισας. «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη που την χρειαζόμασταν. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας και στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Νικήσαμε δίκαια και αδικούμαστε από το σκορ. »Κρατήσαμε το ρυθμό, ελέγξαμε το παιχνίδι και αναγκάσαμε την πιο παραγωγική ομάδα στην Ελλάδα, με βάση τις ευκαιρίες που κάνει, να μείνει μακριά από την εστία μας. Ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι, είχαμε πάθος και πήραμε τη νίκη.
»Οι παίκτες μου είναι καλοί, επαγγελματίες και έχουν και φιλότιμο. Ελπίζω να το δείξουν και στα επόμενα παιχνίδια. Αυτό είναι και το μόνο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας. Καταφέραμε να πιέσουμε την ΑΕΚ ψηλά, κλέβαμε μπάλα και κάναμε ευκαιρίες. »Αυτό είναι και το στιλ που μας ταιριάζει. Πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και να παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Σοβαρότητα, διάρκεια και χαμηλά το κεφάλι. Ψηλά το κεφάλι μόνο μέσα στο γήπεδο για να παίρνουμε τη νίκη. Με προβληματίζει το γεγονός ότι πετύχαμε μόνο ένα γκολ, παρά τις τόσες ευκαιρίες. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό, αλλά ήταν και σε καλή μέρα ο Σάχα».
Καφές: «Εχουμε πέσει»
«Η αλήθεια είναι ότι η απόδοση μας έχει πέσει το τελευταίο διάστημα. Το είδαμε και με τον Εργοτέλη και σήμερα. Η Λάρισα ήταν πιο αποφασισμένη, μπήκε πιο δυνατά και έδειξε ότι θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Μας ενδιαφέρει η εικόνα που έχουμε στο γήπεδο και η εικόνα αυτή ήταν πολύ κακή σήμερα», δήλωσε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Παντελής Καφές.
Μαντούκα: Το πιο δίκαιο θα ήταν το 4-0
Ο Γκουστάβο Μαντούκα από την πλευρά του, τόνισε ότι το πιο δίκαιο τελικό σκορ θα ήταν το 4-0 υπέρ της Λάρισας. «Το δίκαιο αποτέλεσμα για την Λάρισα θα ήταν 4-0. Δεν ξέρω τι συνέβη σήμερα, δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλες, εμείς πρέπει να κερδίζουμε όλες τις ομάδες η νίκη της Λάρισας είναι δίκαιη.
»Ο καλύτερος παίκτης της Λάρισας για μένα ήταν ο Ρομέου. Ήταν αυτός που οργάνωνε το παιχνίδι, έτρεχε, έκοβε και μοίραζε. Τα κεφάλια κάτω τώρα για να δουλέψουμε για την συνέχεια. Κόντρα στον Εργοτέλη, δεν παίξαμε καλά αλλά πήραμε τη νίκη. Έχουμε ακόμα χρόνο για να βελτιωθούμε και θα πρέπει να γίνει άμεσα ενόψει των πλέι οφ».

Στο νοσοκομείο ο Μάκος Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας οδηγήθηκε ο Γρηγόρης Μάκος, λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΛ. Ο μέσος της ΑΕΚ δέχθηκε χτύπημα στη μύτη και αντικαταστάθηκε, όμως η αιμορραγία δεν σταματούσε και έτσι κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις, οι οποίες όμως δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ:
«Ο ποδοσφαιριστής, που τραυματίστηκε στη μύτη, υποβλήθηκε στις απαραίτητες ακτινολογικές εξετάσεις οι οποίες ήταν καθαρές και παράλληλα του έγινε ρινικός επιπωματισμός προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία».