Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Έμειναν στο 0-0

Πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου 
με... αγγαρεία επί του ΠΑΣ για τον Παναθηναϊκό
Στον τελικό του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος δίχως τέρματα (0-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» το απόγευμα της Τετάρτης και έχοντας υπέρ του το 3-1 από το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έκλεισε ραντεβού για το Σάββατο (24/4) με τον Αρη στην Καλογρέζα με φόντο την κούπα!
Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό με λιγοστές φάσεις μπροστά στα δυο καρέ και με τους ηπειρώτες να φτάνουν πιο κοντά σ' ένα γκολ με τον Βαγγέλη Κοντογουλίδη, που είχε........
κεφαλιά στο δοκάρι στο 31ο λεπτό. Γενικότερα οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση, σε σχέση με τους πράσινους που έκαναν αγγαρεία, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν.
Το ματς είχε δύο διακοπές στο πρώτο ημίχρονο, μία για ρίψεις καπνογόνων από τους οπαδούς του ΠΑΣ και άλλη μια επειδή άνοιξαν νωρίτερα τα... ποτιστικά που βρέχουν το χορτάρι. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες, αφού αποβλήθηκαν στο 84' ο Σαριέγκι και στις καθυστερήσεις ο Κώτσιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Πως παρατάχθηκαν
Ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε τους Τζόρβα κάτω από τα γκολπόστ, Βύντρα και Καντέ στα δύο άκρα με τους Σαριέγκι και Κατσουράνη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Καραγκούνη σε ρόλο οργανωτή, τους Λέτο και Ρουκάβινα στα δυο φτερά και τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΠΑΣ με τον Zαφειρόπουλο στο τέρμα, τους Στάθη, Κώτσιο, Κούσα, Βάντερσον στην άμυνα, τους Μπουχάν, Τζάνη, Μενδρινό, Καζναφέρη, Αράς στη μεσαία γραμμή και τον Κοντογουλίδη μοναδικό προωθημένο.
Βαρύ το... αρνί, κακό 25λεπτο
Το πρώτο 25λεπτο κύλησε δίχως κάτι το ουσιαστικό για τις δυο ομάδες που φάνηκαν σαφώς επηρεασμένες από την διακοπή των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων λόγω Πάσχα και τις... κραιπάλες των ημερών. Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός με τον Σισέ είχε δυο μακρινά σουτ, που δεν ανησύχησαν τον Ζαφειρόπουλο. Γενικότερα οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ με δυσκολία τροφοδοτούσαν τον γάλλο επιθετικό, που δεν έπαιρνε βοήθειες από τον Ρουκάβινα.
Καλύτερος ο ΠΑΣ, δοκάρι ο Κοντογουλίδης
Ο ΠΑΣ έχοντας στο πλευρό του περισσότερους από 5.500 οπαδούς του ανέλαβε τα ηνία και μέσα σε πέντε λεπτά (28'-33') είχε τρεις καλές φάσεις με πρωταγωνιστή τον Κοντογουλίδη, ο οποίος είχε ισάριθμες κεφαλιές προς την εστία του Παναθηναϊκού. Η πρώτη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Τζόρβα, όμως η δεύτερη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και η τρίτη πέρασε ελάχιστα άουτ.
Και στις τρεις περιπτώσεις είτε ήταν αμαρκάριστος, είτε νίκησε πανεύκολα στον αέρα τους αμυντικούς των πρασίνων, που και πάλι έδειξαν να έχουν προβλήματα. Νέα ευκαιρία για τους κυανόλευκους στο 37' με τον Κώτσιο να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μενδρινού, αλλά ο Τζόρβας με διπλή προσπάθεια μάζεψε την μπάλα. Το ημίχρονο κλείνει με τις τελικές προσπάθειες (5-2) να είναι υπέρ του ΠΑΣ, όπως άλλωστε και οι εντυπώσεις...
Περρισότερα νεύρα παρά παιχνίδι
Στο δεύτερο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ακόμα πιο κακό παιχνίδι, δίχως κάποια καλή ευκαιρία μπροστά από τις δυο εστίες, με τις δυνατές μονομαχίες να δίνουν και να παίρνουν. Μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Καζναφέρη στον Βύντρα στο 68' δημιουργήθηκε μίνι... σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων με τον διαιτητή Τριτσώνη να μοιράζει κίτρινες κάρτες.
Αυτό είχε ως συνέπεια στα τελευταία λεπτά, ο μεν Σαριέγκι από πλευράς Παναθηναϊκού και ο δε Κώτσιος από πλευράς ΠΑΣ να δουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια νωρίτερα του αναμενομένου. Εν τέλει οι πράσινοι κέρδισαν το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού και οι γιαννιώτες τις εντυπώσεις...
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Αράς, Κώτσιος, Καζναφέρης - Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι
Κόκκινες: Σαριέγκι (86΄-δεύτερη κίτρινη), Κώτσιος (+90΄-δεύτερη κίτρινη)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Κώτσιος, Κούσας, Σκαρντουέλι, Μπουχάν (89΄ Βαρτζιώτης), Μενδρινός (71΄ Μιχαλόπουλος), Καζναφέρης, Τζανής (71΄ Μπακαγιόκο), Αράς, Κοντογουλίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (77΄ Νίνης), Λέτο (75΄ Χριστοδουλόπουλος), Ρουκάβινα (66΄ Σαλπιγγίδης), Σισέ.