Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΑΝΩ ΚΟΥΡΟΥΝΙΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
ΤΟ ΑΝΩ ΚΟΥΡΟΥΝΙ ΔΗΛΩΝΕΙ
«ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ»

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ

Κύριε Δήμαρχε
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την από 23-2-2010 επιστολή σας, με την οποία ζητάτε τις απόψεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου σχετικά με το Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που καθιερώνει νέα αρχιτεκτονική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη συνένωση Δήμων του Νομού μας. Η άποψή μας και επιθυμία των Άνω Κουρουνιατών είναι η.......
 δημιουργία ενός Δήμου στην περιοχή μας Κονιστρών – Κύμης με έδρα την Κύμη και την αποφυγή δημιουργίας ενός γιγαντιαίου Δήμου με συνενώσεις των Δήμων Αυλώνος – Δυστίων – Ταμυναίων με έδρα το Αλιβέρι.
Στηρίζουμε τη δημιουργία δύο ξεχωριστών Δήμων Κύμης και Αλιβερίου. Θεωρούμε ότι η Κύμη σαν ιστορική πόλη με πλούσια παράδοση, γενέτειρα του μεγάλου ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεωργίου Παπανικολάου, με τις δημόσιες υπηρεσίες, το νοσοκομείο, το λιμάνι που έχει χαρακτηρισθεί ως εθνικής σημασίας, πύλη εξόδου της χώρας προς το Β.Α Αγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τον χαρακτηρισμένο ως διευρωπαϊκό οδικό άξονα Χαλκίδα – Κύμη αξίζει μιας καλλίτερης αναπτυξιακής πορείας για την ίδια την πόλη και ολόκληρη τη γύρω περιοχή.
Σε ανοιχτή συγκέντρωση συζήτηση που διοργάνωσαν φορείς στο Άνω Κουρούνι στις 8 Φεβρουαρίου 2010 εξέφρασαν τη βούλησή τους για τη συνένωση του Δήμου Κονιστρών και Κύμης σε ξεχωριστό Δήμο.
Στη συγκέντρωση αυτή το Τοπικό Συμβούλιο του Άνω Κουρουνίου στήριξε την άποψη για τη συνένωση με το Δήμο Κύμης. Η ερώτηση «από πού είσαι;» έχει μια απάντηση για τους απανταχού Ανωκουρουνιάτες: «από την Κύμη».
Η καταγωγή μας ήταν πάντα η Κύμη. Είμαστε Κουμιώτες στον τρόπο που μιλάμε, που μαγειρεύουμε, στα έθιμά μας, στις φορεσιές μας, στις ιδέες μας και στις καρδιές μας! Θέλουμε να μείνουμε στο Δήμο Κύμης, κοντά στις ρίζες μας. Άλλωστε για παρόμοιους λόγους και ο Δήμος Ταμυναίων δεν επιθυμεί τη συνένωση όλων αυτών στο Αλιβέρι. Πολλοί συντοπίτες μας που αντιτίθενται στη δημιουργία ενός γιγαντιαίου Δήμου απ’ την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι εξετάζουν την περίπτωση μεταδημότευσής τους και αυτό θ’ αποτελέσει την περαιτέρω μεγαλύτερη ερήμωση του χωριού μας.
Τα προβλήματα του χωριού μας δεν μπορούν ν’ αντιμετωπισθούν τώρα που ο Δήμος είναι δίπλα μας, κοντά μας, πόσο μάλλον όταν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στ’ Αλιβέρι. Το Άνω Κουρούνι δηλώνει «θέλω να ανήκω στην Κύμη».


Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος η Γ. Γραμματέας
Αλεξανδρής Αθανασιος Καραμούζη Νατάσα




* Το παρόν αποστέλλεται στη Νομαρχία Εύβοιας, το Δήμο Κύμης και το Δήμο Αλιβερίου.