Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Προβάδισμα τελικού με το 3-1

Γλυκιά σαν κ-Ίντερ... πίκρανε τη Μπαρτσελόνα
στον πρώτο ημιτελικό του Champions League

Με μεγάλη νικήτρια την Ίντερ και σκορ 3-1 επί της Μπαρτσελόνα έληξε ο πρώτος ημιτελικός του Champions League. Οι Ισπανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 19' με τον Πέδρο, όμως, η συνέχεια ανήκε στους Ιταλούς. Στο 30' ο Σνάιντερ ισοφάρισε για τους «νερατζούρι», στο 48' ο Μαϊκόν έκανε το 2-1 και στο 61' ο Μιλίτο ολοκλήρωσε την σπουδαία ανατροπή που δίνει σαφές προβάσιμα για τον τελικό της 22ης Μαΐου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μεγάλη προσφορά από τον Σνάιντερ, «χάθηκε» ο Μέσι.
Αναλυτικά...
Χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία κύλησαν τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, με μοναδική εξαίρεση το ....
σουτ του Κεϊτά στο 7', με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Σέζαρ. Σταδιακά ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε και οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 18ο λεπτό, όταν ο Ετό σούταρε με δύναμη, ο Πουγιόλ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, αλλά στην επαναφορά ο Μιλίτο την έστειλε άουτ.
Στην αμέσως επόμενη φάση, οι «μπλαουγκράνα» βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Μάξγουελ να μπαίνει στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ερχόταν ο Πέδρο, αυτός με τη σειρά του έπιασε το σουτ και έγραψε το 1-0, «παγώνοντας» το «Τζουζέπε Μεάτσα».
Πίεση και ισοφάριση
Οι παίκτες του Μουρίνιο πίεσαν στη συνέχεια για την ισοφάριση και στο 27ο λεπτό ο Σνάιντερ πάσαρε στον Μιλίτο, που προσπάθησε με φάλτσο να κάνει το 1-1, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Δανός άσος στάθηκε πιο τυχερός τρία λεπτά αργότερα και έφερε την ισορροπία στον αγώνα.
Στο 30', ο Ετό γέμισε από τα αριστερά, ο Μιλίτο κατέβασε και υπό την πίεση των αμυντικών άφησε για τον αμαρκάριστο Σνάιντερ, που πλάσαρε τον Βαλντές και ισοφάρισε σε 1-1, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Υπέροχη της Ίντερ στην επανάληψη
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με την ίδια φόρα στην επανάληψη και πέτυχαν γκολ από τα... αποδυτήρια. Στο 48ο λεπτό, ο Μιλίτο πέρασε την άμυνα της Μπαρτσελόνα και τροφοδότησε τον Μαϊκόν, που παρά το γεγονός ότι τον μάρκαραν δύο παίκτες, κοντρόλαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την Ίντερ μπροστά στο σκορ με 2-1.
Η ομάδα του Μιλάνου είχε πλέον στα χέρια της τον έλεγχο του αγώνα και επέβαλε τον ρυθμό της, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να την κρατήσουν μακριά από τα καρέ τους. Δεν τα κατάφεραν, όμως, με επιτυχία στο 61ο λεπτό, όταν ο Μότα γέμισε από τα αριστερά, ο Σνάιντερ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μιλίτο (ήταν οριακά οφ σάιντ) με δεύτερη νίκησε τον γκολκίπερ των μπλαουγκράνα και τον υποχρέωσε να αδειάσει για τρίτη φορά τα δίχτυα του.
Τελευταία προσπάθεια από «Μπάρτσα»
Οι καταλανοί προσπάθησαν να ξεπεράσουν την κούραση από το πολύωρο ταξίδι και να πετύχουν το δεύτερο γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι αμύνονταν σθεναρά.
Στο 70' ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά, καθώς ο Μαϊκόν συγκρούστηκε με τον Μέσι και αποχώρησε με το φορείο από τον αγωνιστικό χώρο και στη θέση του πέρασε ο Κίβου.
Η πίεση της Μπαρτσελόνα στα τελευταία λεπτά ήταν ασφυκτική, με τον Σέζαρ να έχει αρκετή δουλειά μπροστά στην εστία του, όπως το σουτ του Μέσι από τα 20 περίπου μέτρα στο 79ο λεπτό, σε μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές του Αργεντινού στο παιχνίδι.
Στο 81' υπήρξε μία ακόμα αμφισβητούμενη φάση, όταν ο Αλβες βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σνάιντερ μέσα στην περιοχή της Ίντερ, όμως, ο διαιτητής θεώρησε ότι έγινε «θέατρο» από τον Βραζιλιάνο.
Οι «νερατζούρι», όμως, δεν λύγισαν και το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα και να βρίσκονται μια ανάσα μακριά από τον τρίτο τελικό Champions League στην ιστορία τους.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκουερένσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Ετό, Στάνκοβιτς (χάνει τη ρεβάνς) - Μπούσκετς, Πουγιόλ (χάνει τη ρεβάνς), Πικέ, Κεϊτά, Αλβες


ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν (73' Κίβου), Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Μότα, Καμπιάσο, Ετό, Σνάιντερ, Πάντεφ (56' Στάνκοβιτς), Μιλίτο (76' Μπαλοτέλι).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Μάξγουελ, Κεϊτά, Μπούσκετς, Τσάβι, Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς (62' Αμπιντάλ), Πέδρο.


Σήμερα Τετάρτη το Μπάγερν - Λιόν
Όσον αφορά στο δεύτερο ζευγάρι, η Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχθεί την Τετάρτη τη Λιόν. Πρόκειται για δύο αναμετρήσεις χωρίς φαβορί, αφού οι δύο ομάδες δεν έχουν σημαντικές διαφορές, όμως οι Βαυαροί διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα, κυρίως λόγω εμπειρίας και καλύτερης αγωνιστικής κατάστασης στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.