Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Κύμη 12-4-2010

Μονόδρομος η δημιουργία δύο δήμων
στην Βόρεια Καρυστία.

Ομόφωνο ΟΧΙ στην συνένωση πέντε δήμων , από κατοίκους, πολιτικούς και φορείς των πέντε εμπλεκομένων δήμων .
ΟΧΙ που συνάδει και με τους νέους απαρέγκλιτους όρους του «Καλλικράτη».
NAI στην ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚΕ για την δημιουργία δύο δήμων.
Πρωτοφανής και μεγαλειώδης συγκέντρωση.
Την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 η κατάμεστη αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης, αποδείχτηκε πολλή μικρή για να χωρέσει την αγανάκτηση και την........
 αγωνία του κόσμου, που πλημμύρισε τον περίγυρο και τον δρόμο έξω από αυτό.
Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάτοικοι του Δήμου Κύμης, μαζί με κατοίκους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Δήμων Κονιστρών, Αυλώνος, Ταμυνέων και Διστύων, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Κύμης και συγκεντρώθηκαν άλλη μια φορά, την Κυριακή 11 Απριλίου, στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, για να βροντοφωνάξουν ότι δεν θα επιτρέψουν να καταργηθεί ο Δήμος Κύμης.
Επίσης έκαναν σαφές, ότι όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την δημιουργία ενός Δήμου γίγαντα από την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι. Που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός Δήμου χωρίς συνοχή και χωρίς συμπαγή και συνεκτική δομή. Δήμου δυσλειτουργικού και απομακρυσμένου από τον πολίτη και τα προβλήματα του με αρνητικά αποτελέσματα για όλη την περιοχή .
Η περιοχή του Δήμου Κύμης έχει, μια τεράστια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Και τεράστια διαχρονικά προσφορά στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο μια και είναι η πατρίδα του Γεώργιου Παπανικολάου. Μια προσφορά που έχει αναγνωρισθεί μέχρι στιγμής πολλαπλά από το Ελληνικό κράτος ιδρύοντας ακόμα και ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης , στην Κύμη από το 1957 τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Είναι ένας Δήμος οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια διαρκή αναπτυξιακή πορεία, έχοντας ελάχιστο ή και μηδενικό έλλειμμα, με πλήρη οργάνωση υπηρεσιών. Τόσο άρτια ώστε να είναι από τους λίγους πανελλαδικά με Διαχειριστική Επάρκεια.
«Για μας ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος και ιερός. Αυτή την μάχη θα την φτάσουμε μέχρι το τέρμα».

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος είπε ότι πληροφορίες και φήμες που φτάνουν μέχρι την Κύμη αναφέρουν ότι το Υπουργείο προωθεί την λύση του μεγάλου Δήμου από την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε, τόνισε, η πρόταση που θα δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουργείο τις επόμενες ημέρες να μην είναι αρνητική για την περιοχή μας. Σε περίπτωση που προταθεί καταδικαστική για την περιοχή μας λύση θα δώσουμε την μάχη μέχρις εσχάτων για την τελική δικαίωση. Για μας ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος και ιερός. Αυτή την μάχη θα την φτάσουμε μέχρι το τέρμα. Έτσι μόνον θα εκπληρώσουμε το χρέος μας και το καθήκον μας απέναντι στον τόπο μας. Θέλουμε, την ισόρροπη ανάπτυξη των δύο περιοχών, με τη δημιουργία δύο Δήμων. Τον Δήμο Κύμης και τον Δήμο Ταμυνέων. Οι οποίοι θα μπορούν να λειτουργούν παράλληλα και για το καλό των Δημοτών τους και όχι ένα τερατούργημα που θα γεννήσει πέραν των άλλων δυσλειτουργιών και μια διαρκή αντιπαλότητα μεταξύ των δυο περιοχών.
Όπως εξάλλου έχουν αποφασίσει ομόφωνα και τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Κύμης και του Δήμου Ταμυνέων.
Σαθρό και ανίσχυρο το μόνο επιχείρημα όσων επιθυμούν και επιδιώκουν τη δημιουργία του τεράστιου Δήμου.
Με πλήρη αιτιολόγηση, στη συνέχεια κατέρριψε το επιχείρημα όσον αφορά ότι ισχυρός δήμος σημαίνει και πολυπληθής , το οποίο επικαλούνται οι ελάχιστοι υπέρμαχοι του Δήμου γίγαντα .
Επίσης ανέφερε, εάν το πρόβλημα είναι πληθυσμιακό, υπάρχει και η πρώτη πρόταση της μελέτης της ΤΕΔΚΕ που προτεινόταν η συνένωση του Δήμου Αυλώνος, μαζί με τους Δήμους Κύμης και Κονιστρών, ώστε ο πληθυσμός από 12.500 να ανέλθει σε 18.000 κατοίκους.
Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι από την πρόταση του ΙΤΑ , από τους 370 Δήμους, οι 129 Δήμοι προτάθηκαν με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 .
Επίσης αναφέρθηκε στα δυσανάλογα - σε σχέση με τους άλλους Δήμους που δημιουργούνται στην Εύβοια -χαρακτηριστικά του Δήμου γίγαντα που προτείνεται. Ο οποίος θα αποτελείται από 47 Τοπικά Διαμερίσματα εκ των 156 που έχει ολόκληρη η Εύβοια και από 111 οικισμούς από τους 406, που διαθέτει ολόκληρος ο νομός. Αναφέρθηκε επίσης στα 100 χιλιόμετρα που θα χωρίζουν τα άκρα του Δήμου γίγαντα , από τον Ευβοϊκό μέχρι το Αιγαίο, με αποτέλεσμα να καταργείται το κριτήριο της εγγύτητας - προσβασιμότητας. Όσον αφορά τον πληθυσμό, ένας τέτοιος Δήμος θα έρχεται τέταρτος σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα, μετά τη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Θήβα. Θα είναι μεγαλύτερος σε πληθυσμό από την Λειβαδιά και από ολόκληρο τον νομό Ευρυτανίας. Στο Νομό Ευρυτανίας, που παρότι έχει πληθυσμό 19.518 κατοίκους και 11 υφιστάμενους Δήμους, πρόκειται να δημιουργηθούν 4 νέοι Δήμοι με πληθυσμούς 10.973, 4.037, 3.153 και 1.355 κατοίκους!!
Τα νέα δεδομένα
Αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα δημοσιεύματα με τους όρους για την δημιουργία μικρότερων πληθυσμιακά Δήμων. Απαρέγκλιτοι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών όροι είναι: αν η περιοχή είναι νησιωτική, ορεινή και η αναλογικότητα.
Τρεις είναι οι απαρέγκλιτοι όροι για την δημιουργία μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων. Και τους τρεις τους πληροί ο Νομός μας και ιδιαίτερα ο Δήμος Κύμης.
Η Εύβοια είναι νησί και έχει όλες τις ιδιαιτερότητες ενός νησιού.

Ο Δήμος Κύμης έχει χαρακτηριστεί ορεινός , σε ποσοστό 100% σύμφωνα με την οδηγία 85/148/ΕΟΚ , όπως ελάχιστοι(στο σύνολο των ορίων τους) στην Ελλάδα. Το Κριτήριο το οποίο όσοι Δήμοι το πληρούν, δεν θα συνενωθούν με άλλους δήμους που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα. Το κριτήριο της αναλογικότητας, σαφώς συντρέχει μια και ο Νομός της Εύβοιας είναι ο 6ος σε πληθυσμό και ο 7ος σε έκταση στην Ελλάδα. Είναι μόλις 300 στρέμματα μικρότερος από τον Νομό Φθιώτιδος (4ος Πανελλαδικά) ενώ έχει 30% παραπάνω πληθυσμό.
Περιοχές Κύμης – Αλιβερίου
Διαφορετικές πορείες ανάπτυξης
Ο Δήμαρχος Κύμης, τόνισε τις διαφορετικές αναπτυξιακές προοπτικές που έχουν οι δύο Δήμοι, Κύμης και Ταμυνέων, οι οποίες δεν επιτρέπουν την συνένωση των δύο Δήμων. Ανέλυσε τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του Δήμου Κύμης, που, μερικά από αυτά, είναι:
Η Κύμη με την λειτουργία του Ινστιτούτου Γ. Ν. Παπανικολάου, ενός ινστιτούτου με παγκόσμια στήριξη. Η Κύμη εξελίσσεται σε πόλη για την πρόληψη της υγείας. Πόλη Ιατρικών Συνεδρίων διεθνούς εμβέλειας.
το Λιμάνι της αναβαθμίζεται ώστε να αποτελέσει Λιμένα Εθνικής σημασίας και πύλη εξόδου της χώρας προς το ανατολικό Αιγαίο, τις Παρευξείνιες χώρες και την Τουρκία, σε συνδυασμό με τον νέο διευρωπαϊκό άξονα Χαλκίδα-Κύμη.
η υποδειγματική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, που αποδεικνύεται από το μέγεθος της απορροφητικότητας Κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και από την απόκτηση Πιστοποίησης Διαχειριστικής Επάρκειας, την οποία διαθέτει ο Δήμος, όντας ένας από τους ελάχιστους σε όλη τη χώρα.
Με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να αξιοποιεί την φυσική ομορφιά και της ευρύτερης περιοχής.
Με έργα υποδομών αλλά και ανάπλασης με σκοπό την προστασία της ιδιαίτερης Αρχιτεκτονικής του.
Στο Δήμο Κύμης έχουν την έδρα τους από το 1946 όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες που εξυπηρετούν και όμορους Δήμους και τη νήσο Σκύρο (ΙΚΑ, Πολεοδομία, ΔΟΥ, Υποθηκοφυλακείο, Δασαρχείο, Λιμεναρχείο, κ.α.), καθώς και Νοσοκομείο.
Σε αντιδιαστολή με το Αλιβέρι που χαρακτηρίζεται ως ενεργειακό Κέντρο.
Είναι σαφές ότι ο Χωροταξικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται από τις χρηματοδοτήσεις των κοινοτικών πλαισίων αντιμετωπίζει τις δύο περιοχές της Κύμης και του Αλιβερίου με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και προοπτική και διαφορετικό προσανατολισμό Ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καμφθεί και να καταστείλει την δυναμική των δύο περιοχών.
Η αμετακίνητη αυτή κάθετη άρνηση μας δεν είναι προϊόν οποιασδήποτε ιδεοληψίας ή άκρατου τοπικισμού. Είναι η άποψη της τοπικής κοινωνίας και του συνόλου των εκφρασμένων τοπικών φορέων όπως και της ΤΕΔΚ του νομού μας.
Ιστορικό Κινητοποιήσεων
Αναφέρθηκε, επίσης, στις δύο μεγάλες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει για το ίδιο θέμα, τον Νοέμβριο του 2008 και τον Δεκέμβριο του 2009, καθώς και στις δημοσιοποιημένες απόψεις των Δήμαρχων Αυλώνος και Κονιστρών. Ο κ. Θωμάς ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί κι ότι, αν χρειαστεί, «θα βγούμε ακόμη και στους δρόμους για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο»:
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος «Στη παρούσα φάση θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι για την απαίτηση που έχει η τοπική κοινωνία . Αν η επίσημη πρόταση του Υπουργείου, ανακοινωθεί πάραυτα με τον ενιαίο δήμο , θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το συμφέρον του τόπου μας».
όχι στην ενοποίηση των δήμων Κύμης και Αλιβερίου
όχι στη δημιουργία ενός δήμου – γίγαντα
όχι στη συρραφή και εξαφάνιση ιστορικών δήμων
όχι στη κατάργηση του Δήμου Κύμης
Παρουσίες, ομιλίες και επιστολές συμπαράστασης
Στη συνέχεια μίλησαν και τάχθηκαν υπέρ των δύο ξεχωριστών Δήμων Βουλευτές, Δήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων από τους Δήμους Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος, Ταμυνέων και Διστύων.
Την συμπαράταξη τους στον δίκαιο αγώνα του Δήμου Κύμης και της ευρύτερης περιοχής εξέφρασαν στις ομιλίες τους η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ν. Ευβοίας κ. Ουρανία Παπανδρέου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Αθήνας κ. Γρηγόρης Ψαριανός, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Χαλιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Κύμης κ. Γεώργιος Σιδεράκης, ο πρώην Δήμαρχος Ελυμνίων και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΕ κ. Ανέστης Ψαρρός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αυλώνος και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΕ κ. Άγγελος Ποθητάκης, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κύμης κ. Αργύρης Πάφρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κονιστρών κ. Αναστάσιος Βλάχος, Δυστίων κ. Νικόλαος Μπότης και Κύμης κ. Ιωάννης Κοντούλης από το Μετόχι εξηγώντας την πιθανότητα αύξησης της εσωτερικής μετανάστευσης στο πλέον απομακρυσμένο χωριό του Δήμου γίγαντα.
Επίσης την ομοφωνία των φορέων τους εξέφρασαν οι κ.κ. Κων/νος Πράγιας Πρόεδρος του τμήματος Κύμης της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, ο Άγγελος Μαργέλης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων και ο Πρόεδρος των Εν Χαλκίδι Κυμαίων κος Αντ. Αντωνίου .
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης η κυρία Δεληγεώργη-Πολίτη διεθνώς αναγνωρισμένη ιατρός και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αυλώνος κος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος του Α. Κουρουνίου κ. Καραγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κονιστρών κος Γεώργιος Κόκκος, ο Τοπικός Σύμβουλος κος Χαραράς, ο Πρόεδρος του Ωρολογίου του Δήμου Αυλώνος κος Καρτελιάς, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Τοπικού Τμήματος Αλιβερίου κος Γιώργος Τζάνης, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Δήμου Αυλώνος κος Γιώργος Βάσσος και ο κος Παναγιώτης Λάμπρου εκπρόσωπος του Αθλητικού Ομίλου Κονιστρών .
Ο τελευταίος ομιλητής της συγκέντρωσης Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, αφού εξέθεσε για μία ακόμη φορά τις απόψεις του και δήλωσε την συμπαράσταση του, εξέφρασε το παράπονό του, σε σχέση με αναληθή και προσβλητικά προς το πρόσωπο του δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τοπικού τύπου.
Επίσης επιστολές για την δημιουργία δύο ξεχωριστών Δήμων απηύθυναν ο Ναύαρχος και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ κ. Νίκος Παππάς, οι βουλευτές Ευβοίας κ. Μαρκόπουλος Κων/νος, κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ν. Εύβοιας ΠΑΣΟΚ κ. Ορέστης Παπαστρατής, ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Θόδωρος Σταματίου και φορείς της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής.
Το ψήφισμα
Η συγκέντρωση έκλεισε με την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος. Ο Δήμαρχος Κύμης και η επιτροπή που συστήνεται με το παρόν ψήφισμα, εξουσιοδοτήθηκε από τους παρευρισκόμενους δημότες και φορείς να επιδώσει σε κάθε αρμόδιο το παρακάτω ψήφισμα:
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Όχι στην ενοποίηση των Δήμων της Κύμης και του Αλιβερίου
Όχι στην δημιουργία ενός τεράστιου Δήμου, χωρίς αναπτυξιακή συνοχή και λειτουργία!
Σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου 2010, κάτοικοι και φορείς της περιοχής του Δήμου Κύμης, των όμορων Δήμων, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, της Εκκλησίας και φορέων του Νομού, συγκεντρωθήκαμε στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κύμης για να επαναλάβουμε εγκαίρως όλοι μαζί την ξεκάθαρα διαμορφωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση, την οποία έχουμε για τον τόπο μας σε σχέση με την ενοποίηση των Δήμων Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος, Δυστίων και Αλιβερίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της εξαγγελθείσας, νέας διοικητικής μεταρρύθμισης ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που θα ισχύσει από τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Πρόταση, όπως διαμορφώθηκε στις αντίστοιχες εξίσου δυναμικές και επιτυχημένες συγκεντρώσεις τον Σεπτέμβριο 2008 και τον Δεκέμβριο 2009, πρόταση την οποία θα υπερασπιστούμε ενωμένοι, με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.
Με δεδομένο ότι η εξαγγελθείσα νέα διοικητική μεταρρύθμιση, θα καθορίσει καίρια την πορεία του Δήμου μας και ολόκληρης της περιοχής και για τις επόμενες δεκαετίες, δίνουμε εγκαίρως με τη συγκέντρωσή μας αυτή, δυναμική απάντηση σε όσους - εξυπηρετώντας ενδεχομένως άλλους σκοπούς και αδιαφορώντας για το μελλοντικό κόστος - επιδιώκουν και μεθοδεύουν έναν ενοποιημένο Δήμο από την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι.
Από την ίδρυσή του, το 1835, έως σήμερα η παρουσία του Δήμου Κύμης είναι συνεχής, ενώ παράλληλα αποτελεί και έδρα της επαρχίας Καρυστίας. Από την απογραφή του 1879 είναι ο μεγαλύτερος Δήμος στην περιοχή.
Σήμερα καταγράφει μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία που ενισχύεται με την προοπτική μεγάλων έργων όπως ο νέος διευρωπαϊκός οδικός άξονας Σχηματάρι – Χαλκίδα – Κύμη και το χαρακτηρισμένο, σύμφωνα με τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό, Εθνικής Σημασίας λιμάνι του, Διεθνή Πύλη της χώρας προς το Βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Παρευξείνιες Χώρες και την Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα η πόλη του Αλιβερίου χαρακτηρίζεται ως Ενεργειακό Κέντρο.
Οι προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου Κύμης στηρίζονται επίσης στη φυτική και ζωική παραγωγή, την ήπια τουριστική αξιοποίηση και την προστασία και την διατήρηση του αξιόλογου φυσικού περιβάλλοντος.
Η σημαντική εμπειρία στη διαχείριση κονδυλίων από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματικότητα του Δήμου Κύμης, ο οποίος είναι ικανός, άριστα οργανωμένος σε υπηρεσίες και στελεχωμένος με το κατάλληλο προσωπικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός διευρυμένου Καποδιστριακού Δήμου, είναι δε ο ένας από τους δύο Δήμους του νομού που διαθέτει Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας εκτέλεσης έργων του Δ΄Κ.Π.Σ. (Ε.Σ.Π.Α.). Είναι μονόδρομος η παρουσία του για την υλοποίηση έργων και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Με το παρόν ψήφισμα:
Δηλώνουμε εγκαίρως την αμετακίνητη θέση μας να μην καταργηθεί ο Δήμος Κύμης.
Είμαστε αντίθετοι στην ενοποίηση των δύο περιοχών της Κύμης και του Αλιβερίου και στη δημιουργία ενός γιγάντιου Δήμου.
Είμαστε αντίθετοι με τη συρραφή και εξαφάνιση ιστορικών Δήμων.
Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις, θεωρώντας ότι είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τη φυσιογνωμία και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Η αμετακίνητη αυτή κάθετη άρνηση μας δεν είναι προϊόν οποιασδήποτε ιδεοληψίας ή άκρατου τοπικισμού. Είναι η άποψη της τοπικής κοινωνίας και του συνόλου των εκφρασμένων τοπικών φορέων όπως και της ΤΕΔΚ του νομού μας.
Προχωρούμε στη σύσταση επιτροπής αγώνα, για να γίνει δεκτό το αίτημα μας από τον Υπουργό Εσωτερικών πριν να ανακοινωθεί το Χωροταξικό των νέων Δήμων.
Μπορούν να δημιουργηθούν δύο ισχυροί δήμοι προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.
Το παραπάνω ψήφισμα, καθώς και εκείνα των συγκεντρώσεων της 28 Σεπτεμβρίου 2008 και της 13 Δεκεμβρίου 2009 εγκρίνουν και συνυπογράφουν ομόφωνα όλοι οι παρευρισκόμενοι .